Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Italske letectvo 1939-45 ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 Fiat G-55 Flying machines - HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 Fiat G-55 Flying machines

Příspěvekod Martin Glogar » 28 lis 2008, 11:15

to Mirek:jsem holt hříšník :twisted: :-D nemohl jsem jinak, snad jsem své pohnutky a postoj vysvětlil dostatečně :)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 28 lis 2008, 12:07

Luboš Pavel píše: Ty fotky z LIFE nám byl čert dlužen. :?

já myslím, že to není vůbec pravda, prostě ukazují, jak ty stroje z válečné vřavy opravu často vypadaly...ne všechny, ale že byly i takové, které tak vypadaly, a tedy že "španělská škola" není nesmysl (jak se často dočteš), když se snaží tohleto mnohdy brutální opotřebení napodobit (respektive modeláři, kteří ji užívají, sama šš nic nenapodobí :lol: ) ... úplně správně by bylo vzít si takovou fotku a udělat podle ní přímo ten konkrétní kus, který na ní je, pak je to úplně v pořádku a nikdo by nemohl říct ani fň, já ač měl fotku, udělal jsem to jinak, byl to takový hokus pokus, ale netrápí mě to :-D každý k té modelařině přistupuje jinak, každý dává důraz na něco jiného, proto si myslím, že nějaké vášnivé debaty zastánců a odpůrců (přičemž tuhle konkrétní za takovou vůbec nepovažuju :D ) jsou docela zbytečné ... sorry za ty kecy, už toho nechám :lol:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Pavel » 28 lis 2008, 12:26

Kecy dobrý, ale ty fotky většinou ukazujou vrakoviště a ne letuschopný éra. Koukej radši modelařit, i když děláš sci-fi layouty :wink:

Je vidět, že maš cosi společnýho s právníkama, furt jen kecáč a kecáš a kecáš a nikdo neví co nám chceš sdělit :lol: :lol: :lol:
http://www.modelari.org
Luboš Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 28 lis 2008, 12:38

Luboš Pavel píše:Kecy dobrý, ale ty fotky většinou ukazujou vrakoviště a ne letuschopný éra. Koukej radši modelařit, i když děláš sci-fi layouty :wink:

Je vidět, že maš cosi společnýho s právníkama, furt jen kecáč a kecáš a kecáš a nikdo neví co nám chceš sdělit :lol: :lol: :lol:

to víš :D :grin:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Svoboda » 30 lis 2008, 19:35

glock píše:
Lukáš Svoboda píše:
Martin Glogar píše:to Lukáš: thanks, jsem rád, že se líbí :-D

No líbí, protože já jsem zastánce zašpiněnejch a pomlácenejch letadel. A teď když jsem zkouknul nějaký ty fotky z Googlu - čas. Life, tak mě to v tom jenom utvrdilo...

Na tohle si dovolim reagovat

Toto prohlaseni je HLOUPOST :? . Nezlob se na me ale pokud nevis jak to s tema italskejma letadlama bylo (notabene u ANR) tak soudit podle fotek letadel jinech statu treba i z jinejch klimatickejch podminek se jinak nazvat neda...

Uz sem to sem psal ale letadlo vypada jinak po 3 mesich dejme tomu v rusku kde se litalo skoro kazdej den a jinak v italii kde mozna letelo 2 do tydne po dobu 2 mozna 3 mesicu a to jeste spis v lete...Navic pokud existuje fotka ze ktere je videt jak to letadlo dooprtavdy vypadalo a to na tuhle zlutou 5 existuje.... :wink: :!:

Glocku, určitě se na tebe nijak nezlobím. Máš pravdu, že se v Italech nijak moc nevyznám. Myslel jsem to spíš všeobecně. Letadla, pokud je hned nesestřelili, tak aspoň chvíli lítali( když ti Italové asi ne ) a za tu dobu se stihli aspoň kapku zašpinit.

glock píše:To Lubos, mas recht a co to dela "zle krve" kvuli tem barvam na nich kazdej hnedka vi jak ktera barva vypadala :grin: - koumaci :evil:

S tímhle naprosto soulasím...
Lukáš Svoboda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 30 lis 2008, 19:48

To lukáš zřejme nechápeš...to že letadlo lítá byť bojově a tak ještě není důvod k nějakému zasranému povrchu. Mám fota Mc 202 která byla ve službě déle než 24 měsíců.. Podle tvé teorie by musela bejt barva oloupaná úplně všude bok černej od spalin a totéž asi výstřelné kanály ale ouha spíš to je "kačena". To letadlo bojovalo celý čas s původním nátěrem a jediné místo kde bylo patrené větší optřebení byly vrtulové listy - nakonec skončilo jako cvičná mašina A přesto ji neberu jako mustr. Prostě ta teorie neplatí a to i s ohledem na životnost a když vemu ANR tak na konci války měla ANR takové stráty že ty nové 109 se ani nestihly zamazat (když byly nove z výrobý a nkoliv od LW). A hlavně u Martine šlo o to že mě l 2 nebo 3 fota na tu G55 a ta je na nich nevyšisovaná a neumazaná - prostě skoro jak nová (cca 1/4 roku od vyrobení)
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 16 pro 2008, 22:41

Stavba postoupila... :)
Přílohy
fiat8.jpg
rezinové výfuky Ultracast tomu rozhodně prospěly, a zdá se, že jsem konečně nalezl způsob barvení, s jehož výsledkem jsem spokojen...nejprve jsem je nastříkal matnou černou, poté jsem suchým štětcem aplikoval hnědou olejovku a nakonec jsem uchošťourem nanesl na konce jednotlivých výfuků nastrouhaný grafit...docela se mi to líbí :)
fiat9.jpg
... očouzení jsem nastříkal inspirován Honzou Kopeckým olejovkama, bylo to úplně v klídečku a člověk se nemusí bát toho, že když to pokazí, není cesty zpět...rovněž u tohoto způsobu zůstanu :)
fiat10.jpg
detail do mrtě olítaného křídla, chtěl jsem to zkusit :)
fiat11.jpg
trošku jsem se inspiroval při patinování vrtule postupem Petra Marka, no ještě to není úplně ono :)
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 16 pro 2008, 22:44

:uff:

tak, po roce a půl (s přestávkami samo, na jeden zátah to nešlo :-D ) hotovo, více fotek zde:

viewtopic.php?f=6&t=28599
Přílohy
fiat4.jpg
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 17 pro 2008, 08:12

Martin Glogar píše::uff:

tak, po roce a půl (s přestávkami samo, na jeden zátah to nešlo :-D ) hotovo, více fotek zde:

viewtopic.php?f=6&t=28599

Martine ted ty barvy vypadaj lepe je to tamvsi coz sedi dobra prace ...
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 17 pro 2008, 10:01

glock píše:Martine ted ty barvy vypadaj lepe je to tamvsi coz sedi dobra prace ...

dik, to je jenom dobře :) ono je lepší dělat základ světlejší, po lacích a olejích to ztmavne vždycky, už jsem se snad naučil s tím počítat a nebát se odstíny na základní nástřik zesvětlovat, bo dříve jsem vyráběl spíš "černé koule" :lol:
Martin Glogar

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby