Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Novy auto/moto modelarsky server?

Cars and bikes
Odeslat odpověď

Privitali by ste auto/moto online magazin primarne pre SR a CR?

urcite ano, budem tam pravidelne a nemam problem prispievat
10
18%
urcite ano, budem tam pravidelne a nemam problem prispievat
10
18%
ano, je to zaujimave, budem ho urcite navstevovat
11
20%
ano, je to zaujimave, budem ho urcite navstevovat
11
20%
ano
2
4%
ano
2
4%
mozno sa pridem pozriet
2
4%
mozno sa pridem pozriet
2
4%
je mi to jedno
0
Žádná hlasování
je mi to jedno
0
Žádná hlasování
skor nie
1
2%
skor nie
1
2%
nie
2
4%
nie
2
4%
urcite nie, nic take nie je potrebne
0
Žádná hlasování
urcite nie, nic take nie je potrebne
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 56

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 05 pro 2006, 13:27

ron píše:nie nove forum. hovorim:
magazin + forum
teda ze jedno bez druheho asi nic moc

ano souhlas,
ale klidně magazin + TOTO forum......než další....
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Škorpík » 05 pro 2006, 13:32

A co by obnášel magazín? Myslím tím další sekce nebo podsekce.
Škorpík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 05 pro 2006, 14:05

v zasade ako som pisal
klasika
novinky (co vychadza, vyslo, nove v obchodoch, ale aj casaky, net atd)
clanky (ako v casakoch :-D )
step by step / foto stavby
recenzie/inbox
tip trik
linky/net (velice obsiahle, net je plny super veci a nie kazdy si vsetko prelezie a vytriedi, aby vedel, kam sa vracat, kde to ma zmysel
fotoreportaze vystavy a spol.
forum (hlavne na diskusiu k obsahu, ale aj vseobecne auto moto modely + auto tip trik)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Škorpík » 05 pro 2006, 14:26

Takže třeba i prezentaci,novinky a reklama firem?Tím by se odbouralo co tady v poslední době proběhlo.
Škorpík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 05 pro 2006, 14:29

co myslis, prebehlo?
ale ano. treba to brat tak, ze kazda informacia moze byt prospesna.

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Škorpík » 05 pro 2006, 14:33

Takhle pod jednou střechou v naší uspěchané době ,asi nejlepší řešení,ale to je můj názor.
Škorpík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 05 pro 2006, 15:09

Ocenuji vlastni myslenku to udelat... ale: Mohu-li se vyjadrit z pozice nekoho, kdo podobne "druhe zamestnani" uz zkusil.
A/ podobne aktivity stoji a padaji s jednotlivci, protoze myslenka nadchne moho lidi, ale vetsina lidi si pouze preje takovy ezin cist...
B/ vzpominate Modelmag... vyborny napad, kdysi jsem tim dost zili, aspon ja.... Osobne vdecim Modelmagu za moc, ale jednoho dne jsem dostal nabidku od jinud a ta byla zajimavejsi... muze se stat to same... ze nekdo z vas bude psat takovy ezin, ale pak prijde nabidka odjinud.
C/ Jaky je pak rozdil? Do te doby vam osobni cest a hrdost nedovoli, aby tydne v ezinu nebyly aspon dva prispevky a tak jste ve fazi, kdy zacnete uvazovat o tom, ze ten kokain neni tak marna vec... Pak vam nekdo rekne: hele, udelej pro mne jednu vec za 2 mesice a ja ti za to neco jeste dam... A vy si uvedomite, ze zatim jeste nechcete navstivit na par dnu koronarni jednotku...
D/ musi byt tedy tym silencu, kterych musi byt dost na to, aby kdyz kazdy udela jedën prispevek na mesic az dva, bude ezin stale aktualni...
E/ ac se tu komerce moc nenosi, presto doporucuji stranky sponzorovane nejakou suovisejici firmou... a ja znam jedinou. :D
F/ zviditelnit a sjednotit ceske a slovenske automodelare jsem chtel uz davno... proto jsem kdysi s par lidma ustanovili volne sdruzeni Paddock, ktere ma diky Sumakovi peknou grafickou verzi. Casem jsem chtel, abysme byli videt ve svete, proto jsme presli na anglictinu... a ted: Kolik z vas umi tak dobre anglicky...?
G/ postavit celou vec na foru je nejista zalezitost... SUmak mi asi potvrdi, jak jsou fora vzdy prechodna... spolu uz jsme jich par prosli. At uz forum PLASTIK, ze ktereho vzesel Modelmag, at uz forum ny Nymburku, at uz toto forum, ktere je nyni nastesti dost silne, aby ustalo i obcanske vnitrni valky... ale i treba zahranicni fora, jako RCMG, ktere ma take stranky. Na meilu to sice zije, ale forum Scale Model of Racing Cars, nebo jak se jmenuje, je pomerne mrtve... a nebylo tomu vzdy tak...

Abych nebyl tak negativni... pokud dojde tato myslenka realizace, pomuzu jak muzu... ale jak rikam, me moznosti jsou limitovane... :)
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 05 pro 2006, 15:22

Dale Cooper píše:Ocenuji vlastni myslenku to udelat... ale: Mohu-li se vyjadrit z pozice nekoho, kdo podobne "druhe zamestnani" uz zkusil.
A/ podobne aktivity stoji a padaji s jednotlivci, protoze myslenka nadchne moho lidi, ale vetsina lidi si pouze preje takovy ezin cist...
B/ vzpominate Modelmag... vyborny napad, kdysi jsem tim dost zili, aspon ja.... Osobne vdecim Modelmagu za moc, ale jednoho dne jsem dostal nabidku od jinud a ta byla zajimavejsi... muze se stat to same... ze nekdo z vas bude psat takovy ezin, ale pak prijde nabidka odjinud.
C/ Jaky je pak rozdil? Do te doby vam osobni cest a hrdost nedovoli, aby tydne v ezinu nebyly aspon dva prispevky a tak jste ve fazi, kdy zacnete uvazovat o tom, ze ten kokain neni tak marna vec... Pak vam nekdo rekne: hele, udelej pro mne jednu vec za 2 mesice a ja ti za to neco jeste dam... A vy si uvedomite, ze zatim jeste nechcete navstivit na par dnu koronarni jednotku...
D/ musi byt tedy tym silencu, kterych musi byt dost na to, aby kdyz kazdy udela jedën prispevek na mesic az dva, bude ezin stale aktualni...
E/ ac se tu komerce moc nenosi, presto doporucuji stranky sponzorovane nejakou suovisejici firmou... a ja znam jedinou. :D
F/ zviditelnit a sjednotit ceske a slovenske automodelare jsem chtel uz davno... proto jsem kdysi s par lidma ustanovili volne sdruzeni Paddock, ktere ma diky Sumakovi peknou grafickou verzi. Casem jsem chtel, abysme byli videt ve svete, proto jsme presli na anglictinu... a ted: Kolik z vas umi tak dobre anglicky...?
G/ postavit celou vec na foru je nejista zalezitost... SUmak mi asi potvrdi, jak jsou fora vzdy prechodna... spolu uz jsme jich par prosli. At uz forum PLASTIK, ze ktereho vzesel Modelmag, at uz forum ny Nymburku, at uz toto forum, ktere je nyni nastesti dost silne, aby ustalo i obcanske vnitrni valky... ale i treba zahranicni fora, jako RCMG, ktere ma take stranky. Na meilu to sice zije, ale forum Scale Model of Racing Cars, nebo jak se jmenuje, je pomerne mrtve... a nebylo tomu vzdy tak...

Abych nebyl tak negativni... pokud dojde tato myslenka realizace, pomuzu jak muzu... ale jak rikam, me moznosti jsou limitovane... :)

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
díky Dale, nenapsal bych to líp.......
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bukva » 05 pro 2006, 15:33

Mě trochu není jasný, pro koho to má být, protože web "od nás pro nás" a web jako prezentace, to je něco úplně jinýho ... (např. není možný, jak je to u Paddocku, aby prezetační web měl doménu 2. řádu, tam už se prostě nikdo nedostane).

Psát do ezinu je trochu problém. Zatímco na fórum můžu plácnou co chci - a klidně to může být jen moje domněnka nebo dohady nebo názor, u ezinu se očekává, že to co tam píšete je jednoznačná pravda.
Pokud na fóru uděláte chybu, někdo vám v dalším přísěpveku napíše, že to tak není a opraví fakta. Pokud uděláte chybu v článku, někdo pod něj napíše, že autor je debil a houby tomu rozumí a proč se do toho teda montuje, když o tom nic neví. Psát článek je mnohem větší zodpovědnost, než psát příspěvek na fórum.
bukva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 05 pro 2006, 15:38

super, aj mala pomoc je pomoc.
urcite si viem predstavit urcitu uroven aj len s minimalnou pomocou. niekolkych a mozno vacsou zopar.
samozrejme sa nebudem branit sponzorstvu akemukolvek, najlepsie temou blizkemu. dokonca to vyzera, ze jedna ochotna "dusa" sa najde hned
no a prirovnavanie k modelmagu...
je to smutne, ze nejaky magazin sa dostane do stadia, povedzme, pochybneho, najma ak sa venuje tak rozsirenej oblasti ako su lietadla. priaznivcov je dost. alebo je/bola tam myslienka, ktora sa nepodarila?
kazdopadne, pozrite sa v nom do sekcii internet a linky. to je bohuzial bez komentara.
som presvedceny, ze bez maximalneho zapojenia "celeho internetu" sa dnes ezin robit neda.

bukva: nepochybne sa magazin a prezentacia spojit. o com je magazin? aj o modeloch, ktore stavias. a tym sa prezentujes...
to prispievanie by som nevidel az tak tragicky. aj na fore ti niekto napise, ze si ... a aj tak prispievas. stava sa. to iste sa moze stat v clanocku, upozorneni na linku, novinke, nadseni z krabice, alebo postaveneho modelu.
a ucime sa na vsetkom.

netreba to podla mna brat tak zavazne a vazne. potom samozrejme nechce nikto nikam nic napisat, lebo ... ... ...
nakoniec, mozes to dat do fora, a tam sa to "overi" :)

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 05 pro 2006, 16:10

Pokud vzpomenu jeste jednou na Modelmag: Mel a stale ma vyhodu prehlednosti a intuitivniho vyhledavani. Mam alespon dobry pocit z toho, co tam po nas zustalo...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kulda » 06 pro 2006, 09:11

To RON dovolím si také několik poznámek, doufám že budou správně pochopeny a nebudou důvodem pro další sváry.
Za prvé : nepatřím mezi ty nejmladší, své modelářské začátky jsem zažil v době totalitní, kdy se stavěly dopravní letadla od Plasticartu a malovalo Unikolkma. Ta doba je naštěstí pryč. Někdy okolo roku 95 (už si to přesně nepamatuji) běžela diskuse o tom, jestli modelařina přežije rok 2000. Všeobecně z té diskuse vzešel názor, že MODELAŘINA jako taková bude na ústupu, že se jí budou věnovat ti starší, že mladé moc lákat nebude. Že sice nezanikne úplně ale bude někde na okraji zájmu jakož i další neziskové koníčky. To se podle mě naplňuje i když doufám že jen částečně. Kde hledat problémy ? V historickém vývoji - je jednodušší za pár korun od kamaráda vypálit hru a prosedět u počítače měsíc než za několik stovek koupit model a ještě to muset pracně dát dohromady a pak už se to bude jen někde válet a zabírat místo. Dále pak ve vývoji samotné modelařiny - kdysi jsem slepil nějaký ten Mig od Kovozávodů za 15 korun a k narozeninám jsem si koupil Revell za 150 korun a to už bylo panečku něco ! Dnes - nejlevnější model pro začátečníka neseženete pod stovku a průměrný modely jsou někde dejme tomu na třech (o autech raději nemluvím). Přestože finanční možnosti jsou vyšší, mnoho rodičů raději dítěti koupí novou hru na PC než srovnatelně drahý model.
No a nakonec bych viděl problém v samotných aktérech, tedy modelářích.
Na jiných forech se řešil problém, že plastikových modelářů je sice dost, ale například registrovaných pod modelářským svazem je ninimum. Proč ? A jak je přilákat ke větší spolupráci ? Odpověď je jednoduchá nijak. Modelářský svaz nemá domácím modelářům co nabídnout. Časopis modelář se etabloval do podoby představování špičkových modelů od pánů Modelářů (žasnu nad tím co dokážou) ale pro řadového modeláře je to jen jeden článek k žasnutí za druhým a víc nic. Nemluvě o tom že pro mladé začínající kluky to má spíš odstrašující účinek. Ale k autařům.
Nedomnívám se, že autařů je tak málo. Málo je těch, kteří si seženou nějaký model a snaží se z něj něco vykouzlit. Navštívíte-li někdo burzu sběratelů automobilových modelů, zjistíte že na několika patrech je hlava na hlavě a pomalu se nedokážete protlačit k jednotlivým pultům. Ano, teď si říkáte, co to sem mezi modeláře tahá. Nikdo ještě nezkusil spojit "STAVITELE" a "SBĚRATELE" do nějakého celku, myslím že tudy vede cesta.
Dále z příspěvků na toto téma má jednoznačnou pravdu Škorpík, samotné modelářské forum autařů je nesmysl, modelařina je natolik propojená, že stav, který je zde je vcelku ideální. (omluva předem - těch pár bláznů autařů my letadýlkáři a technikáři tady přežijem)
Od věci není ani zde jmenované forum, kde mladí kluci předvádějí své tuningové úpravy modelů a ze kterého mají někteří tak akorát srandu. Jenže v tomhle foru jestli jsem ho dobře sledoval se modely vkládají do kategorie řekněme postaveno a z té je administrátoři přesunou do řekněme kategorií hobby a profi. Tudíž, nedělají to sami přispívatelé, ale rozhoduje o tom někdo jiný. To není špatný nápad. A profi ať je pak přístupná světu. Zároveň je zde určitý bodový systém, podle kterého může být diskutér napomenut, jeho příspěvek smazán či upraven či dokonce mu může být zablokován přístup (asi už bych sem nepsal, ale tohle tu chybí) A ještě ještě z fora valka.cz - zde v návodu do diskuse se píše : prohlížej, přemýšlej, a máš-li něco podnětného diskutuj. Jinak MLČ.
Zde dám za pravdu reJimu, ano, toto forum je nepřehledné, diskuse je na diskusi, proč se vedou dlouhosáhlé několikastránkové diskuse v rozestavěno či v galerii modelů ? Řekl bych že příliš demokracie v tomto škodí. Udělejme to takto : (omluva administrátorům za mraky práce)
Ať páni administrátoři pomalu ale jistě projdou galerii a rozestavěno a odstraní vše co tam nepatří. Ať se stanoví jasná pravidla co je dovoleno či spíše co je zakázáno a jaký může být za to postih. Ať se vymyslí jak přilákat sběratele modelů - stránky pro novinky (například oslovení prodejců a dovozců jako je Abrex, Fox toys ..., rozdělit na kategorie modely 1:43.24,18, plastové modely kontra kovové, tuning, modely autorů do 18 let atd .atd. Bylo by toho hodně, jen chtí.
A na úplný závěr : největší pravdu tu měl Dale : je strašně jednoduchý si stránky otevřít a listovat a číst. Daleko složitější je nějak do nich přispět. To chce obětovat čas, pohodlí a vlastní myšlenky či um. Bez toho to nepůjde.
kulda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 06 pro 2006, 09:28

To Kulda - naprostý souhlas, tento tvůj příspěvek je velmi přínosný s mnoha dobrými nápady...vždyť i hotový model je MODEL... =D> =D> =D>
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bukva » 06 pro 2006, 15:34

kulda píše:Nikdo ještě nezkusil spojit "STAVITELE" a "SBĚRATELE" do nějakého celku, myslím že tudy vede cesta.

Otázka je, jestli si mají modeláři stavitelé a modeláři svěratelé vůbec co říct. Jistě, můžou se bavit o autech jako takových (technice, historii), ale "modelářský" problémy je navzájem moc nezajímají - stavitelé řeší, co a jak udělat, sběratelé co a kde sehnat. Ty problémy se moc neprolínají (i když samozřejmě si můžou sem tam navzájem pomoc).
kulda píše:Od věci není ani zde jmenované forum, kde mladí kluci předvádějí své tuningové úpravy modelů a ze kterého mají někteří tak akorát srandu.

Mně osobně se to fórum hodně líbí - přestože ty modely nemají tak dobrou technickou kvalitu jako většina modelů tady, tak naopak "duševní práce" je na nich mnohem víc (ačkoliv je to trošku na jedno brdo). Až z nich vzejdou specializování modeláři-tuningáři, to bude jiná káva. taky je dobrý, že se přiklonili k tomu co je "in" - tuning, po filmech F&F a hrách NFS (Undeground a dál) prostě in je a modelářský firmy a modeláři by se tomu neměli vyhýbat (firmy ze zcela zjištných důvodů).
kulda píše:Zároveň je zde určitý bodový systém, podle kterého může být diskutér napomenut, jeho příspěvek smazán či upraven či dokonce mu může být zablokován přístup (asi už bych sem nepsal, ale tohle tu chybí)

To je spíš technickej problém. Tohle je "zastaralý" PHPBB fórum, oni mají tuším vBulletin, kterej má mnohem víc možností, než PHPBB (mimojiné taky onu "karmu")

Nicméně ono se vždycky lehce vymyslí, že je potřeba přilákat nový lidi, těžší je vymyslet jak a pak to ještě zrealizovat. Pro fórum je samozřejmě středobodem konání: reklama, reklama, reklama - zavést bannerouvou výměnu s každou firmou, fórem nabo stránkou, která se modelařině byť jen trochu věnuje. Hyperlink, to je to kouzlo Internetu.
bukva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva » 06 pro 2006, 20:55

Když bude čas tak se klidně dodám nějaký příspěvek(si na lepiče celkem troufám, co :grin: ), nevidím v tom problém.

To kulda: neviděl bych to s tím úpadkem tak černě, z okolí vím že vlna počítaču pomalu odplouvá a mladí se vracejí ke klasickým koníčkům.
K tomu tuningforu: všechno začíná a končí na uivatelích tam je bužel snad čtvrtina lidí co se snaží něco dělat a zbytek tlachá o blbostech.

Jinak nápad dobrý a doufám, že se ho podaří uskutečnit.
Tiger I Initial, Marder III
Sláva

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto