Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Barvy na Camaro 69

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Barvy na Camaro 69

Příspěvekod beaver » 18 bře 2007, 16:07

Zdravím Vás!
Dostal jsem Camaro Convertible 69 od Revellu a potřeboval bych poradit jakou barvu používate na motor (chevrolet engine red) našel jsem od Testoru 4629 (A) nebo 2732 (E),ale ne ekvivalent od MM nebo jiných výrobců. A další otázka zní : dělá někdo odstíny přímo továrních barev z tohoto období 1969 našel jsem vzorník http://www.camarosource.ca/php/camaro_i ... &year=1969 . Díky za každou radu! Beaver :-D
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mara440 » 18 bře 2007, 21:02

Pokud myslíš ekvivalent MM jako Model Master,tak je to číslo 28006.
Testors udává u Camara barvu na blok motoru červenou,ale měla by to být tmavá oranžová.Motory 302,327,396(stavebnice) byly v této barvě,motor 427 L72(Yenko,COPO,Baldwin Motion,DANA) býval v barvě červené,oranžové nebo v barvě hliníku.Já osobně nevim,na srazech i na fotografiich v knížkách je jednou tmavá oranžová,výjmečně červená,a to nehledě na typ motoru.Míchám oranžovou a červenou 1:1 a vypadá to dobře.(Revellky nebo Tamky)
Přílohy
tesr3005.jpg
Naposledy upravil Mara440 dne 20 bře 2007, 18:56, celkově upraveno 1
Mara440

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 19 bře 2007, 16:01

Díky za rady.Tak asi zůstanu u míchání,protože máš pravdu na každe fotce je jiná oranžová a nehledě na to,že tyto MM jsem viděl jen na amerických eshopech.Prošel jsem stránky Testoru a tam jsou i tovární barvy GM,Ford... na karoserie z různých dekád,ale asi taky jen k dostání v Americe. Na kastle používáš jaké barvy?
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mara440 » 19 bře 2007, 19:40

Dříve testorky syntetičky a někdy spray Testors,když se mi podařily zázrakem sehnat.Nejlepší je vytisknout si převodník barev a zajít s tím do prodejny autolaků.Tam už něco podobného vybereš.U metalíz musíš brát pigment s co nejjemnější hrubostí zrna,aby to vypadalo reálně.
U toho vzorníku jsou barvy na všechny typy Camara z roku 69,ředa SS,RS nebo Z-28 měla jen některé odstíny.Dvoubarevné kombinace byly používány pouze u karoserie coupé,cabria měly pouze jednu barvu(pruhy bílé,černé ,červené,u Pace Caru oranžové)
Mrkni na tenhle převodník,jsou tam kombinace barev,vinylu ,pruhů a interieru(modely z let 67-69)
http://www.camaros.org/numbers.shtml#ExteriorColors
Mara440

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 19 bře 2007, 23:05

Ahoj Maro! Koukám,že máš slušný přehled. Tu stránku jsem taky našel,ale nenapadlo mne,že se dá podle toho ještě teď vybrat třeba Dupli-color (asi budu za marvana,odskočil jsem si od letadel tak nevím).Není lepší se orientovat pomocí tohoto odkazu ?

http://www.camaros.net/years/69/69paint.html Nevím jest-li znáš tuto stránku(asi jo,ale přesto ti ji posílám třeba ti udělá radost).http://www.firstgen.com/catalog.html Zdar!
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mara440 » 20 bře 2007, 19:05

:-D Jo,už jsem koukal.Já bych to neřešil.Mám tuhle stavebnici ještě nepostavenou,ale plánuju černou barvu(Tuxedo black) a pruhy v bílé barvě.Na přiložené fotce je sice Z28,ale až na střechu a motor(302) je to to samé.Černá se navíc shání asi nejlépe, můžeš použít Tamiyu a pak to přeleštit Compoundem.
Přílohy
Davids69rsz.jpg
Mara440

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto