Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Soutěž v České Třebové

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiras » 05 bře 2007, 17:11

To rozdělení se mi líbí, jen snad je trochu nefér kategorie motorek, protože sebelépe postavená civilní motorka bude těžko konkurovat hodně "barevné" závodní. Proto jsou v rozdělení civilní a závodní auta. Jsem pro dvě kategorie i u motorek ať je to spravedlivý né?
Jiras

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smarža » 05 bře 2007, 17:35

Koudy píše:No pokud by jel někdo z Brna (třeba ten Sláva, že jo), tak bych se taky rád zúčastnil. Čím víc aut, tím líp.

Hodnocení LÍBÍ - NELÍBÍ podle mě nemá chybu, to se mi zamlouvá.

to Smarža: 206 je zakletá, věř tomu už konečně... jestli ty tam bereš 206 (nebo máš aspoň takový myšlenky), já tam beru Redbullí Fábku :grin: :grin: :grin: jo prosímtě Smaržo, bavíme se pořád o hotových modelech, že jo? :twisted:

až budeš mít tu Fábku hotovou, tak ta moje bude v rozkladu a já asi taky a většina lidí už ani nebude vědět jak taková Fábka vypadala.
Ale jestli to má být hozená rukavice, tak .... 8-8

To moderátoři: pardon, už se budu držet tématu. Koudy je neskutečnej rejpal, tak jsem musel.
smarža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aress » 05 bře 2007, 20:26

Jsem rád že se jak se zdá připravovaná akce zatím setkává s pozitivním ohlasem a také ze se rozjíždí další věcná diskuze.

K rozdělení kategorii,dovolil bych si napsat i já svůj názor,tím samozřejmé neodmítám šmahem dosud napsané.

Souhlasím s rozdělením na měřítka (velká,malá) protože je jasné že model v měřítku 1:43 (i sebelepší) se jen těžko může poměřovat s modelem v měřítku 1:24 nebo 1:20 a totéž platí i v kategorii nákladních aut (snad jen u motorek je tohle jasné) co se mě už ale moc nelíbí je další dělení ať už na civilní/závodní tak 1:20/1:24 protože věřím že dobře (jak je dnes trend “poctivě“:grin:) postavený model v měřítku 1:24 obstojí ve srovnání s modelem v měřítku 1:20 (stejně jako porovnání civil/závodní).
A další členění jen tříští konkurenci a sám za sebe musím říct že mám mnohem větší radost z úspěchu v početně obsazeně kategorii než když je tam pět a pul modelu…
A nevěřím že by se sešlo v každé kategorii tolik modelu aby bylo uspokojivě obsazeno všechno.
Samozřejmě se můžu plést,ale pokud se tak stane není problém to dále rozhodit na místě.
Aress

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 06 bře 2007, 08:30

Já to myslem Aressi spíš tak že je problem srovnat postavenou formuli s postavenou plechovkou (rally).
6. srpna 1945 si američané na japonce důkladně posvítili.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aress » 06 bře 2007, 09:55

Jirka Pokorný píše:Já to myslem Aressi spíš tak že je problem srovnat postavenou formuli s postavenou plechovkou (rally).

Jak píšu,nejsem proti,jen jsem napsal jak to vidím já.
Ale aby pak nebylo více kategorii než modelů a případné vyhlašování se neprotáhlo do druhého dne,nebudeme tam jen my.
Aress

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 06 bře 2007, 10:07

Já myslím, že rozdělení na civilní/závodní dává smysl, další dělení má sice marginální výhody (typu "nemůžu srovnávat F1 s bahňákem, 1/20 s 1/43" apod), ale nevýhody jsou zřetelnější - vyhlašování do druhého dne, málo modelů v jednotlivých kategoriích... Sám jako neznalec vždycky kroutím hlavou nad letadýlkařema (kde bývá oproti "nám" soutěžících více) a hromadou kategorií s jednou vrtulí, dvěma, bez vrtule, z WW1, WW2, po válce, současné apod.
Jak říká Aress, nebudeme tam jenom my, a jdeme se tam hlavně pokochat a závidět si dobře postavené modely, a ne si závidět případné úspěchy.
Jenom si nejsem jistý, jestli bych byl pro hodnocení samotnými soutěžícími, tam by to mohlo hrát neplechu, když například lidí s bahňákama tam bude výrazně víc než třeba s okruhovýma autama, budou mít i výraznou převahu v hlasech. Těch, co se zaměří jen na kvalitu modelu a ne na "barevnost", či typ aut, která se mu subjektivně líbí i v reálu, těch bude spíš menšina.
Naposledy upravil Dalin dne 06 bře 2007, 10:58, celkově upraveno 2
Dalin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 06 bře 2007, 10:30

Ale jo, já to myslel spíš že jako 1:20 a vyšší, 1:24 a nižší a 1:48. U civilů pochopitelně podle obsazení, ale myslím že tam je to vyloženě čtyřiadvacítková záležitost.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva » 06 bře 2007, 10:38

Nakonec se z toho vyklube neoficiální mistrovství autíčkářů.

Nechal bych ty kategorie a hlasování jak je a bral to jako nultý roční, podle případných chyb atd. by se další ročník upravil.

Měla by to být hlavně akce o pohodě a nezhádat se ještě před začátkem.
Tiger I Initial, Marder III
Sláva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod _master_ » 06 bře 2007, 10:41

Prikláňam sa k názoru aby sme to až tak nedelili. Stačilo by rozdelenie autá v mierke 1/43, dalšia kategoria 1/24 a väčšie, motorky by som nedelil a na koniec kamiony. Čím viac to rozsekáme stráca sa konkurencia. Dá sa postaviť aj bahňák pootváraný s možstvom detailov takže určite by som F1 a rally od seba nedelil. Porotu by bolo dobré určiť, pretože pri hlasovaní by to dopadlo asi tak ako písal Dalin. Netvrdím že by to takto malo byť ale toto je môj názor.

to Dalin: Po sobote už viem že niekto sa nechodí na súťaže len kochať krásnymi autami ale ich aj ničí. Ešte dlho ma to bude mrzieť ](*,)Sorry
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 06 bře 2007, 10:41

Viděl bych to asi takhle: Přijedeme, pochválíme oceníme, ožereme a přespíme a Aresse :grin: ať z toho má nezapomenutelnej zážitek na který bude dlouho vzpomínat!
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva » 06 bře 2007, 10:46

Jirka Pokorný píše:Viděl bych to asi takhle: Přijedeme, pochválíme oceníme, ožereme a přespíme a Aresse :grin: ať z toho má nezapomenutelnej zážitek na který bude dlouho vzpomínat!

Že bych vzal ssebou i něco na košt, letošní ze švestek se náramě povedla :-D
Tiger I Initial, Marder III
Sláva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 06 bře 2007, 10:48

Tomu říkám výzva! :celeb: [-o< ;-I
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 06 bře 2007, 11:39

sem myslel že je to soutěž modelů a ne košt slivky. Ale když jinak nedáte, dovezu taky vzorek ze zahrádky...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aress » 06 bře 2007, 11:49

Dalin,Master/Michalík Lubomír: Pokud určíte porotu tak tím dále oslabujete počet soutěžních modelů na stole protože je jasné že porotce si jen těžko muže ohodnotit svůj model.A jsou tam i jiné "problémy",stačí si jen přečíst nejaká temata kde se mluví o soutěžích.
Tomu jsem se chtěl vyhnout.

Souhlasil bych s tím že to je nultý ročník a že většinu navrhovaných věcí stejně prověří až samotná akce.
Aress

• Odpovědět s citací

Příspěvekod _master_ » 06 bře 2007, 12:06

Bol to iba môj návrh/názor, netvrdím že by to tak malo byť . Potom je tu už asi len tá možnosť s tou slivkou :grin: tiež prinesiem flašku na ochutnávku 8)
_master_

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto