6. srpna 1945 si američané na japonce důkladně posvítili.
Dale Cooper píše: Chce se mi upřímně věřit, že kamion nezastavil kvůli tomu, že si toho nevšiml. Značku jsem samozřejmě nepostřehl, viník nehody je sice jasně stanoven, ale nebude jistě nikdy nalezen, takže celé škody půjdou z mé spoluúčasti pojistky...
Hammer píše:Dale Cooper píše: Chce se mi upřímně věřit, že kamion nezastavil kvůli tomu, že si toho nevšiml. Značku jsem samozřejmě nepostřehl, viník nehody je sice jasně stanoven, ale nebude jistě nikdy nalezen, takže celé škody půjdou z mé spoluúčasti pojistky...
Dale, tomuto nerozumím. Tak byl viník nehody ustanoven nebo nebyl? Pokud nebyl, škoda se dá hradit toliko když máš na autě ještě leasing nebo pokud ho máš havarijně pojištěné. Pokud není viník nehody zjištěn, žádné "povinné ručení" škodu hradit nebude. Povinné ručení se týká konkrétního řidiče a hlavně konkrétního vozidla a konkrétního čísla zákonné pojistky aneb pojištění z odpovědnosti provozem mot. vozidla. Jinak: není tedy možno vyplatit poškozenému škodu, kterou způsobil neznámý řidič - pachatel.
Jelikož nějakých dvacet let u četnictva pracuju, (fuj, co to bylo zase za slovo) měl bych o tom něco vědět.
RomanV píše:doufám že to bylo moje zamilovaný XC90...?
reJI píše:Hammer píše:Dale Cooper píše: Chce se mi upøímnì vìøit, že kamion nezastavil kvùli tomu, že si toho nevšiml. Znaèku jsem samozøejmì nepostøehl, viník nehody je sice jasnì stanoven, ale nebude jistì nikdy nalezen, takže celé škody pùjdou z mé spoluúèasti pojistky...
Dale, tomuto nerozumím. Tak byl viník nehody ustanoven nebo nebyl? Pokud nebyl, škoda se dá hradit toliko když máš na autì ještì leasing nebo pokud ho máš havarijnì pojištìné. Pokud není viník nehody zjištìn, žádné "povinné ruèení" škodu hradit nebude. Povinné ruèení se týká konkrétního øidièe a hlavnì konkrétního vozidla a konkrétního èísla zákonné pojistky aneb pojištìní z odpovìdnosti provozem mot. vozidla. Jinak: není tedy možno vyplatit poškozenému škodu, kterou zpùsobil neznámý øidiè - pachatel.
Jelikož nìjakých dvacet let u èetnictva pracuju, (fuj, co to bylo zase za slovo) mìl bych o tom nìco vìdìt.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků