Lukáš Žaba píše:tvar mas fakt pekne podchycenej... jen by to chtelo vrasky a ruzny jemny draperie
Ďakujem za postreh . Mal si na mysli niečo takéto ? Bude stačiť? Pozor maľovka to môže ešte zmeniť. Ale máš Lukáš pravdu ,je to živšie. Ale bol som opatrný ,nakoľko u tohto človeka sám neviem kde dať vrásky. podklady sú chabé v tomto smere.
Offo 2 postrehy: urobil si ho oveľa staršieho ( tip manželky: 35 rokov, tip dcéry: 40 rokov ), nie je to na škodu, ale určite by sa neproducíroval v 60tých rokoch s touto brigadírkou na hlave a nepáči sa mi ani tá vytrčajúca a našpúlená spodná pera. Neviem či to nepíšem neskoro a či sa s tým dá ešte niečo robiť. Ináč líca, nos a oči sú
No to máš pravdu ja stále s tou podobou laborujem a vychádzam z dostupných fotiek. S Lukášom Žabom som už preberal niečo o vráskach. Nemu sa to po nástreku /fotky na predchádzajúcej strane/ zdalo , že je až príliš hladký /a mladý/. Tak som trocha pridal vrások. A to je presne to, že tu už sa to môže zvrhnúť v to , že bude vyzerať starší. Tak ako podľa teba. Vieš ja aj tak preskakujem z fotky z vojnového obdobia k fotke z pred pár rokov. A hľadám nejaký stred a hlavne chrakteristické črty a podobu. Tak sa stane ,že je aj trocha starší. Ale maľovka to môže všetko opraviť aj pokaziť A ten spodný ret nie je až taký vyšpúlený. Fotené je to vždy pod lampičkou ktorá svieti z vrchu a hádže to taký výrazný tieň pod tou rtou. Ale urobiť sa s tým vždy niečo dá. Ale bude to treba? Uvidím. Ďakujem za postrehy Palo
Sám vim, že chytit podobu je opravdovej kumšt. Sculpt je jedna věc a malba druhá. Mně se taky podle fotek zdá dolní ret větší. Jak ale píšeš, fotka klame. Myslim, že to je na dobrý cestě ke zdaru.
Starší je..Zamázni všechny vrásky...Můžeš pak jen pár naznačit barvou.Taky bych zjemnil "faldy" v obličeji.Spodní ret ubrat a nos je taky trochu jiný... Jinak kolego paráda!!!!!!!!Myslím že Ti to jde líp než mě.
Nadočnicové oblouky-ne tak ostrou hranu....A na té fotce má jiný tvar horních víček...Píši to at je to 100%.Vím že je jak člověk modeluje, pak nastane provozní slepota a nevidí to co vidí jiní.
Čau všetci, vaše postrehy vždy zvážim a pokiaľ pokladám za vhodné tak aj postupne realizujem.A všetkým Vám za ne Ďakujem. Pozor však, dnes som chcel nafotiť čo som včera po obede urobil .A pri fotení sme čumeli jak puci. To čo bolo na displayi foťáku vôbec nekorešpondovalo s realitou. Tak aj vy vidíte prostredníctvom fotiek úplne inú podobu. A preto aj ja nakladám z vašimi postrehmi opatrne aby som to ešte viac nepokazil. Ale teraz už som úplne inde. Tvár som dľa vašich pripomienok upravil, ret zmenil, vrásky zjemnil ,faldy vyhladil. Všetko dľa možností. A teraz pripájam zopár fotiek trupu na ktorom som pracoval včera. A ešte pred surfom to sem dávam aby ste sa vyjadrili. Ale Obraciam sa na vás s ďaľšou prosbou. Hodnostné označenie na klopách límca. Vo videu hovoria o tom , že rotník Režnák......... Ale rotník má podľa mojich podkladov bledo modrý podklad s pásikom červeno bielych pruhov pod pozor dvomo striebornými hviezdami. Ale na videu má tri hviezdy / to by bol zástavník. Alebo zle vidím? Aký máte názor. Mimochodom aj na tom torze trupu už som po dnešku ďalej.Na dohode je pracka atď atď......... A ešte jedna vec , ak by ste znovu mali pocit , že má úzke ramená . Môžem Vás ubezpečiť , že nemá. To je presne tá vec ktorú to najviac skresľuje a robilo mi ta aj na Fallschirmjagerovi. Dával som si fakt pozor, aby to tak nebolo.
Offo já nevím,ale dle mě,ta tvář před tím,byla k té fotce hóóódně moc podobná a proto jsem do toho nekecal..-)))...z této poslední fotky nevím...možná to dělá ta čepice a taky to foto... Jinak máš pravdu..fotky hodně klamou..stačí jiné světlo,jiný stín,jiná citlivost při focení a vše to vypadá špatně a nebo naopak hodně dobře..
Přijde mi, jako kdyby mu tváře tekly k nohám. No nebo že mu je kolem osmdesátky. Otázka taky je, jak bude vypadat namalovanej. Možná to nechtělo tu fotku ukazovat, případně ji ukázat až na samotný konec. Nic to ovšem nemění na tom, že já bych to tak neudělal
Tak to vás môžem ubezpečiť , že je to OK a ,že sa podobá. Tá fotka bola šitová a bola zameraná hlavne na ten trup. Ja som pri nej ani nepozeral na ten ksicht. Lebo som už teraz inde. Ale pridám Vám ešte jednu na ksicht a uvidíte. Aj keď je to s tým fotením na prd.