Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fungovani Auto-moto sekce

Cars and bikes
Odeslat odpověď
Příspěvků: 284 • Stránka 7 z 19 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: Fungovani Auto-moto sekce

Příspěvekod Koudy » 05 led 2010, 20:36

tony: já myslím, že ti velmi výstižně odpověděl Mess. Ale odpověděl sis i sám. To, že jsi zarytý kamioňák a do jiných témat se nedíváš, je právě ten důvod, proč si myslíš, že všem všechno vyhovuje. A zde se velmi pleteš. A samé změny? Změna byla pouze jedna - rozdělení do tolika sekcí, což se už ze začátku u mnohých nesetkalo s pochopením, ale jak tehdy řekl Šumák: uvidíme, snad si zvyknou. A oni si moc nezvykli, proto ta nespokojenost a snaha o změnu. Ale jistě, znáš jen svou sekci a tam se nic neděje... ale ony jsou tu i F1, motorky, civilní auta, závodní auta, okruhová auta atd.

ad galerie: proč ti vadí sloučení galerie? To je opravdu za dejme tomu rok tolik postavených modelů, že bychom se nevyznali? Když bude galerie sloučená a budou tam dvě závodní auta a mezi nimi bude téma Liaz xyz, nutí tě snad někdo násilím si otevřít ta dvě závodní auta? Podle toho co jsi napsal asi ano. Ale pokud za sebe umíš samostatně rozhodnout, otevřeš si pouze téma s Liazem. A stejně tak ostatní, každý si najde to své - přesně tak, jako tomu bylo dlouhou dobu před rozdělením. Ty se nechceš dívat na ostatní auta, fajn - neklikej - jak prosté. Ale jsou i takoví, kteří staví auta a sledují i letadla, tanky nebo třeba i kamiony, proč ne, každý se může přiučit nové technice nebo postupům u jiného typu modelu.

Pokud se cítíte být něčím vyjímeční/opomíjení, mějte si svou samostatnou sekci, je to o diskusi. Na druhou stranu by se forum mělo změnit dle schématu, které vyhovuje nejvíce lidem, zbytek se prostě musí přizpůsobit, pokud ne, může si založit své forum (s vlastními pravidly a strukturou), případně se přesunout na jiné. Ale to je tak vše, co s tím můžeš udělat.

Už před delší dobou dal Mess podnět k této diskusi, nikdo se neozval, já jsem to nějakou dobu s ním řešil po ICQ, dnes mě napadlo toto dělení. Ale není to dogma, pouze návrh, který jak vidím, tak se líbí, což mě těší. Ale nic nemám ani proti tomu co navrhul Nedlloyd o Galerii. Ale cílem bylo to zjednodušit, takto už se to opět dělí a jsme tam, kde jsme byli.
I když pořád si myslím, že je to o tom samém, čtu co chci, co mě nezajímá neotvírám, pak si nemám důvod stěžovat... tobě se to líbí takto, ale když jsem dal link na forum kamošovi, který začíná, tak mi řekl, že se v tom bordelu složitě orientuje a právě třeba v technice je to daleko jednodušší (a přitom s jejich množstvím modelů nás strčí do kapsy).

Trochu jsem se rozepsal, ale toto určitě není jednoduché téma a diskuse, snahou je najít kompromis jak pro stávající uživatele, tak pro nováčky. A nezlob se na mě, ale s 60ti příspěvky tě řadím mezi menší vypovídající skupinu lidí, než jsou ti, kteří jsou zde denně (nehledej v tom nic osobního, nic tam nenajdeš :) ). Nicméně i tvůj názor má hodnotu a je na zamyšlení...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 05 led 2010, 20:45

Zatim mam docela radost, ze az na rozdeleni galerii tu panuje vicemene shoda. Cenim si konstruktivnich prispevku, presne to je to, co je potreba k tomu, aby doslo ke kompromisu vyhovujicimu maximu uzivatelu. Nebojte se dal tady prezentovat sve napady a respektujte nadale nazory ostatnich. Pokud chcete podporit sve napady a navrhy, nevahejte vysvetlovat.
Diky!
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 05 led 2010, 20:59

