Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pirat

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

pirat

Příspěvekod cesnak » 20 dub 2007, 23:16

Tak a pustam sa do starsieho projektu, tuto figurku som si kupil v mossoni minuly rok a nakolko to bola cinova kopia a to velmi zla, pouzijem ju asi iba ako zaklad a vela veci budem musiet brusit a tmelit, uz ako tak som okresal hlavny odliatok, avsak hlavu som nemohol pouzit, ved posudte sami.
Takze som pouzil hlavu od preiseru a to sice kriciaceho punkera a ked som robil vlasy tak som si povedal ze mu este slahnem papagaja na plece, tak som zacal tvorit a asi takto to dopadlo.
Dnes som zacal malovat tvar a ked vide slnko tak poslem fotky v realnych farbach, napodiv aj ked je to umelohmotna hlava, tak sa mi paci 8-)

fotos 8)
Přílohy
hlava.jpg
seda.jpg
papagaj1.jpg
1.jpg
povodna hlava.jpg
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 21 dub 2007, 08:55

tak a slubene fotky, dal som na neho vsetko co zatial mam a je to vazne grc ohladne kvality, tak snad s tym nieco spravim a ak nie, tak dufam ze ma aspon farba zachrani :-D
Bohuzial na papagajovy som polamal takmer vsetky pierka na chvoste a niektore koncesom aj postracal, tak som zvedavy ako ich podorabam :roll:
Přílohy
2.jpg
hlava 2.jpg
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kure_melancholik » 21 dub 2007, 10:28

Ty teda s těma figurkama jedeš ti povím. Ale pirát je hezký. Jenom ne mněl by třeba mít dřevěnou nohu? :D

PS Papouch by mněl být pořádně pestrobarevný :D
kure_melancholik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 21 dub 2007, 10:34

to nieje zly napad, mozno mu jednu nohu urezem 8-) iked ak by mal jednu nohu drevennu, tak by mal mat aj palicu o ktoru sa opiera a to by sommusel menit polohu ruk, takze asi nie :roll:
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kure_melancholik » 21 dub 2007, 12:19

škoda mohl to být tipický pirát.

Jak tady koukám na ti figurky tak taky dostávám chuť si nějakou "postavit."
kure_melancholik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 21 dub 2007, 19:17

tak nejaky ten progres, uz je jasna farebna kombinacia, akurat gate budu asi s pruzkami, alebo tak.
normalne sa tesim ked bude hotovy, to sa nestava tak casto, teda stava, ale nie v takom meritku :D :-D :D :-D :D

Ospravedlnujem sa za niektore fotky, je to narychlo.
Přílohy
P4140045.jpg
P4140044.jpg
P4140043.jpg
P4140042.jpg
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 23 dub 2007, 14:17

ahoj,robo z presova,videli sme sa v mosoni, ale k veci,dobre, ze si nahradil tu hlavu,fakt sa z toho asi nedalonic rozumne vytvorit,ta nova tomu dava ceôlkom iny smrnc a ten papagaj je uplne super,fakt,padam na zadok :twisted:
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 23 dub 2007, 14:21

este sa chcem opytat ako sa ti najlepsie tienuje cervena?je to podla mna celkom tazka farby na tienovanie,hlavne co sa tyka svetiel,ja tam davam neapolsku zltu svetlu,ale nejak sa mi to stale moc nezda,zvykne to tahat do oranzova a laka ma tam potom pichnut trochu bielej a uz je to vtedy uplne v ...
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 23 dub 2007, 20:15

nazdar, jasne ze si pamatam :wink: , no a teda k tej cervenej, no co aj viem, niekedy to tienujem zltou a je mi jedno akou, proste ktora mi pride pod ruku no a niekedy aj kludne bielou, bielou som tienoval pretoriana, a podla mna v poho ale treba s tym opatrne. Je mi sice jasne ze to na nom nieje moc videt, ale da sa to, ved preco nie? ja nedodrziavam v nicom zasady, ja si myslim ze sa da vsetko vsetkym tienovat, len je otazne ako to nasledne bude vyzerat, teda o aky vysledok ti ide :lol:
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 24 dub 2007, 14:48

no,asi mas pravdu,hlavne ze sa to pozdava tvorcovi,s tym plne suhlasim,hlavne je asi trafit svetlo a tien tam kde maju byt a ked je toto dobre umiestnene,potom na odtieni akym to zosvetlujes/stmavujes asi fakt az tak nezalezi.
Ty vole,ale vsak nebudes sketa a prezradis postup ako dorobit/urobit nove vlasy,som zvedavy :-D zda sa mi to ohromne tazke.A chcem vediet vsetko :twisted: teda aky tmel si pouzil a tak,aj na toho papagaja,mne sa teda dost casto stava,ze mam na figurke ulomene nejake pera a podobne ale bojim sa to dorabat,aby som to uplne nedo... tak to len vselijako maskujem:)))))
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 24 dub 2007, 22:21

no k tienom a svetlam, vsetko je to vlastne o spravnom umiestneni, to mas pravdu, a niekedy aj o umelom vytvoreni nejakeho zahybu, teda aspon v poslednej dobe je to cool :grin: :grin: :grin:

No a teraz k tym vlasom, je to robene z dvojzlozkoveho tmelu, ktory je vyvalkany, alebo spraveny sulcek a ten rozplacnuty na niecom ako folii (hlavne hladka podlozka), no a ked je uz z toho spravena placka tak skalpelom robim jednotlive vlasy, teda vytvaram do tej hmoty zarezy, a nakoniec ked to mierne stvrdne tak to odrezem od daneho opdkladu a nalepim na hlavu a spravim plynuly prechod madzi vytvorenym pramienkom vlasov a vlasmy, ktore su uz na hlave. A kedze je tmel este makky tak nastavim figurku tak aby gravitacia drzala sama o sebe v spravnom tvare tie vlasy a nasledne uz len treba cakat :) snad ti to staci, no a papagaja som robil rovnako, teda pera a krydla, trup je robeni ako hruba kostra a hlava je nasledne orezavana skalpelom, aby som dosiahol pozadovany tvar.
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Begera » 24 dub 2007, 22:47

videl som dnes na živo, je to nič moc, typický Cesnak, čiže nádhera! Ale Adolf sa mi páči viacej, má taký hnusný kukuč...
BEGI
https://scaledstuff.com/
http://scaledstuff.blogspot.com/
http://www.kpmbratislava.sk/
Vladimír Begera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 24 dub 2007, 22:50

sam si husty redseda !!! :lol: ale ver tomu ze pirat bude lepsi!!, teda dufam :-D
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 25 dub 2007, 05:00

čím je ten pirat barveny ? akryl ? olej ?
Naposledy upravil JK93 dne 10 kvě 2008, 20:00, celkově upraveno 1
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 25 dub 2007, 07:27

Vladimír Begera píše:videl som dnes na živo, je to nič moc, typický Cesnak, čiže nádhera! Ale Adolf sa mi páči viacej, má taký hnusný kukuč...

Jj na živo je to pošušňáníčko. Ako hovorí predseda - typický Cesnak :-D
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno