Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Obchod ve Vidni

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Obchod ve Vidni

Příspěvekod Shi-So » 14 zář 2009, 14:28

Ahoj vsem,
jedu koncem tydne do Vidne a chtel jsem se optat, zda tam neznate nejaky modelarsky obchod, ktery by stal za navstevu.Sice jsem googlil, ale se svou neznalosti nemciny, jsem toho moc nenasel.... :?
Delam i do zeleznice, tak klidne i zeleznicni modelarstvi [-o<
diky
Shi-So

• Odpovědět s citací

Re: Obchod ve Vidni

Příspěvekod Tomáš Macourek » 14 zář 2009, 14:38

Jo, obecně je to v Rakousku všechno docela dražší, takže to je první nevýhoda. Byl jsem loni před Vánoci ve dvou modelářských kšeftech na železnici. Všude samozřejmě vládne měřítko H0, ale ty ceny... nekoupili jsem vůbec nic. Toť mé zkušenosti. I tak kdybys chtěl, tak bych snad nějaký ten šopík na želenice našel v navigaci.
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Shi-So » 14 zář 2009, 14:56

Tomáš Macourek píše:Jo, obecně je to v Rakousku všechno docela dražší, takže to je první nevýhoda. Byl jsem loni před Vánoci ve dvou modelářských kšeftech na železnici. Všude samozřejmě vládne měřítko H0, ale ty ceny... nekoupili jsem vůbec nic. Toť mé zkušenosti. I tak kdybys chtěl, tak bych snad nějaký ten šopík na želenice našel v navigaci.

Ahoj,
budu rad za kazdy typ.jedem tam na couracku a neni podminka nakupu, spise bych se rad podival, co ma nas rakousky soused k dispozici :D
Zeleznici delam "Z" tudiz toho asi taky moc mit nebudou, ale neva aspon na cumendu.
Diky Petr [-o<
Shi-So

• Odpovědět s citací

Příspěvekod robes12 » 14 zář 2009, 18:39

Tady máš jeden http://www.superbox.at , sice železnice nemá, ale plastikových modelů je dost velký výběr, také funkční modelařina, barvy stříkací pistole atd.. ceny jsou u něčeho lepší, zvlášť pokud chytneš akci s výprodejem. Ale hlavně dobře zaparkuješ, o patro níž je super kebab a pokud jedeš i s polovičkou, tak ta se může zaměstnat běháním po obchodech, kterých tam je dost.
robes12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Shi-So » 14 zář 2009, 20:31

robes12 píše:Tady máš jeden http://www.superbox.at , sice železnice nemá, ale plastikových modelů je dost velký výběr, také funkční modelařina, barvy stříkací pistole atd.. ceny jsou u něčeho lepší, zvlášť pokud chytneš akci s výprodejem. Ale hlavně dobře zaparkuješ, o patro níž je super kebab a pokud jedeš i s polovičkou, tak ta se může zaměstnat běháním po obchodech, kterých tam je dost.

Snowberry za 39.90 :D :D
Zena me pretrhne :-D
[-o< Diky [-o<
Shi-So

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 14 zář 2009, 22:27

Shi-So píše:Ahoj vsem,
jedu koncem tydne do Vidne a chtel jsem se optat, zda tam neznate nejaky modelarsky obchod, ktery by stal za navstevu.Sice jsem googlil, ale se svou neznalosti nemciny, jsem toho moc nenasel.... :?
Delam i do zeleznice, tak klidne i zeleznicni modelarstvi [-o<
diky

Vo Viedni som bol zo strednej školy trikrát a ak ho nezavreli tak hračkárstvo + modelárstvo v jednom je hneď vedľa Stephans Domu. Tu je foto Stephansdomu aby som ti vedel povedať kde to je. V krúžku je hlavný vchod doň. Keď sa čelom postavíš k hlavnému vchodu tak ten modelársky obchod budeš mať po ľavej ruke. Hlavný vchod je v krúžku. A hneď vlezieš do tej prvej uličky ako keby si si chcel Stephansdom pozrieť zboku (podľa šípky na obrázku)Vojdeš do tej uličky a po pravej ruke budeš mať Stephansdom a po ľavej ten biely barák čo je na obrázku (Stávajú inak z tej strany aj koče z koňmi) a po tej uličke pôjdeš už len rovno (inak ak by si sa spýtal kade sa ide k múzeu Mozarta alebo Mozartovmu domu ide sa tam tak isto len keď budeš pri modelárstve tak do Mozartovho domu odbočíš doprava) to modelárstvo v tej uličke je tak ale po cca 500 -700 metroch. To nájdeš vo výklade majú kopec vláčikov. :) Modelárstvo je na ľavej strane ulice. (po pravej strane bude Stephansdom) Dúfam že si pochopil ak nie tak napíš skúsim nejako inak prekresliť :)
1-Stephansdom.jpg

PS aby si sa kontroloval či stojíš správne na streche STEPHANSDOMU by si mal vidieť ERB (štátny znak alebo ako to nazvať) teraz neviem či Rakúska alebo Habsburgovcov ale to je fuk proste toto:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

apropoo + modely mali kedysi ešte aj v tom nákupnom stredisku HUMA (ale len revell ale viem že po vianociach som tam splašil MB ACTROS SAUBER PETRONAS za 9€ a keď som sa pýtal prečo za takú cenu povedala mi že to je normálne potrebujú sa ich zbaviť zo skladu) :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

PS2: skúsil som to nájsť na mape. Platí to isté. Krúžok je hl.vchod a čiara je ulička a v mieste toho obdĺžnika to je (ako hovorím kúsok odtiaľ je Mozartovo múzeum (Mozarthaus)

mapa.PNG

Daj potom vedieť či si našiel a či to tam ešte je. Budem ti za to vďačný :-D
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Shi-So » 15 zář 2009, 12:10

Vsem moc diky za odkazy a tipy [-o< [-o< [-o<
Urcite dam vedet jak jsem pochodil :D
Shi-So

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Shi-So » 20 zář 2009, 19:39

Tak jsem zpet z vyletu a pro pripadne zajemce o navstevu Vidne kratke shrnuti.

To na namesti vedle Stephans Domu jak popisoval Maverick117 jsem navstivil jako prvni.V prizemi hracky, o patro vyse uz to bylo lepsi.
Jedna mistnost masinek (hlavne H0, neco N trochu-malicko Z. Mely docela hodne domku, za, dle meho, trochu lepsi ceny nez u nas)
Dalsi mistnost bylo plastikove modelarstvi, prevazne Revell, ceny jako u nas, obcas mi prisly levnejsi, ale do koruny jsem to neprepocitaval.
Dalsi dve mistnosti zabiraly modely aut vsech druhu a velikosti....(neznam, ale pekne se na to kouka-nez juknete co ti mali kovovi kuliferdove stoji :shock: )
Urcite zajimave misto, primo v centru, ovsem pro plastikoveho modelare nic extra....

Dalsi zajimave misto je primo na namesti: Kober-Stad Graben
Namesti opet v centru, kousek od Stephans Domu
Uzounky vchod, prodejna se nachazi v patre
Velke hrackarstvi, kde v posledni mistnosti najdete masinky, plastove modely (opet prekvapive hlavne Revell) a jako bonus pomerne zajimave figurky do stolni hry Warhammer
(nic extra, ale je to v centru a predpokladam, ze pujdete stejne kolem, tak stoji aspon za zastaveni se) a tech veci tam maji pomerne dost

Na zaver jsem si nechal to nejlepsi:
Jak psal Robes12 http://www.superbox.at
Je sice trochu dale od centra, ale autem se to da z centra za 15min, navic je to po hlavni a krasne dohledatelne (nebo tam jede tramvaj 31)
Premluvil jsem nasi vypravu a v den odjezdu me tam na pul hodinky vysadili.
Zde uz je celkem slusny vyber plastikovych modelu od aut pres lode po bojovku....
Opet hlavne Revell, ale v bojovce meli i hodne tamky
Ceny stejne jak u nas, neco lepsi neco horsi, ale je to tak 0 od nuly....
V lodich i par zajimavych kousku z Japanu, od me neznamych vyrobcu, ovsem za ty ceny jsem ty krabicky jen tise prelestil..... :?
Ovsem podarilo se mi pritahnout 1/72 Snowberry za krasnych 39,90Eur :D a jeste jsem k tomu prihodil 1:72 ponorku VIIC/41 Atlantic (kdyz jsem se vecer vratil domku, mamku malem svihlo, nejdrive vlezly do dveri dve metrove krabice a pak az ja :grin: )
Asi nejlepsi obchod, hlavne pokud chytnete dobre slevove akce.Maji i RC, zde jsem v prvni chvili vahal nadskladacim RC Mini cooperem od Tamky, ale zdravy rozum (draha polovicka, zvitezil)

Vsem co mi davali typy, moc dekuji a snad moje poznatky pomohou zase nekomu dalsimu
Shi-So

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduard » 23 říj 2013, 11:34

Zdravím všechny. k tomu obchodu :
http://www.superbox.at
zkoušel jsem to otevřít, ale po každé mne to hodí do nějaké přírodní kosmetiky. Jedeme se známými do Arsenalu 26.10.,
tak nevíte kde to ve Vídní je, tedy :-) nějaká strasse :-) a popř. jiný net. odkaz??
Díky Eda
eduard

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 28 čer 2014, 11:04

eduard píše:Zdravím všechny. k tomu obchodu :
http://www.superbox.at
zkoušel jsem to otevřít, ale po každé mne to hodí do nějaké přírodní kosmetiky. Jedeme se známými do Arsenalu 26.10.,
tak nevíte kde to ve Vídní je, tedy :-) nějaká strasse :-) a popř. jiný net. odkaz??
Díky Eda

Přidávám se s prosbou, nevíte někdo? :-k :-k :-k
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod igorp » 28 čer 2014, 14:53

strejda google ví:
Angererstrasse 2-6/EKZ
1210 Vienna
'Peace upon earth!' was said. We sing it,
And pay a million priests to bring it.
After two thousand years of mass
We've got as far as poison-gas.
Thomas Hardy
igorp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduard » 28 čer 2014, 18:02

Zdravím.
Ještě, že toho strýčka máme :-) Díky strejdo a pozdravuj tetičko :-). Děkuji za pomoc a radu :-).
Využiji jindy. A neztratí se tahle informace. Díky eda
eduard

Odeslat odpověď

Zpět na Výrobci, Prodejci