Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ P-47 Thunderbolt
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-47D Razorback, Tamiya, 1/72-HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 16 pro 2007, 17:49

Tož je to taká pekná čistá prace :P
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Novák » 16 pro 2007, 20:12

Pěkně jedeš :)
http://www.vkpm.webz.cz
Václav Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 16 pro 2007, 20:24

Sakra samej T-bolt, a někteří už jsou skoro hotový. Pěkná práce, už se těším, až začnu já, pak to bude jak tsunami. :grin:
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 17 pro 2007, 15:25

pekny indian...
Makam na - He 111 H6
Im Krieg ist die Wahrheit das erste Opfer
matiasf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skřivan » 17 pro 2007, 15:37

To nemá cenu. Já je ještě ani nevybalil z krabic a Miloš už finišuje :cry:
Jinak krása :P
Skřivan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 17 pro 2007, 23:13

Miloši krásný, fakt nádhera. Ostatně, jako vždy z tvé tvorby. Před tvým uměním jen smekám.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 18 pro 2007, 09:01

Cau,

na fotkach vypada stinovani trochu prehnane a zelena svetla, ale verim, ze in natura to bude tak akorat. Obzvlast kdyz to clovek nebude jako ja zkoumat z 10 centimetru :-D Navic po upatlani olejem se to urcite jeste hodne zmeni :-D

Jen jsem se chtel zeptat - vsechny dekaly jsou tamiya? Vypadaji celkem dobre - okraje si orezaval? Proc se ptam - mam sice nejaky aftermarket dekaly, ale bez popisku, takze stejne budu muset pouzit popisky ze stavebnice. (ne, model jsem stavet jeste nezacal a jen tak nezacnu :-D)

Nicmene jako obvykle - rychlost i kvalita na jednicku s hvezdickou :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 18 pro 2007, 09:15

Honzo děkuji. V reálu je ten model takovej tmavší. Dekály jsou origo Tamiya a bez ořezávání jsem je použil. Vodičky Gunze reagují bez problémů takže po finálním laku to téměř nejde vidět. Na pár místech jsem to se softerem přehnal a tak mi to semtam vyžralo takové prohlubně do obtisků (ale to je jen moje nešikovnost). Tenhle model mě nepřestává fascinovat svou přesností a precizností. Měl jsem ještě ACC, ale už není.....
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 18 pro 2007, 09:51

To vypada, ze si to taky budu muset postavit. Akorat ze na to samozrejme mam velky lepty a quickboost motor, takze za vikend to poskladat fatk nepujde at to sedi sebelip :-D Jsem zvedav na vysledek
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 18 pro 2007, 10:22

Honza Jezl píše:To vypada, ze si to taky budu muset postavit. Akorat ze na to samozrejme mam velky lepty a quickboost motor, takze za vikend to poskladat fatk nepujde at to sedi sebelip :-D Jsem zvedav na vysledek

Doporučuju, je to fakt relax model a stavba. Výsledek? Je to jen krabička..... :grin:
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 18 pro 2007, 14:50

Pavel Š píše:Ahoj Miloši, nastříkáno pěkně! Jen moc toho šejdingu na můj vkus. :-D Asi proto ho na dvaasedmách nedělám, páč mi to nejde. :) Tobě to jde, ale tady je to možná trošku moc.

Pavle klid, už jsem to dost utlumil a vzal jsem to i přes znaky. Večer hodím fotku. Možná bych mohl nahodit i barevné fotky skutečných mašin a asi by se Ti zdálo, že to je ještě málo :grin:
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 19 pro 2007, 00:20

Zajímavé http://www.youtube.com/watch?v=1Gwv8r4k ... re=related
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 19 pro 2007, 08:10

Miloš Völkl píše:Zajímavé http://www.youtube.com/watch?v=1Gwv8r4k ... re=related

povedal by som, ze krasne video. Ta diera v kridle vyzerala nebezpecne.

Ale kde je tvoj Thunderbolt? som cakal, ze uz to bude hotove.
:-D
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 19 pro 2007, 08:28

Miloš Völkl píše:Zajímavé http://www.youtube.com/watch?v=1Gwv8r4k ... re=related

Pěkné záběry, moc pěkné - byl to létající křižník - 8 kulometů, pumy, rakety - dobře jim zatápěli kluci americký =D>

Můj děda byl mašinfíra, jezdil i za války v Protektorátu a zažil a přežil útok kotlářů - já, tu historku znám z vyprávění od mého otce, děda umřel v mých 4 letech, takže si jej pamatuji jen v pár obrazech.

Otec se dědy, ptal co to byl za typ letadla. Tátovi ukázal na fotkách z L+K, že to byla dvojice P-47, ten útok byl někde v okolí Plzně jaro ´45, vezl nákladní vlak. Dvojice nalétla, varovala obsluhu lokomotivy, děda s topičem za jízdy seskočili - děda si něco udělal s nohou, jak dopadl, ležel v nemocnici.

Potom střelbou rozstříleli mašinu. Co chci napsat a proč to vlastně zde dlouze popisuji, děda tvrdil, že viděl po tom útoku kulometnou střelou 12,7 mm prostřelený dřík koleje - což je slušný kus kvalitní ocele, že! Ani nevím, zda je to možné, ale nechci zpochybňovat rodinnou historku...

Promiň Miloši, že to zde uvádím ](*,)
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 19 pro 2007, 08:45

Zdeněk Fabík píše:

Pěkné záběry, moc pěkné - byl to létající křižník - 8 kulometů, pumy, rakety - dobře jim zatápěli kluci americký =D>

Můj děda byl mašinfíra, jezdil i za války v Protektorátu a zažil a přežil útok kotlářů - já, tu historku znám z vyprávění od mého otce, děda umřel v mých 4 letech, takže si jej pamatuji jen v pár obrazech.

Otec se dědy, ptal co to byl za typ letadla. Tátovi ukázal na fotkách z L+K, že to byla dvojice P-47, ten útok byl někde v okolí Plzně jaro ´45, vezl nákladní vlak. Dvojice nalétla, varovala obsluhu lokomotivy, děda s topičem za jízdy seskočili - děda si něco udělal s nohou, jak dopadl, ležel v nemocnici.

Potom střelbou rozstříleli mašinu. Co chci napsat a proč to vlastně zde dlouze popisuji, děda tvrdil, že viděl po tom útoku kulometnou střelou 12,7 mm prostřelený dřík koleje - což je slušný kus kvalitní ocele, že! Ani nevím, zda je to možné, ale nechci zpochybňovat rodinnou historku...

Promiň Miloši, že to zde uvádím ](*,)

Podla mna aj taketo historky sem patria. Pekne doplnenie stavby.

Je zname, ze projektill z 0,5cal Browningu letel nadzvukovou rychlostou, takze mohol mat taku silu (vraj tvarom plasta strely sa prave preto inspirovali vyvojari X-1 pri jej vyvoji), aby to dokazal. To je ale len moja domienka, nic overene.
Obrázek
Martin Jursa

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na P-47 Thunderbolt