Ano Koudy souhlasím, že si každý otevře jen co chce,pak by ale bylo nutné aby se zavedlo nějaké pravidlo o tom že je nutné,aby každý model v galerii měl při vložení nějaké předem dané pojmenování třeba ,,Ford Focus WRC Rallye Monte Carlo 2001" a ne.....,,jedna krabička WRC".....přesto dodávám,že mně to takhle jak to je vyhovuje.......... :-k
Je to sice dál,ale o to horší cesta.........
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 05 led 2010, 21:08

Jouda: ano, to je výborná připomínka =D> Samozřejmě s novým dělením by mělo přijít i zavedení tohoto pravidla. Výkřiky typu "čerešnička na tortě", "podívejte co jsem vytvořil" mě neskutečně s.rou [-X [-X . Jedinný efekt, který to má je ten, že tam každý vleze, aby zjistil, co tam vůbec je. Ale dělení fóra a chování uživatelů jsou dvě rozdílné věci. Vzhled a dělení si ovlivníme po společné dohodě sami, ale za své chování na foru si ručí každý sám.
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tony » 05 led 2010, 21:11

Koudy :

Aha, takže počet příspěvků je zde rozhodující ... :|

Já jen, že mám v galérii kamionů celkem čtyři hotové modely a v rozestavěných jeden téměř hotový návěs a za pár dní tady vložím hotový truck s dalším návěsem. Ale to asi k připomínkování nestačí ... Zřejmě má zde větší váhu mít stovky komentářů a jeden nebo dva spatlané modely za několik let ... Byl jsem rád, že se konečně dají kamiony prezentovat trochu výrazněji a nezapadnou, ale jak se zdá, dlouho nám to nevydrželo.

Kamiony zde zabírají po jedné sekci v Diskuzi, Rozestavěných a v Galerii. Ale jak se zdá i to je asi hodně ... Pokud jsi si všiml, tak až na Galerii jsem s Tebou ve všem souhlasil. Ale co, jsem zde teprve chvíli a nic neplatím, tak se samozřejmě podřídím ostatním.

P.S. Ale těch 60 příspěvků si osobně beru ...

Tony
Tony

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 05 led 2010, 21:16

Je samozřejmý, že se forum přizpůsobí většině a tak to má být. Já neříkám, že se nechci dívat na ostatní modely. Já mám o foru přehled a pro mě bude jednodušší mít všechno pohromadě tak jak to bylo dřív.

To oddělení sekce preferuju pouze jako podporu a prezentaci oboru. Pro lidi, kteří se zajímají o to samé je to atraktivnější: "Hle, zde se staví kamiony a hle, zde jich je víc pohromadě." Takových míst moc na netu není a proto se mi to líbilo. Navíc, když potkám někoho nového, řeknu mu: mrkni na mf, je tam sekce s kamiony a tam nás najdeš. Ten nový člověk pak nemusí klikat a hledat mezi ostatními a určitě ho to tolik neodradí.

Souhlasím se zvýšením přehlednosti, ale pomalu a do jisté míry. Považuju sloučení na tři základní proudy jako dostatečné zjednodušení, ve kterém se dá v budoucnu pokračovat, pokud stávající změna přinese ovoce.

Já neříkám, že se nechci koukat na ostatní modely. Psal jsem přece, že sleduji všechny sekce v auto-moto a sleduji i jiné. Jen se na to koukám naopak: sleduju si svoji sekci a když se chci koukout jinam, udělám to. Nepovažuju komplikovanějši strukturu modelfora jako přítěž. Je to dáno i mojí povahou. Vždycky jsem byl "rozdělovač" a "třídič". Všechny moje věci se škole vždycky měly svůj řád, každej předmět svoje desky, svůj sešit, svoje místo. Zkrátka jsem měl ve všem svůj systém a podle toho se v tom orientoval. Další dělení sekce auto-moto mi přijde systémové a proto mi vyhovuje, ale jak říkám, je v tom jak moje povaha tak snaha o prezntaci oboru kamionového modelářsvtí.
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 05 led 2010, 21:18

Pro Koudyho: Nevím,jestli znáš,ale podívej se na http://www.modelwork.pl a http://www.autoinscale.com .........podle mně to tu máme přehlednější.....ale to je vážně jen můj názor......... :-k
Naposledy upravil Jouda dne 05 led 2010, 21:20, celkově upraveno 2
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 05 led 2010, 21:18

Ano, s pravidly nebo systémem pro popis příspěvků souhlasím.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 05 led 2010, 21:25

NEBOJTE SE... všechny Vás sleduju [-X [-X [-X [-X
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 05 led 2010, 21:27

Co se tyce pojmenovavani threadu, to si muzete ostatne hlidat sami, pokud zakladatel threadu nezareaguje, poslete na nej moderatora, to je ten nejmensi problem :D
Osobne jsem uplne indiferentni v otazce rozdeleni rozestaveno do tri sekci nebo do jediny.
2 kamionaci: Myslim, ze Koudymu slo o to, ze obecne temat v autech celkove neni tak moc, ze by rozestaveno pohromade, stejne tak galerie tak moc nevadilo. Chapu ale i vase argumenty. Pokud vetsina z vas od kamionu chce mit galerii a rozestaveno zvlast, asi bych se priklonil k tomu, ostatne nejvetsi prinos tehle akce bych stejne videl ve sjednoceni osobaku.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 05 led 2010, 21:29

Tony: nepochopil jsi to :)
A o stavitelích kamionů si myslím své, sleduju vaše stavby, spíš teda přestavby, protože nám šupnou hotový model až pod nos, ale vy skoro všechno děláte znova. Ale to, že tam nepřispívám neznamená, že mě to nezajímá. Jenže náklaďákům nerozumím a psát výkřiky typu: "supr, budu to sledovat" považuju spíš za zbytečnost.
To o počtu příspěvků se takto "písemně" hůř vysvětluje, přemýšlel jsem jestli to tak napsat nebo ne, ale prostě jsem to napsal. Shodnem se v tom, že lepší modelář je pro mě ten, co má 10 příspěvků a 10 modelů než nějaký kecálek (doufám, že toto zase neveme osobně někdo jiný :grin: :grin: ), ale pokud tě zbytek fora nezajímá, tak je z mého pohledu zajímavější názor člověka, který sleduje všechno.

Sorry za OT, pokud k tomu něco máš, tak po SZ, dík
Naposledy upravil Koudy dne 05 led 2010, 21:37, celkově upraveno 2
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 05 led 2010, 21:31

Vladimír Šuma píše:NEBOJTE SE... všechny Vás sleduju [-X [-X [-X [-X

No toho jsme se nejvíc báli................. :D
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 05 led 2010, 21:32

mess píše:Co se tyce pojmenovavani threadu, to si muzete ostatne hlidat sami.

Jasny, ja to tak beru. Jde mi spis o nejakou domluvu, aby to fungovalo vsude stejne.

mess píše: ostatne nejvetsi prinos tehle akce bych stejne videl ve sjednoceni osobaku

Taky si myslim.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 05 led 2010, 21:33

nedlloyd píše:
mess píše:Co se tyce pojmenovavani threadu, to si muzete ostatne hlidat sami.

Jasny, ja to tak beru. Jde mi spis o nejakou domluvu, aby to fungovalo vsude stejne.

mess píše: ostatne nejvetsi prinos tehle akce bych stejne videl ve sjednoceni osobaku

Taky si myslim.

Naprostý souhlas.......
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 05 led 2010, 21:38

jouda: tak ten náhled u tématu se mi líbí

Nedlloyd: jak už jsem řekl, byl to návrh, pokud chcete mít v Galerii samostatně Kamiony, tak je nutné vyslyšet i vás :-), v tom případě bych dal Galerii stejně jako Diskusi, tzn. AUTA, MOTORKY a KAMIONY

Šumák: berem ti hračku, co? :grin:
Paddock forum
Koudy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 284 • Stránka 7 z 19 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19

Zpět na Auto-Moto