Ahoj, jestli můžu přidat názor začátečníka co zatím namaloval jednu fugurku... Pleťovka u Trpaslíka je v pohodě, ale u Bivoje mi přijde "málo pleťovková" a tmavá (šedá) v kontrastu s příliš růžovými lokty. Tedy pokud to všechno nebyl záměr . P.s. Jinak Oficír je moc pěkný, jednoho němce mám zrovna rozpracovaného. Martin.
Martin Sporka ...all those moments will be lost like tears in rain...
O víkendu jsem trochu zapracoval na focení modelů. Stále mě to trápilo a nevěděl jsem co s tím. Zhotovil jsem si druhý foto stan z krabice a "pauzového" papíru, ale nebylo to ono. Na FB jsem zahlédl, že mnozí fotí modely rovnou u stolu, během malby. Vyzkoušel jsem to taky. Vzal jsem model do ruku a místo štětce jsem použil mobil...přesně tak, jak se na to dívám během malování. No a bylo to tam... První je rozdělaný model 54 mm. Další je hotová fantaska, kterou musím odfotit kolem dokola...
Další kousek, u mne trochu netradiční, je busta normanského rytíře od Heroes & Villains Miniatures. Nejdříve práce s pistolí a potom šmrdlání olejem. Dnes mě čekají oči a dotáhnout obličej...
...a pokračujeme dál. Obličej je již hotový. Barvy, které jsem k tomu použil jsem následující... Terra rossa, Umbra přírodní, bílá, Okr žlutý, Kobaltová modrá, neapolská žlutá, brown madder alizarin...
Myslím, že mám hotovo. Jedná se v pořadí o 4 bustu, kterou jsem namaloval. Osobně jsem spokojený a už mám připravené další dvě. Nevím, kdy se k nim dostanu, ale rád bych docílil stejné úrovně jako na této. Snad se mi to podaří.
A protože se říká, že: "Trénink dělá mistra...", pustil jsem se do další busty. Jedná se o model, který vymodeloval Cesnek a postaral se i o malbu na krabičku...prostě je to od začátku až do konce jeho "dítě" . ...a musím říct, že se mu to povedlo.
Zatím je tam první vrstva oleje. Bude potřeba podtrhnout výraz a domalovat zbylé věci, jako jsou ústa, oči apod.