Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Italske letectvo 1939-45 ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Macchi 202

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 08 bře 2007, 10:53

Aha uz vim,

no model (na Hyperscalu) je to krasnej a super postihuje ty "prvni verze" ten clanek sem cet. Nektere z tech knih znam (co uvedl jako podklady) ale nepamatuju si na tenhle stroj... Popisky u prvnich vyrobenejch kusu byly cerne stejne tak i M.M (i kdyz se casto uvadi i modra). Jestli mas Sky obtisky tak muzes stavet s touhle camo mnhem vic zdokumentovanejch letadel...
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Průža » 08 bře 2007, 11:56

S těma obtiskama: tam je asi milion strojů, jenom několik jich je v instruction sheet. Ještě jsem si vzpomněl, že mám něco na Macci 202 ze Sami, už je to teda starý, třeba tam to bude. I tam jsou nějaký rekonstrukce, tak se mrknu. každopádně díky za rady, když budu v koncích, což už se blíží, tak se ozvu o pomoc, doufám, že ti to nebude vadit:-D
Na stole:
1/48 Spitfre Mk. IXe J.F. Edwards - hotovo
1/48 Spitfire Mk. VIII R.H.M.Gibbes - in progress
TNMC Třebíč
Michael Průža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 08 bře 2007, 12:43

Majkl píše:S těma obtiskama: tam je asi milion strojů, jenom několik jich je v instruction sheet. Ještě jsem si vzpomněl, že mám něco na Macci 202 ze Sami, už je to teda starý, třeba tam to bude. I tam jsou nějaký rekonstrukce, tak se mrknu. každopádně díky za rady, když budu v koncích, což už se blíží, tak se ozvu o pomoc, doufám, že ti to nebude vadit:-D

V pohode, napr pekna je masina velitele 73Sq (73-10) na tu decaly mas nebo neco z te 96 a 97 Sq Mrkni do Ali E colori a tak. Hlavne bacha na 2 veci - nasavak (ve vetsine vydanejch stvebnic je s filtrem) a VOP ma blbe deleni a panty
Naposledy upravil Mirek glock Říha dne 08 bře 2007, 13:24, celkově upraveno 1
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 08 bře 2007, 13:23

No treba tyhle sou pekny
Přílohy
MC202_007.jpg
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Průža » 08 bře 2007, 18:10

no na tuhle jsem se právě díval (už asi 3 hodiny sedím před komplem a hledám :-D), ale v obtiscích chybí trojúhelníky na kryty podvozku. navíc, na fotce se zrovna jeví ta "10" jako černá, tak je i v obtiscích...
Hodně se mi líbí 96-6, ta s tím opravovaným kořenem křídla. na tu mám spadeno. neějaký tip, jako barvou by ten vyměněný plech mohl být? v Ali e colori ho maj ve stříbrný barvě, neomhl by spíš být v té italské základovce, jaká je v kokpitu?

Ještě se mi líbí 97-7, sesterská mašinka od 97-5, ta je zase v Sami, ale tam tu kamo trochu zmastili...zase tady by byl problém s čumákem-byl bílý, nebo žlutý? :cry: začarovanej kruh... jednu z těchle mašin udělám...
Na stole:
TNMC Třebíč
Michael Průža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 09 bře 2007, 09:56

Majkl píše:no na tuhle jsem se právě díval (už asi 3 hodiny sedím před komplem a hledám :-D), ale v obtiscích chybí trojúhelníky na kryty podvozku. navíc, na fotce se zrovna jeví ta "10" jako černá, tak je i v obtiscích...
Hodně se mi líbí 96-6, ta s tím opravovaným kořenem křídla. na tu mám spadeno. neějaký tip, jako barvou by ten vyměněný plech mohl být? v Ali e colori ho maj ve stříbrný barvě, neomhl by spíš být v té italské základovce, jaká je v kokpitu?

Ještě se mi líbí 97-7, sesterská mašinka od 97-5, ta je zase v Sami, ale tam tu kamo trochu zmastili...zase tady by byl problém s čumákem-byl bílý, nebo žlutý? :cry: začarovanej kruh... jednu z těchle mašin udělám...

No ta 96-6 je fotograficky docela slusne dolozena takze myslim ze ty plechy byl kov... No ta 73-10 tam bych na tu cervenou 10 vsadil poradove cislo letadla bylo hodne casto cervene terba model v 1:32 od Pac-modelu to tak ma. A co se tyka cumaku tak do rijna/listopadu 41 zlutej a pak bilej a treba taky zadnej (mam fotku na 73-10 kde je cumak normal camo)
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 11 bře 2007, 06:57

Ahoj, tak sem hledal a nasel fotku 71-8 (asi na 85%) - Je v Ali D Italia cislo 2 puvodni sesit na Mc 202 strana 14 uprostred. Pohled je mirne zleva zezadu. No nasavak je zrejme bez filtru ale camo vypada spis na VOS2 prestriknuta NC4 (nouzova poustni camo). Vsechny 202 (ranych serii) I storma co znam mely horejsek VOS2 a pak dostaly nastrik NC4. Priklad j treba 72-8 a podobne )fotka na strane 19 teze publikace) Na 18 strana nahore je 202 71 Sq a tam je videt ze udaje na smerovce o letadle jsou na te tmave barve doplnene (domalovane) rucne... Tak muzes dal vybirat. Asi sem ti moc jasno neudelal, ale tak uz to u Italu bejva :grin:
Naposledy upravil Mirek glock Říha dne 12 bře 2007, 07:15, celkově upraveno 1
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Průža » 11 bře 2007, 18:51

:cry: pomoooooooooc - díky za tipy, mám v tom teď takovej guláš, že se v tom budu muset nějak začít orientovat :D mrknu se na to, problém je, že na obtiscích nemám verze znaků s čenou výplní...to je pořád něco. jeden krok dopředu, dva dozadu... :shock:
Na stole:
TNMC Třebíč
Michael Průža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Průža » 11 bře 2007, 19:02

tak tu fotku jsem našel, díky za navigaci. :-D
Na stole:
TNMC Třebíč
Michael Průža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 12 bře 2007, 07:20

Majkl píše::cry: pomoooooooooc - díky za tipy, mám v tom teď takovej guláš, že se v tom budu muset nějak začít orientovat :D mrknu se na to, problém je, že na obtiscích nemám verze znaků s čenou výplní...to je pořád něco. jeden krok dopředu, dva dozadu... :shock:

No proto si radsi vyber nejakou camo poustni nemusis resit nasavak. nezapomen na deleni VOP... ja bych ti rad ty cerne znaky prodal ale uz mam jen jedny a ty budu asi potrebovat... Tak drzim palce..
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Průža » 12 bře 2007, 09:43

Ahoj, takže jsem to včera v noci rozsekl, bude to mašinka z prvních sérií, bez prachovýho filtru. Přetmelil jsem a doryl VOP, tak aby to odpovídalo ranným sériím a taky jsem dostranil některé detaily, které se vyskytovaly pozdějc. Takže teď už není cesta zpět :-) Ty obtisky snad někde seženu-v nejhorším případě, mám corell, pokusím se je nakreslit a snad mi je někdo pomůže vytisknout...to mě napadá, že bych mohl rovnou nakreslit trojúhelníčky na kryty podvozku...ach jo, já se z toho nevyhrabu. díky za podporu, jak bude pokračovat stavba, budu sem průběžně dávat fotky...bohužel teď nemám doma foťák, ale snad to tak nebude pořád
Na stole:
TNMC Třebíč
Michael Průža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 12 bře 2007, 10:20

Majkl píše:Ahoj, takže jsem to včera v noci rozsekl, bude to mašinka z prvních sérií, bez prachovýho filtru. Přetmelil jsem a doryl VOP, tak aby to odpovídalo ranným sériím a taky jsem dostranil některé detaily, které se vyskytovaly pozdějc. Takže teď už není cesta zpět :-) Ty obtisky snad někde seženu-v nejhorším případě, mám corell, pokusím se je nakreslit a snad mi je někdo pomůže vytisknout...to mě napadá, že bych mohl rovnou nakreslit trojúhelníčky na kryty podvozku...ach jo, já se z toho nevyhrabu. díky za podporu, jak bude pokračovat stavba, budu sem průběžně dávat fotky...bohužel teď nemám doma foťák, ale snad to tak nebude pořád

No pokud si troufas muzes pouzit masky od montexu... delaj je i na znaky ...
Mirek glock Říha

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby