Podle toho návodu to vypadá jednoduše, ale obávám se, že v reálu to bude o moc složitější. Asi taky hodně záleží na té základové barvě ne? Aby na to chytal akryl i olej. Bude to takto fungovat jen s bílou základovkou? Pokud bych měla jinou (některé figurky mám už zazákladované velmi tmavě šedou humbrolkou, takže musím začínat z toho) a jsem pak nad tím laborovala, ...pomůže když ještě před pleťovým odstínem dám několik vrstev bílé akrylovky, abych začínala zdánlivě ze stejného bodu? Předem se moc omlouvám za své dotazy a že otravuju. V neděli jdu začínat s Andělkou, a mám na ní tmavě šedý humbrol, tak ať to zase nepokazím.
cesnak ještě jsem si říkala, že bych si koupila bílý revel a tu humbrolku tím přestříkat? protože ta humbrola je matná a mě to na té laghertě nešlo, takže jsem to podle tebe pokazila tou tamyou? ta je určitě méně matná, ale zas lesklá mě nepřijde. prosím tě nezlob se, ale co bys teda udělal? nechal jenom Humbrol?
Stále jsem se vymlouval, že neumím uniformy WWII, tak byl čas to změnit. Našel jsem spoustu krásných modelu z této doby a rád bych se naučil malovat maskáče...
Cesnak, základ je majoránka (dvě vrstvy) a horní vrstva lístky od Plus model (zelené). Stříkl jsem to světle hnědou. Snažil jsem se přiblížit barvě uschlého listu. Potom jsem náhodně dával barvy žlutou, hnědou, hnědo-červenou apad...vše přírodní odstíny. Následoval hnědý wash. Poslední etapa jsou tmavě hnědé lístky a světle hnědé lístky od Model Scene. Tmavé na zem a sv.hnědé na vrch. Ještě trochu wash, a pár lístků na větve padlého stromu...
Persifal, nemáš co závidět. Je to dělané vše akrylem, hodně řídkou barvou. Pistoli jsem použil jen na ty lístky. Když si to předstínuji černo-bílou, tak následné barevné filtry dělají pěkný a reálný efekt...