Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Italske letectvo 1939-45 ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 Fiat G-55 Flying machines - HOTOVO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 160 • Stránka 6 z 11 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 Fiat G-55 Flying machines

Příspěvekod Martin Glogar » 05 říj 2008, 11:53

glock píše:JJ dobrej pokrok tak jen tak dal... 8-)

už vydržím až do konce :-D
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 05 říj 2008, 16:41

Tak jsem se rozhodl, že fiat bude poválečnej argentinskej :grin:

ne, dělám si prdel, nastříkal jsem stříbrný podklad pro tvorbu odřenin (seškrabávání kamuflážní barvy, minule se mi to osvědčilo a výsledek byl překvapivě dobrý), je to Gunze C8 pořádně zalakovaná supertvrdým lakem Gunze superclear, na to přijdou akrylové tamiye...no povrch je víceméně finální :)

taky už mám připravenu veškerou droboť, na podvozkových nohách jsem projevil krapet lidové tvořivosti, neb vysochat je z těch nálitků a otřepů, to je malinko záhul ... ta tyčinka vlevo v rámečku, to měl být ten píst, pracovní válec nebo jak se tomu říká, co je přesně uprostřed podvozkové nohy :lol: nahradil jsem injekční jehlou, snad to fiata udrží...
Přílohy
FIAT3.JPG
FIAT4.JPG
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 05 říj 2008, 17:30

Klube se ti z toho parádní model =D> ...tu zalakovanou stříbrnou si asi taky někdy vyzkouším....s podvozkem jsis pěkně vyhrál a určitě se ti ve výsledku oplatí....jinak vidím, že jsi chytil slinu - nebude to moc trvat a Fiatu budeš mít v kupě :)
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 05 říj 2008, 18:17

Tvitek píše:Klube se ti z toho parádní model =D> ...tu zalakovanou stříbrnou si asi taky někdy vyzkouším....s podvozkem jsis pěkně vyhrál a určitě se ti ve výsledku oplatí....jinak vidím, že jsi chytil slinu - nebude to moc trvat a Fiatu budeš mít v kupě :)

já mám slinu furt, jen čas ne, doma se skoro nevyskytuju, ale teď se mi sešly dva volné víkendy, tak jsem se do toho opřel :-D uvidíme, ale tohle tempo je asi neudržitelné...

jinak díky moc za pochvalu :) zalakovanou stříbřenku jsem zkusil na avii, podle mě vůbec nevadí, že je stříbrná (jak někteří říkají, že stříbrnou na model ne, jen světle šedou), naopak to vypadá dobře, a hlavně, ty "odřeniny" mají naprosto věrný tvar, ostré okraje, to se mi se štětcem nevede...pak stačí přejet gunze hadříkama, ať se srazí schod a je to 8)
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 05 říj 2008, 18:47

Na škrábané olétání jsem zvědav! Zase nějaký pokrok, to pro nás konzervativce není ... :grin:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 05 říj 2008, 20:34

komisař píše:Na škrábané olétání jsem zvědav! Zase nějaký pokrok, to pro nás konzervativce není ... :grin:

Peťo, už jsem to v malé míře zkusil na avii, kdyžtak koukni do galerie, myslím, že to vypadá docela dobře...nejsi úplný konzervativec, stínuješ už dokonce i podvozky a podobné titěrnosti, určitě se nakonec dostaneš i ke škrábání odřenin :grin:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 06 říj 2008, 06:10

Nooooo, už se to klube. Parááááááda. =D>
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 06 říj 2008, 07:59

Martin Glogar píše:
komisař píše:Na škrábané olétání jsem zvědav! Zase nějaký pokrok, to pro nás konzervativce není ... :grin:

Peťo, už jsem to v malé míře zkusil na avii, kdyžtak koukni do galerie, myslím, že to vypadá docela dobře...nejsi úplný konzervativec, stínuješ už dokonce i podvozky a podobné titěrnosti, určitě se nakonec dostaneš i ke škrábání odřenin :grin:

S tim skrabanim "ofafrne" jo...RA mel 12 kousku a ty byly nove takze ani nebyl cas na nejake odreni..se mrkni na fota myslim ze moc odrenin sem nefidel
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 06 říj 2008, 09:37

to Kuba: díky moc kámo :-D

to Mirek: aha...no já měl v plánu ji pořádně olétat, chtěl jsem se inspirovat malůvkou na krabici od SH, tam je to odřený dost, ale to je Sotoserie, ve flying machines je asi jiná (pozdější) verze, co? já to stejně neumím s odrbáním přehnat, i když se snažím, vždycky z toho vznikne "čistý" model, takže tam hodím jen pár odřeninek a myslím, že to bude v pohodě :) nejde mi o kvantitu odřenin, spíš o tu kvalitu...budu konzultovat kdyžtak 8-)
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 06 říj 2008, 09:42

Martin Glogar píše:to Kuba: díky moc kámo :-D

to Mirek: aha...no já měl v plánu ji pořádně olétat, chtěl jsem se inspirovat malůvkou na krabici od SH, tam je to odřený dost, ale to je Sotoserie, ve flying machines je asi jiná (pozdější) verze, co? já to stejně neumím s odrbáním přehnat, i když se snažím, vždycky z toho vznikne "čistý" model, takže tam hodím jen pár odřeninek a myslím, že to bude v pohodě :) nejde mi o kvantitu odřenin, spíš o tu kvalitu...budu konzultovat kdyžtak 8-)

Zapomen na maluvky a serie...delas kabat RA a ten moc odrenej bejt nemuze. G55 mela pouze jedina Sq a zacinala s tim letat (par ostrejch startu bylo). Byla to cerstve dodana letadla z tovarny a ta se nemela kde "poskrabat", "ofunet spalinama" a tak (jedno ero se jevi jako nejak "polejvane" ale cert vi treba de o kvalitu fotky)....

Proste priznivci weatheringu si v tomhle pripade neprijdou na sve - a to vlastne u vsech fiatu ....
Naposledy upravil Mirek glock Říha dne 06 říj 2008, 10:05, celkově upraveno 1
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 06 říj 2008, 09:58

glock píše:Proste priznivci wetheringu si v tomhle pripade neprijdou na sve - a to vlastne u vsech fiatu ....

fakt ne? :cry: já ho chtěl právě pořádně "do...bat"
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 06 říj 2008, 10:09

Martin Glogar píše:
glock píše:Proste priznivci wetheringu si v tomhle pripade neprijdou na sve - a to vlastne u vsech fiatu ....

fakt ne? :cry: já ho chtěl právě pořádně "do...bat"

NE, NE a jeste jednou NE [-X Hele Fiat byl dodanej ze vsech stihacu "5-kove rady" jako posledni a jeste v nejmensim poctu- Mc 205 byl prechodovej typ pred tim nez nabehne FIAT a Reggianka taky utrhla kontrakt...Fiaty mela 353 Sq a ta se na nich skolila (jako prvni jednotka 20 Gruppo) Takze slo o seznamovaci lety pro piloty a pat ostrejch hotovosti...ale to netrvalo dele nez par tydnu...
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 06 říj 2008, 10:17

to Pavel: díky :-D

to Mirek: chjo, tak jo, já se tím budu řídit :(
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 08 říj 2008, 07:43

Martin Glogar píše:to Pavel: díky :-D

to Mirek: chjo, tak jo, já se tím budu řídit :(

No poradne sem se na to koukal Fiaty se k 353 Sq dostavaly od cervna 43 a to cca 11 ks (vcetne dvou prototypu)..Co sem koukal tak na fotkach z pozdejsi doby je nejakej kour za "fukama" ale jinak nic moc...pocet letuschopnejch masin byl prumerne kolem 4ks (ladeni detskejch nemoci a tak) Jeden cas byl ready pouze jedne Fiat...Z pocatku letaly Fiaty bez cisla Sq pote zas bez fasces (myslim tim logo u kabiny) na kridlech fasces nebyly vubec...Tesne pred kapitulaci bylo u Sq tech 11 ks z toho 7 letuschopnejch...Tak si to preber, myslim ze dodavky byly 2-5-4 a to po mesicich takze posledni Fiaty toho moc nenaletaly...
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 08 říj 2008, 10:20

glock píše:No poradne sem se na to koukal Fiaty se k 353 Sq dostavaly od cervna 43 a to cca 11 ks (vcetne dvou prototypu)..Co sem koukal tak na fotkach z pozdejsi doby je nejakej kour za "fukama" ale jinak nic moc...pocet letuschopnejch masin byl prumerne kolem 4ks (ladeni detskejch nemoci a tak) Jeden cas byl ready pouze jedne Fiat...Z pocatku letaly Fiaty bez cisla Sq pote zas bez fasces (myslim tim logo u kabiny) na kridlech fasces nebyly vubec...Tesne pred kapitulaci bylo u Sq tech 11 ks z toho 7 letuschopnejch...Tak si to preber, myslim ze dodavky byly 2-5-4 a to po mesicich takze posledni Fiaty toho moc nenaletaly...

tyo,to už je na mě moc podrobné, asi to udělám jako vždycky, nebudu se v tom dál šťourat a udělám to podle návodu (tam fasces na křídlech jsou), budu to brát jako jediný eventuelní podklad, co mám (i když to v návodu může být blbě), kvůli nějaké případné bodovačce někdy...já se s tím nějak už srovnám, stejně na historickou věrnost většinou docela prdím, takže nevybočím ze zaběhnutách kolejí :lol: fiat to bude, chtěl jsem ho, tak ho budu mít :-D ale moc díky za info,je vidět, že si ani italové s návodem a podkladama asi moc nepohráli
Martin Glogar

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 160 • Stránka 6 z 11 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11

Zpět na Stavby