Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Italske letectvo 1939-45 ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fiat G55 1:32 PCM

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Fiat G55 1:32 PCM

Příspěvekod Mirek glock Říha » 15 led 2009, 12:35

Před pár dny jsme v hlavním tématu hodnotil stavebnici nového Fiatu G 55 od PCM. Neměl jsem žádná fota a tak jich sem pár pro zběžnou předetavu dávám...Pro toho kdo už shortrun stavěl a má zkušenost s velkejma potvorama to nebude složitý model....
Přílohy
Fiat_01.jpg
sedačka s otvorem (pro co????) a vedle šachta ostruhy kde zase vyčnívá nějaký kolík (pásnul by do otvoru v sedačce) díra pro ostruhu je mělká ale to je v poho, takže tmelit, brousit a vrtat...
Fiat_02.jpg
celkový pohled na křídlo ze 3 kusů....
Fiat_03.jpg
detail na rámeček s drobotí, táhla podvozku, nasávač, kolečko ostruhya ostruha, držadla závěsníků... něco bych nechal dělat spíš v resinu
Fiat_04.jpg
detail na rámeček s "drobotí" zde hlevně kanonů...
Fiat_05.jpg
páskou spojené poloviny trupu, takto sedí bez problému, v levé části (většinou zakryté páskou) je výřez pro díl s otvory pro kulomety - podle mého zbytečná komplikace...
Fiat_06.jpg
spodní část křídla, otvory pro vypadávání nábojnic a částí pásu jsou skoro uzavřené....
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Re: Fiat G55 1:32 PCM

Příspěvekod Mirek glock Říha » 17 led 2009, 17:29

Tak a malá exkurze pokračuje....Stále uvažuji na tím křídel mz 5 dílů....Porovnával jsme to s křídlem Re 2005 a to není o moc menší tak si myslím že oproblém s odstříknutím takového (velikostí) křídla snad nebude, pokud jo tak nechci vidět křídlo příštího modelu - Ta 152 - to by asi bylo z 9 dílů..A určitě to není proto, že by PCM uvažovalo nad modelem ranné verze G55 (kulometné) bylo jich asi 15 a žádné nové camo snad krom kabátau RA by to nepřineslo a ty vzhazoavče pro spodní kulometz se dfají dolepit - žádý rozdíl...Tak fakt nevím co tím "soudruzi" ze Swordu mysleli...Jinak jsem zkoušel křídlo na sucho spasovat (šachta a přpážka co jí drží jdem dal dovnitř) a bude to oříšek zatím se mi nepodařilo to křídlo dát tak aby na spoji středního dílu s koncovkama nevznikl schod :?
Přílohy
Fiat_07.jpg
kokpit
Fiat_08.jpg
tridilna podvozkova sachta
Fiat_09.jpg
stredni dil kridla s polozenejma castma podvozkove sachty
Fiat_10.jpg
detail na VOP vtoky nepekne zasahzhiz do povrchu pilnik a smirel si prejdou na svoje
Fiat_11.jpg
asi nejhezci camo na fiatu - 3 barevna "strepinkova"
Fiat_12.jpg
nahlaed na prostredni list camo, jeden stroj v "nemeckem" kabate, dva "zelenaci"
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 17 led 2009, 17:41

A ještě dva obrázky...Vlnové camo je zajímavé tím, že jde o stroj IGr, a jde zatím o jediný známý stroj této jednotky kde je doloženo fotkou plné taktické označení modrá 21 - čili stroj 3Sq, je známo několi fotek strojů ISq ale ne s plným ozančením, 2Sq si ponechala zbylé Mc 205 ale i zde je možné nějaké překvapení...

Ještě se vrátím k tabulkám kde je uvedeno seriové číslo stroje a série..Na černé 6 lze tuto tabulku na 99,9% vyloučit (na fotce není i když část toho místa zakrývá člověk), co se týká černé 7 těžko říci..mám fotku z dálky a přítomnost není jednoznačná i když jiné fotky Fiatů se střepinovou camo tu tabulku jasně ukazují (na všech Fiatech)...
Přílohy
Fiat_13.jpg
poslední camo - "vlnovka"
Fiat_14.jpg
decály...
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 17 led 2009, 17:51

Super, aspoň budu mít předlohu pro svou 72 \:D/
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 18 led 2009, 10:17

stejně je ten fiat krásné letadlo :)

jen jeď a nezastavuj, než bude celý v kupě :D jaké bude kamo, ta střepinovka? do kokpitu ještě přijde trošku "patiny"? :)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 18 led 2009, 10:57

Martin Glogar píše:stejně je ten fiat krásné letadlo :)

jen jeď a nezastavuj, než bude celý v kupě :D jaké bude kamo, ta střepinovka? do kokpitu ještě přijde trošku "patiny"? :)

No tohle je spis seznameni pro ostatni a kokpit uz ma za sebou i suchej stetec... takze lepty a hotovo. Budikz jsou obsahem leptu takze se na paulbku a bocni panely dolepujou...

Kamo rozhoduju se mezi RLM a strepinovkou... ale zatim sem neporesil to jak dat dohromady to kridlo :(
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 18 led 2009, 13:05

to křídlo je fakt divný, proč to tak rozřízli, vždyť i M.C.200 mají třeba v kupě, a u toho fiata by měl rozdíl v rozpětí dělat v tomhle měřítku jen tak asi 3cm...ale ono M.C.200 dělal někdo jinej než Swordi, co? stejně, neboj, to pude :)

s tou kamo, já bych byl pro RLM, střepinovky jsou hrozně profláknutý :lol:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 19 led 2009, 07:41

Martin Glogar píše:to křídlo je fakt divný, proč to tak rozřízli, vždyť i M.C.200 mají třeba v kupě, a u toho fiata by měl rozdíl v rozpětí dělat v tomhle měřítku jen tak asi 3cm...ale ono M.C.200 dělal někdo jinej než Swordi, co? stejně, neboj, to pude :)

s tou kamo, já bych byl pro RLM, střepinovky jsou hrozně profláknutý :lol:

No camo bude asi prece jen strepina v 1:32 jich moc neuvidis...jinak sem vcera odpo delal na sacaku, doplnil blikatka na bocnich panelech v kokpitu, slepil vnejsi cast kridel. Ty budu prilepovat k trupu ve kterem bude stredni dil s sachtou. A musim tam dodat dalso nosnik...Jak je u "SH Fiata" srnada predni cast trupu tak tohle je orisek u PCM. Jinak to asi nepude. Jeste sem teda odstranil sokl z toho stredniho dilu sachty - trochu bordelu bylo :grin: ...
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 19 led 2009, 20:06

glock píše:No camo bude asi prece jen strepina v 1:32 jich moc neuvidis...

já myslím, že fiata obecně v 1:32 moc neuvidíš :lol:

ale to s tou paralelou na čumák G-55 od SH jsi mi vzal z úst, bude to podobný...ale myslím, že když to dobře promyslíš, zvolíš správnej postup a budeš přesnej, tak to zas takovej problém nebude, stejně jako u toho SH... :) snad
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Pavel » 23 led 2009, 18:20

Glockovo review na G.55 najdete zde http://modelweb.modelforum.cz/view.php? ... 2009010024
http://www.modelari.org
Luboš Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 24 led 2009, 10:35

Luboš Pavel píše:Glockovo review na G.55 najdete zde http://modelweb.modelforum.cz/view.php? ... 2009010024

ta RLM kamufláž fiatovi sekne :P uvidím, jak ti to pude do kupy, kdyby dobře, taky bych pouvažoval
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 24 led 2009, 16:00

Martin Glogar píše:
Luboš Pavel píše:Glockovo review na G.55 najdete zde http://modelweb.modelforum.cz/view.php? ... 2009010024

ta RLM kamufláž fiatovi sekne :P uvidím, jak ti to pude do kupy, kdyby dobře, taky bych pouvažoval

Cena "na jižáku" je dobrá - 1440...ale pokud to porovnáš s "88" od Rewellu tak ta je jinde. Jinak teď obrušuju droboť jako nohy a táhla podvozku, knipl, sedačku a tak - to co ma bejt hliník abych stříkl surf a pak ten hliník...docela opruz ale jak sem psal je to shortrun takže vlastně normálka ....
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 24 led 2009, 16:03

glock píše:Cena "na jižáku" je dobrá - 1440...ale pokud to porovnáš s "88" od Rewellu tak ta je jinde. Jinak teď obrušuju droboť jako nohy a táhla podvozku, knipl, sedačku a tak - to co ma bejt hliník abych stříkl surf a pak ten hliník...docela opruz ale jak sem psal je to shortrun takže vlastně normálka ....

jj, woni už jsou ofiko dovozci PCM, co? tak to určitě není otázka dnů teď, ještě popřemýšlím...nedávno jsem jednoho fiata dorazil, sice menšího, ale nebaví m stavět jeden typ víckrát po sobě...ale cena se dá, jsou tam lepty, rezin
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 25 led 2009, 18:38

JJ ofiko dovozce uz ho dovez. Dneska sem zousel na sucho pasovat kokpit kdyz uze je pred dokoncenim a ouha.. jednak v leve casti trupu chybi zarazka pro prepazku na ktere je spodni panel palubky (to nnei uplne problem) ale kokpit je sirsi :? ale to sem cekal :grin: navic na tom paneulu jsou kolejnice pro uceni bocnic ale ta prava tam chybi - teda je pretazena vne panelu (proto ten sirsi kokpit). Tak sem se rozhod bocnice nalepit na trup a zbytek vsadit do trupu ze spoda...Na sucho to slo :D jen budu muset lepit kreslo na zaver a z vrchu 8-)
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 01 bře 2009, 12:08

Tak nejakej progress po case..kridla sou vopruz tak nechci vidte tu novou Ta 152 ....

Na posledni fotce je srovnani Fiatu se 109 oba maj DB605 ale mezek je prcek :lol:
Přílohy
Fiat_15.jpg
Fiat_16.jpg
Fiat_17.jpg
Fiat_18.jpg
Mirek glock Říha

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby