Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Závodní automobily v novinových stáncích....

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Závodní automobily v novinových stáncích....

Příspěvekod hurvajs » 13 led 2008, 10:33

ja mam zatim tu Lanciu Fulvia a buginu Schlesera,bohuzel nemuzu sehnat tu krasnou Lancii co ma Sumak.Jinak u nas jsem videl jeste tohle:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
hurvajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Klementa » 13 led 2008, 10:35

Pár postřehů:

-našel jsem dva katalogy této série,trochu se liší
Španělsko: http://www.altaya.es/ficha.php?id=52&pagina=todas#enl
Francie: http://www.altaya.fr/ficha.php?id=88&pagina=todas#enl
-po odmontování modelu z podstavce jsem zjistil že gumové pneumatiky leptají podložku a boří se do ní,doufám že nezačnou naleptávat i disky
-podle toho co píšete asi vydali všechny typy naráz,taky to mohlo vycházet postupně
-venku vycházejí společně s časopisem který se vztahuje ke konkrétnímu typu,u nás je časák pro všechny stejný
Jirka Klementa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matra » 13 led 2008, 10:53

tam je věcí, jenže kde to za ty peníze sehnat? :x Tady už jsem viděl jen policejní auta a militarie. Neznáte náhodou nějaký online obchod, kde by to bylo možné zakoupit?
ObrázekObrázek
matra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Klementa » 13 led 2008, 10:59

Na Aukru už to někteří podnikavci střílí za 300.- [-(
Jirka Klementa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hurvajs » 13 led 2008, 11:51

Jirka Klementa píše:Na Aukru už to někteří podnikavci střílí za 300.- [-(

jj taky jsem to uz videl a dokonce v "kup hned" za 399Kč :shock: To uz maji slusny kšeft na jednom modelu vydelat 300Kč!!! :evil:
hurvajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod svetlo » 13 led 2008, 18:20

Kluci, pokud bude mít někdo zájem, můžu zítra proběhnout pár stánků a něco sehnat.Ještě před pár dny jsem u nás pár kousků viděl.Jedná se o tyto modely : Jaguar D I.Bueb - R.Flockhart ,Bugatti T35B Louis Chiron ,Matra MS80 Jackie Stewart ,Lancia Delta Integrale D.Auriol - B.Occelli ,Citroen DS21 L.Bianchi - J.C.Ogier ,Ford Focus WRC C.McRae - N.Grist ,Lancia Fulvia S.Munari - M.Manucci . A naopak sháním Lancia Stratos S.Munari S.Maiga a Alpine Renault A110 Jean Claude Andruet - "Biche" . Problem je jenom s tím jak to poslat aby cena byla co možná nejpřijatelnější .
svetlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marklukes » 13 led 2008, 19:23

Měl bych 2 dotazy. Jsem z Tachova, tady jsem nic takového neviděl. Ale máte aspoň tip na trafiku v Plzni ? A podruhé - jak ty pneumatiky - pokud jsou z nějaké leptavé gumy - jaká je šance, že vydrží déle než pár měsíců?
marklukes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Klementa » 13 led 2008, 20:22

Snad to s těmi pneumatikami nebude tak zlé,na discích se to "zatím" neprojevuje,jen na podstavci jsou pneu obtištěný.
Tady http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=26194&page=&idp=&idc=8měl kolega podobný problém u plastikové stavebnice s gumovými obručemi pneumatik.Vyřešila by to výměna pneumatik nebo celých kol,nebo okopírování pneumatik s následným odlitím z epoxydu či resinu.Ale u těchto levných modelů...
Jirka Klementa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matra » 13 led 2008, 20:43

svetlo píše:Kluci, pokud bude mít někdo zájem, můžu zítra proběhnout pár stánků a něco sehnat.Ještě před pár dny jsem u nás pár kousků viděl.Jedná se o tyto modely : Jaguar D I.Bueb - R.Flockhart ,Bugatti T35B Louis Chiron ,Matra MS80 Jackie Stewart ,Lancia Delta Integrale D.Auriol - B.Occelli ,Citroen DS21 L.Bianchi - J.C.Ogier ,Ford Focus WRC C.McRae - N.Grist ,Lancia Fulvia S.Munari - M.Manucci . A naopak sháním Lancia Stratos S.Munari S.Maiga a Alpine Renault A110 Jean Claude Andruet - "Biche" . Problem je jenom s tím jak to poslat aby cena byla co možná nejpřijatelnější .
Pokud by šlo, měl bych zájem o Jaguar D, Bugatti a Citroen DS
ObrázekObrázek
matra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hurvajs » 14 led 2008, 11:44

Dakar nam zrusili,tak jsem si udelal radost aspon timto modelem :grin:
hurvajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod svetlo » 14 led 2008, 11:56

matra píše:
svetlo píše:Kluci, pokud bude mít někdo zájem, můžu zítra proběhnout pár stánků a něco sehnat.Ještě před pár dny jsem u nás pár kousků viděl.Jedná se o tyto modely : Jaguar D I.Bueb - R.Flockhart ,Bugatti T35B Louis Chiron ,Matra MS80 Jackie Stewart ,Lancia Delta Integrale D.Auriol - B.Occelli ,Citroen DS21 L.Bianchi - J.C.Ogier ,Ford Focus WRC C.McRae - N.Grist ,Lancia Fulvia S.Munari - M.Manucci . A naopak sháním Lancia Stratos S.Munari S.Maiga a Alpine Renault A110 Jean Claude Andruet - "Biche" . Problem je jenom s tím jak to poslat aby cena byla co možná nejpřijatelnější .
Pokud by šlo, měl bych zájem o Jaguar D, Bugatti a Citroen DS

Tak Jaguar D i Citroen DS mám, pokud máš zájem písni mi na mail svoji adresu a info jak to si to předáme.Bugatti ani Focus :roll: ale Lancií Delta je zatím dostatek :D
svetlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod desmosedici » 14 led 2008, 16:44

Tak jsem kontaktoval distributora pro ČR a ten mi odpověděl,že se jedná o jednorázovou akci mix modelů,a budou prodejné do konce února.Takže se může stát že z celé kolekce bude u nás v prodeji jen pár modelů.
desmosedici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marklukes » 14 led 2008, 18:21

Kdo je distributor - má nějaké www stránky? Bylo by dobré sledovat, pokud by se do budoucka akce opakovaly.
Dnes jsem koupil Bugatti T35B (jediný model v celém Tachově, snad ještě dojdou :-)) - no za ty prachy slušný, i krabička v ceně. Jen z těch leptavých pneu mám obavu, u jedné byl na podložce drobný bodík. Vím, že o podložku nejde (samozřejmě hlavní jsou pneu a disky), ale uvažoval jsem nad tím, že je model možná moc přitažen šroubem. Zkusím asi nějakou podložku, aby kola byly tak 0,2 - 0,3 mm nad podložkou. Chtěl bych, aby mi autíčka pár let vydržely - pro mého syna, před týdnem se mi narodil.
Jinak samozřejmě, tato autíčka budou pouhým doplňkem sbírky modelů 1:18 s kterými se 1:43 nemohou rovnat ani náhodou.
marklukes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod svetlo » 14 led 2008, 21:43

Tady je adresa na českého http://www.deagostini.cz/ i polského http://www.deagostini.pl/ zástupce této firmy. Modely ovšem mají patrně od http://www.altaya.fr/ficha.php?id=88, jde asi o nějaké "zbytky".Proto to dali na trh jako mix jednorázově. A tady jsem našel bonus pro fajnšmekry http://perso.gratisweb.com/rallyfan13/70.htm :-D
svetlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 15 led 2008, 00:41

Z téhle série nemám nic ale mám tři policajty a teda teda-zvláště Crown Victoria pěkně smrděla... Myslel jsem že budu kupovat pravidelně ale poté co jsem zjistil že hodně modelů je různě poničených tak jsem se na to vykvajzl. Radši si koupím jednou za čas ověřenou kvalitku než tohle. Pokud máte rádi Rallye auta zkuste se podívat do Černé Růže, mají tam ve slevě 1/43 nějaké imprezky a jinou rallye havěť za 550Kč od AutoArtu což je úplně jiné kafe než toto a před týdnem měli akci a prodávali tam za 300Kč modely od Sparku,ale už ta akce neběží. (Spark jsou resiny,ale nádherné resiny).Doporučuju také prolézt levné knihy, modely voj. techniky co tam mají jsou také od deAgostinii a mívají tam i různá auta, třeba se to tam časem objeví taky. Snad sem pomoh.
sir Alron

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto