Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fungovani Auto-moto sekce

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fungovani Auto-moto sekce

Příspěvekod ron » 04 lis 2009, 12:32

Koudy píše:to RON: jak už jsem psal v tématu, Třebová neměla být soutěž jako taková, spíš setkání, pokecání, modely jsou tam až na druhém místě.

ved tak som ju aj bral. a napriek tomu, ze sme boli len sobotu, tzv. sutaznu cast, som pokecal viac, nez na ostatnych sutaziach dokopy (hadam okrem mossonu teda).
s tym stretkom je to tazke, mosson som navrhol len preto, lebo je tam naozaj najviac ludi a stretavam tam (a aj pokecam) aj zname tvare z tejto sekcie.
inac na ziadnu akciu na viac dni sa urcite nechystam, takze vsetky pred a po posedenia (okrem mosson, pripadne brno) su pre mna mimo, uprednostnujem pokecy pocas tej tzv. sutaznej casti. skoda no..

Jednoduché - jsem začátečník, špatně fotím i s digitálem, neznám vše a proto se ptám ostatních, v burze mám svůj prodej takže je to se mnou špatné a jdu od toho.

franto, nikto ta nevyhana! obecne to bolo myslene na tych, ktorych som presne popisal. a prepac, ale ako sa mozes oznacit za zaciatocnika po tych rokoch, co si IN? a uz viackrat si sa chystal (alebo si to aj urobil) seknut s tym a ist prec. este si tu, tak uz to nechaj. az som sa pozrel na nejake tvoje foto, nasiel som v rychlosti lanciu. tak aspon je to vidno, takze no tragedy :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HenrikaM. » 04 lis 2009, 12:58

Řekla bych, vesměs dobré návrhy.. rádoby tuningáře kovových aut tu taky moc ráda nevidím.. ostatně, měli na to své vlastní forum a to co prezentují je fakt hrůza.
Franto.. nic si z toho nedělej, já taky fotím mizerně a to nemám zas tak špatnej foťák a návod jak na to jsem četla několikrát.. holt nebylo mi zhůry dáno, no :x
a odcházet kvůli tomu taky nebudu (spíš se pokusím zapracovat na kvalitě fotek, ale zatím to jde tak trochu mimo mne :grin: )
Nízká účast v autech na soutěžích mě taky mrzí.. ráda bych pokecala, problém je, že se dostanu max. tak na dvě soutěže ročně, ale do takového Brna bych se koukla ráda a řekla bych, že je to tak akorát na středu, jak pro Čechy, tak pro Slováky. :)
HenrikaM.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 04 lis 2009, 14:54

Zdravím,
jsem tu na MF sice chvíli, ale poměrně rychle jsem se zorientoval, kam se co umisťuje a kde bych mohl něco hledat, když potřebuju. Vyhledávač funguje také dobře a když si s něčím nevím rady tak si na MF vyhlídnu někoho zkušeného a pošlu mu SZ :-D Nevím jestli je třeba dělat nějaké velké zásahy do rozdělování, přijde mi to celkem fajn.
Ještě bych se zmínil k tématu ohledně Burzy. Myslím, že pár lidí si pod tím slovem může představit i aukci, kterou odsuzujete. Bylo by možná lepší to nazvat "Bazar".
Je pravda, že lidi, kteří nenavšťěvují MF tak často, májí menší šanci něco pořídit, ale to tak prostě chodí.
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 04 lis 2009, 15:32

No, já musím přiznat, že se mě ta burza taky zatím nijak nedotknula. Co jsem kupoval, na tom jsem se domluvil a bylo to bez problémů. Tohle zase moc neřeším. Každej má právo říct si jakou cenu chce a kupující má právo se rozhodnout. Samozřejmě, nejsme aukro, ale lidi jsou různý a je to všude stejný, mf a modeláře nevyjímaje. To by vyřešilo jen nějaký stanovení pravidel pro všechny...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva » 04 lis 2009, 17:25

I když už se tu moc neukazuju, tak pořád něco patlám.
Co si myslím, že utlumilo auto-moto, je rozházení kategorií.
Sám dělám rally, ale rád mrknu na civilku, f1, okruhy, kamiony atd. bohužel toto je 3x 4chlívky a to mě moc nebaví prolézat.

Snad chytí forum druhý dech. :)
Tiger I Initial, Marder III
Sláva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 04 lis 2009, 21:06

Jeden nápad by som mal do sekcie BURZA: ČO takto spraviť tam niečo ako BLACKLIST. Nedôveryhodné osoby. Proste ak je z niekým problém že neplatí alebo neposiela modely aby sa mu ostatní užívatelia vyhýbali. Neviem či tu také niečo je ak áno tak by to chcelo dať aj ako oznámenie do sekcie BURZA... čo vy na to? Hlavne nespamovať tam typu OK ja sa mu vyhnem a tak. Proste len napísať. Nick meno poprípade ak dotyčný udal adresu tak tú :-k
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madish » 04 lis 2009, 21:08

Joo, s tim bych souhlasil, mě samotnýmu by bylo blbý chodit jinde po fóru a říkat něco typu:" pěknej model, ale lidi, bacha na něj, je to neplatič :D"
Akorát jak to ošetřit dál, když si každej může založit kolik chce účtů na foru :(
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
"Každej chce kedlubny!"
http://www.kedlubna.com
"Ronnie Peterson - Narodil se, aby jezdil s čímkoli, ale hlavně bokem"
F1 Racing, 05/2008
Madish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 04 lis 2009, 21:21

no preto pokiaľ dotyčný dá meno a adresu tak ju tu treba vycapiť tiež a tá sa už dá ťažšie oklamať. A vtedy mu ani iný NICK nepomôže a ani duálny či neviem koľkoraký účet :)
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 04 lis 2009, 21:34

Maverick117 píše:no preto pokiaľ dotyčný dá meno a adresu tak ju tu treba vycapiť tiež a tá sa už dá ťažšie oklamať. A vtedy mu ani iný NICK nepomôže a ani duálny či neviem koľkoraký účet :)

Nápad je to výborný, ale nevím jestli můžeš udávat adresu osoby XY bez jejího souhlasů? :-k Jestli se v tom nemotá nějakej zákon (na ochranu osobních údajů, nebo něco takového), nevím jen mě to napadlo.
Ale rozhodně bych byl pro, protože se zrovna snažím jednu špatnou zkušenost řešit a zatím marně. :evil:
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 04 lis 2009, 21:38

V tom jsem rozhodne proti, protoze jak se bude dokazovat v pripade neshody, kdo ma a kdo nema pravdu? Vidim jako reseni spis do toho prodejniho tematu napsat, ze to nefunguje, jak ma, tam se muze i obvineny branit. Navic rovnou je videt, ktereho obchodu se to tyka.
Spatne zkusenosti je rozhodne dobry obecne sdelovat, ale blacklist thread by akorat znamenal spoustu problemu.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 04 lis 2009, 21:47

Mess lenže nehnevaj sa ja zas nebudem predsa prechádzať každý inzerát po jednom či ten dotyčný je alebo nie je "v poriadku" takto by to bolo pohromade. Ako keby som sa mal prehrabávať všetkými inzerátmi a hľadať či s dotyčným mal niekto problémy alebo nie to môžem sedieť len týždeň pri inzerátoch a hľadať to veď sa pozri koľko je tu inzerátov a to teraz nemyslím len sekciu AUTO-MOTO ale všeobecne... by som skončil šedivý kým by som to všetko prešiel....

EIDT: V poho už som ticho bol to len nápad
Naposledy upravil Maverick117 dne 04 lis 2009, 21:49, celkově upraveno 2
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 04 lis 2009, 21:48

Taky si myslim, ze je to touhle cestou neresitelny. Kazdy kdo nakupuje vedome podstupuje riziko a tezko si pak stezovat. Nejsme aukro.
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 04 lis 2009, 21:51

No to je síce pekné ale tebe by sa asi tiež nepáčilo keby z tebou z prepáčnim niekto riadne vyd...al. Ale však v pohode išlo mi len o dobro ostatných ale keď sa vám to nepozdáva nič sa nedeje :)
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 04 lis 2009, 21:53

to Mave: Chapu, jen proste blacklist neni reseni. Uvedom si, ze by ses tam najednou mohl nepravem objevit ty, i kdyz bys nic zlyho neprovedl, jak se pak bude dokazovat, ze mas pravdu ty nebo protistrana? Chapu, co pises, bohuzel pro tohle neexistuje jednoduche reseni.
Ale myslim, ze tyto pripady jsou tak malo caste, ze staci v burzovnim threadu to trosku rozvirit a lidi si to casto zapamatujou... navic se mi na tom libi to, ze v tom danem threadu se muze protistrana rovnou pokusit o obhajobu (samozrejme pokud by se to zvrtlo na flame, zamek a delete threadu). Bohuzel si nikdo z nas nemuze hrat na soudce, protoze nejsou prostredky, jak dojit k jiste pravde.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 04 lis 2009, 21:57

Ja to chápem preto z toho nejdem robiť vedu :-D momentálne je tu tento topic na to aby sa tu predkladali návrhy a diskutovalo sa o nich a hľadali sa tie najideálnejšie riešenia. Tak som to využil na prezentáciu svojho nápadu :-D
Maverick117

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto