Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Manifest za slušnost

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 05 říj 2006, 16:43

no..omlouvám se ,že nemám jméno v profilu..když jsem se tu registroval,poněkud jsem pozapoměl a později mi to úplně vypadlo z hlavy....tudíž dovolte,abych se představil:Václav Maděra,jméno mé... :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiras » 05 říj 2006, 17:09

Jsem rád, že se tenhle "problém" jednou a snad i provždy probral a že se dále boudou řešit věci jen o lepení nleštěnch krasavců.

Co se týká firmy ReJI, nemyslím si, že ty ceny má vcelku přemršťený, ve světě ve většině případů dáte hodně peněz za málo muziky. A myslím, že vím o čem mluvím, protože se živím stejně jako ReJI, jen s jiným zaměřením.

Tak jdem lepit a ať se práší za skalpelem......

Všechny zdraví Jiras - Jiří Pavel
Jiras

• Odpovědět s citací

kto je drahý a kto nie

Příspěvekod igor » 06 říj 2006, 10:28

Je tu dosť názorov na cenu stavebníc. Aj ja mám s cenou niekedy problém. Dávno však viem, že ak niečo chcem a nebodaj veľmi chcem, tak cena sa stráca. Staviam F1 a Tamiya sa o nás prestala starať. Ostatné stavebnice sú v inej cenovej kategórii. A teda ak sa mi zdajú drahé mám dve riešenia. Prestanem, alebo si postavím celé auto sám. Má to výhodu. Človek má naozaj väčšiu radosť z vlastného diela. Je to o vlastnom postoji a vzájomnej pomoci. Verte mi, ža takýto model má nakoniec väčšiu cenu ako ten z S27, či IRITANI.... aj keď nemáva takú kvalitu a za rok som schopný postaviť oveľa menej
Cevert alias Igor Zervan
igor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 06 říj 2006, 16:35

Naprosto souhlasím s tím,že slušnost musí být.A nějaký kastování?Letadýlkář,nebo bojovkář,kterej ohrnuje nos nad "nějakým" autíčkářstvím je ***.
Jsme přeci všichni z jednoho vrhu,ne? Já stavím letadla,příležitostně techniku,a smekám před všemi,kteří staví auta,ať už Rally,či F1...Často staví auta z nekvalitních a stále častěji z vůbec žádných stavebnic a výsledek je nezřídka kdy více než vynikající.Od čistoty stavby,až po lakování,které musí na sportovních vozech být precizní.Navíc doplňky a obtisky,kterých je na letadla a bojovku jako máku,se také neshání nejlépe,pakliže se sehnat dají.Proto si osobně myslím,že témata kolem Auto-Moto mají stejnou váhu (ne-li vyšší) jako Letadla a Technika.Já sem pravidelně nakukuji a ač je mi to blbý,tak hodně často závidím,jak to autaři umí.
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

ukazka a debata

Příspěvekod milan věchet » 13 říj 2006, 07:35

Pěkný den pánové,
co tak přijet příští rok v květnu na kit show do Nové Paky a aktivně se zůčastnit výstavy a přivést modely na ukázku? Ať i letadýlkaři a bojovkáři vidí pěkné modely. A může se rozvířit debata. Soutěž je sice v sobotu, ale již od pátku běží program pro učastníky. Levné ubytování a občerstvení zajištěno přímo v místě akce. Pro autíčkáře se připravuje večerní závod na 8 prodové autodráze. Další nápady a návrhy lze zasilat. Více na http://www.kpmnp.wz.cz
milan věchet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 13 říj 2006, 09:25

Nedá mi to a taky se přidám.
Na tomto fóru vždycky najdu co potřebuju, když ne, tak se zeptám a dostanu několik odpovědí, co víc si přát. Že sem občas přijde nějaký týpek se svýma citovýma výlevama, tak to budem prostě muset přežít. Jsme snad dospělí lidi, tak nás nepoloží kdejaký příspěvek, ne?
Já taky brblám, když mám zaplatit model od REJI, ale stejně si ho koupím, protože vím, že jinde ho neseženu. Ale když ho chci, tak si ho koupím a neplaču nad cenou, ne?
Návštěvy na tomto foru daly mému modelaření zcela jiný rozměr a díky bohu za toto forum. Našel jsem tu super kámoše a to je přesně ta věc, která se mi tady líbí. Doufám, že vás ostatní "stejně postižené" taky jednou poznám.
Takže lepte dál, perte sem fotky a nenechme si to tu rozvrátit.
Koudy
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomáš hobzík » 13 říj 2006, 09:30

nechme již zbytečného tlachání a rozebírání kdo, co, kdy, kde. Jsou důležitější věci.
Tuto diskusi doufám zakončíme tímto odkazem :
Galerie modelů, auto moto, galerie Pavla Zelenského.
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?t=7271
Děkuji všem.
tomáš hobzík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martyn » 20 lis 2006, 18:57

Vážení kolegové - nadšenci pro modely aut.
Po delší odmlce jsem opět prohlédl mé oblíbené stránky a .... a byl jsem vcelku nepříjemně překvapen.
Nevím, jestli je to neúčastí Pavla, který vždy oživoval tyto stránky, dobou, nebo nově příchozími ale jak kdesi kdosi napsal, začíná to tu být když ne "mrtvé", tak dosti podobné konkurenčnímu již de facto zaniklému foru autařů.
Co zde postrádám jsou ukázky rozpracovaných či hotových modelů (tedy ne že by nebyly ale je jich čím dále tím méně - zcela se ztratil Jozef, Tomáš, téměř Michal, Matra, Sumak ale i Franta) a to je bezesporu škoda. Samozřejmě že máme různé povinosti a modely jsou pro nás koníčkem ale táži se PROČ ?
Co mi zde přebývá jsou diskuse o ničem, kde většinou k jejich ukončení vede neustálé připomínkování jedné osoby (nedomnívám se že mluví za celou firmu). jejíž poznámky jsou v některých případech na zvážení, mám-li vůbec ještě do tohoto fora psát.
Navíc se mi zdá, že z modelářského fora se pomalu ale jistě stává levná reklamní kampaň jedné z firem. Nebo se mýlím ?
Jistě, některé příspěvky jsou přínosem i když je to pouze diskuse kde a jak nakupovat, ale není zde pouze jeden chytrý a hejno blbců.
Napsal jsem tento svůj OSOBNÍ NÁZOR do této rubriky, protože je to pouze můj názor a nerad bych rozvířil další debatu, která by mohla přispět k další destrukci již tak chabé sounáležitosti zde přítomných.
Martyn

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 20 lis 2006, 23:12

I am sorry, but this is stupid... :roll: the end...forever
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod michal e34 » 20 lis 2006, 23:25

Neviděl bych to tak tragicky.
1) naštěstí tu nikdo nikoho nepadá a tak bych to neřešil.To je asi nejzásadnější věc.
2)Jelikož se blíží vánoce,dost lidí je více v práci a proto na modelařinu není tolik času.
Myslím že začátkem roku,až vánoční šílenství pomine se zase budou objevovat nově stavěné modely.
Pežot je pryč. - Díky bohu za ty dary
Plymouth Grand Voyager - americký svaly z Rakouska

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
michal e34

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal G » 21 lis 2006, 19:00

Nevím, jestli jsem ten povolaný, abych se ozval. Nejsem ani dlouhodobý přispěvatel, který jsem chodil v době, „kdy to tu ještě bývalo super než to začalo upadávat“, ani jsem se tu ještě ničím neprezentoval (momentálně akutní nedostatek času – práce rodina). Jsem jen takový přicmrndávač, co dokáže maximálně poradit, co kde koupit. Když se ale nikdo ze zasloužilých přispěvatelů ani moderátorů neozval, tak mi to nedá. Musím prostě reagovat na Martynovy invektivy vůči reJImu. Prostě to ho**o ještě víc rozmažu. 8-8
to Martyn: Především mě Martyne zarazila forma, kterou jsi zvolil –„nejmenuji, ale každému je hned jasné, koho mám na mysli“. Nezlob se Martyne, ale tohle jsou přesně způsoby Rudého práva blahé paměti.
Rozhodně nemám pocit, že by za každým reJIho příspěvkem stál marketingový záměr REJI MODELS. Zase v tvém příspěvku vidím ten stejný způsob uvažování, který jsme tu měli před nedávnem mimo jiné v diskusi, kde se přetřásaly ceny REJI MODELS. Stále ta stejně zcestná úvaha – „když modelář modelaří, tak je to bohulibá zábava, když se ale rozhodne profesionálně vyrábět modely a doplňky a hodlá zákonitě směřovat k zisku, aby se nějak uživil, tak je to sprostý zloděj, co odírá ostatní modeláře a mezi ty pravé modeláře už nepatří“. reJI je snad především taky modelář a to, že se modelařinou živí, ho přece ještě nemůže diskvalifikovat z příspěvků do fóra. Já osobně jsem rád, že se tu reJI začal objevovat. Už jen proto, že některé věci související s produkcí REJI MODELS se tu na fóru dají efektivně vyřešil (viz třeba kauza obtisky). Mimochodem REJI MODELS není jeden z výrobců ale v tuzemsku jediný výrobce (nepočítám li občasné výjimky). Zaplať pánbůh za něj. Kdybych byl patřičně jazykově vybaven a mohl si třeba na francouzském modelářském fóru pokecat s lidma od Rebnaissance nebo na japonském s lidma od Studia 27, byl bych nadšen.
Pokud se někomu (z nejrůznějších důvodů) nelíbí uzavírání obchodů na fóru, tak ať se tyhle věci přesunou do inzerce, soukromých zpráv, nebo ať je jasně stanoví pravidla (to by měla být věc moderátorů, aby to tu patřičně usměrnili). Mě to nijak nevadí, ale pokud se shodneme, že by se měla stanovit nějaká pravidla, nemám s tím problém.
Já taky nejsem úplně odvázaný z každého příspěvku, ale nemusím hned řešit, kdo snižuje kvalitu fóra a přispívá k jeho zániku. Podle mě tohle jsou ty pravé diskuse o ničem. Pokud se ti Martyne něco nelíbí, nech o odplavat, ono to postupně zapadne dolů na bude to přeskočeno jinými (třeba podnětnějšími) příspěvky. Nemusíš být přece v každé diskusi. Tohle téma se jmenuje Manifest za slušnost, ale rozhodně nemám pocit, že by reJIho příspěvky atakovaly hranici slušnosti. To spíš tvůj příspěvek Martyne. Neváhám ho označit jako hloupý. Pokud ti tohle fórum nevyhovuje, nic tě tu přece nenutí, aby jsi sem chodil. Diskusní fórum je živelná věc (a v tom je právě to kouzlo), třeba to tu bude za půl roku vypadat jinak.
No patrně se mi teď podařilo přispět k další destrukci fóra a rozklížit i ty poslední zbytky modelářské sounáležitosti (možná jsem měl tu půlhodinku strávit modelařením), ale nemohl jsem si pomoci.
to reJI: Docela chápu, že tě to otrávilo a že máš asi pocit, že tohleto nemáš za potřebí. Byla by ale myslím škoda (pro všechny), kdyby si odsud zmizel. Rozmysli si to prosím.
to REJI MODELS: Tak teď už víme, že padouch reJI nemluví za celou firmu, docela by mě zajímal názor hodného policajta...
Michal G

• Odpovědět s citací

Příspěvekod franta kt » 21 lis 2006, 20:49

Asi to nebude úplně k tématu ale trocha se vyjádřím k mé současné nečinnosti. Minulou sobotu jsem se stal bohužel obětí jakého "kamaráda" hackra, který mi totálně vyždímal 80 GB disk plný fotek modelů, rozestavěných modelů, stažených fotek, vlastních fotek z rally, odkazů či maiových či icq adres známých, kamarádů a kolegů modelářů. Abych pravdu řekl dost mě to vzalo, hlavně když můj oblíbený počítačový servis odhadl cenu obnovy dat na dvacet tisíc.... Teď sedím a koukám do prázného monitoru a přemýšlím zda má cenu znova začít úplně od nuly. Připadám si jako naprostý blbec, dříve jsem při stavbě modelu jen kouknul na internet č zalovil v archívu a už šla stavba dál pěkně od ruky ale co teď??? Bohužel už se dnešní modelařina bez PC neobejde, asi si dám na pár týdnu modelářskou dovolenou a pak uvidíme. Modeláři bděte a hlavně zálohujte........ :cry:
franta kt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aress » 21 lis 2006, 21:01

Když se ale nikdo ze zasloužilých přispěvatelů ani moderátorů neozval,

Nikdo se neozval možná proto že takovej blábol ani za reakci nestojí a podle mě je nejlepší na něco takového ani nereagovat.
Ono to stejně k ničemu nepovede (tedy kromě rozpoutání nechutné flame) a pokud se to nesetká s odezvou časem to vyšumí do ztracena…
Je škoda že reJI tkz. vycáknul,nevydržel a reagoval,pohled z "druhé strany" tady bude chybět.

Na závěr si neodpustím malou poznámku,buď rád že si nemáš možnost pokecat s někým od S27,možná by jsi byl překvapen "ochotou" Japonských soudruhu při řešení problémů. :grin: :grin: :grin:
Aress

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomáš hobzík » 21 lis 2006, 21:07

Dovolím si rovněž svůj příspěvek. Jak řekl Martyn, jedná se o jeho osobní názor. Jak mu správně odpověděl Michal není to tak horké, jak to vypadá.
Jak řekl Michal G - REJI je jedinná firma na tuzemském trhu v této oblasti. S tím souhlasím. Dále bylo řečeno že Reji je také modelář ..... s tím už nesouhlasím. REJI je firma a kdo vystupuje jejím jménem (byť je to jeden z jejích majitelů), vystupuje zde jako firma. Vím o lidech, kterým to vadí, že se nepřihlásil jako soukromá osoba a chápou to stejně. Nicméně to není můj problém ani nikoho z vás.
K tomu co psal Martyn o "mrtvém" foru. Nemyslím si, že je mrtvé, jen je jiné, je více diskusní . Více se zde dočteme než uvidíme. Neumím mluvit za ty, kteří byli jmenováni a ani to nechci. Mluvím teď za sebe.
Takže Martyne - modely stavím i nadále a určitě přijde doba na to, že je na forum dám, zatím bych řekl že není nic moc k ukazování. Než se v galerii objeví, bude je předcházet dlouhý úvod v duchu :stavím si to pro radost, výčet jejich chyb o kterých vím a já zrovna nevím co ještě.
Do té doby budu pasivní anonym, který se sem podívá a který vede velmi čilou korespondenci mimo forum. Jak kdysi napsal Sumak : nerad bych se s kamarády stýkal pouze prostřednictvím SZ a emailů. To je můj případ. PROČ ?
Zde mi bohužel nezbývá než souhlasit s Martynem. Promiň Reji, ale já opustil aktivity na foru právě proto, že tvoje příspěvky nevnímám jako posun kamsi vpřed, nýbrž naopak. No a nejvíc mě dorazila poznámka u Peugeotu 205.
OMLOUVÁM FRANTOVI - srovnání Peugeot 205 Heller - malé náklady a hrozně práce - Hobzík , Tamyia + díly od renaissance - vyšší náklady ale minimum práce - Franta kt. Jak bylo řečeno, je to o možnostech a schopnostech. Já to pochopil jako velmi vulgární urážku , neboli jinak řečeno chudej Hobzík vykrouhá model i z Helleru, zatímco bohatej Franta Kt upatlá model s využitím toho nejlepšího. Ještě jednou Franto Promiň, já to pochopil takhle. ( ve srovnání s příspěvky, kde se můžeme podívat na deset let rozestavěná auta jsme oba mistři světa !)
Pohybuju se na modelářském kolbišti cca 20 let a mohu vám s klidem říci, že vždy jsem se setkával s přátelstvím , kamarádstvím ale i záští a nenávistí. Tak to bylo, tak to je a bohužel to tak i bude.
Jako pokus to nějak změnit vznikl tento manifest. Souhlasím s Michalem G že bychom si měli stanovit nějaká pravidla, abychom vůbec měli kam chodit (chtít kam chodit). Podřízení řekly své rebelie, teď je řada na vrchnosti co Pane Sumaku a Michale 34
tomáš hobzík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomáš hobzík » 21 lis 2006, 21:09

To Aress, byl jsi rychlejší než já, já reagovat musel, byl jsem tázán.
tomáš hobzík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto