Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kuriozní nehoda

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 02 dub 2007, 05:36

No to známej blb jezdil u nejmenované firmy zabývající se prodejem hutního materiálu, na vleku si nezajistil nohu (vlek má ruku na nakládání) a když vjel do zatáčky, tak se ta noha uvolnila a rozpárala Volvo co jelo v protisměru...
6. srpna 1945 si američané na japonce důkladně posvítili.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 02 dub 2007, 06:43

doufám že to bylo moje zamilovaný XC90...? :shock:
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 02 dub 2007, 06:57

Zajímavá nehoda se stala tátovi cca tři roky zpátky.Cestou do Prahy jel za kamionem a ten mu pod kola smetl jednu z vymezovacích tabulí (dolů jich šlo cca 5 ale táta se nestihl vyhnout jen jedné).Tabule sice ještě včas odpadla ale těžký podstavec už nikoli.Výsledkem byly totálně zramované lité disky kol,mírně zdeformovaný pravý přední podběh a vyšetřování uzavřené nevinou řidiče kamionu
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Re: Kuriozní nehoda

Příspěvekod Hammer » 02 dub 2007, 07:53

Dale Cooper píše: Chce se mi upřímně věřit, že kamion nezastavil kvůli tomu, že si toho nevšiml. Značku jsem samozřejmě nepostřehl, viník nehody je sice jasně stanoven, ale nebude jistě nikdy nalezen, takže celé škody půjdou z mé spoluúčasti pojistky...

Dale, tomuto nerozumím. Tak byl viník nehody ustanoven nebo nebyl? Pokud nebyl, škoda se dá hradit toliko když máš na autě ještě leasing nebo pokud ho máš havarijně pojištěné. Pokud není viník nehody zjištěn, žádné "povinné ručení" škodu hradit nebude. Povinné ručení se týká konkrétního řidiče a hlavně konkrétního vozidla a konkrétního čísla zákonné pojistky aneb pojištění z odpovědnosti provozem mot. vozidla. Jinak: není tedy možno vyplatit poškozenému škodu, kterou způsobil neznámý řidič - pachatel.
Jelikož nějakých dvacet let u četnictva pracuju, (fuj, co to bylo zase za slovo) měl bych o tom něco vědět.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 02 dub 2007, 08:25

Hammer píše:
Dale Cooper píše: Chce se mi upřímně věřit, že kamion nezastavil kvůli tomu, že si toho nevšiml. Značku jsem samozřejmě nepostřehl, viník nehody je sice jasně stanoven, ale nebude jistě nikdy nalezen, takže celé škody půjdou z mé spoluúčasti pojistky...

Dale, tomuto nerozumím. Tak byl viník nehody ustanoven nebo nebyl? Pokud nebyl, škoda se dá hradit toliko když máš na autě ještě leasing nebo pokud ho máš havarijně pojištěné. Pokud není viník nehody zjištěn, žádné "povinné ručení" škodu hradit nebude. Povinné ručení se týká konkrétního řidiče a hlavně konkrétního vozidla a konkrétního čísla zákonné pojistky aneb pojištění z odpovědnosti provozem mot. vozidla. Jinak: není tedy možno vyplatit poškozenému škodu, kterou způsobil neznámý řidič - pachatel.
Jelikož nějakých dvacet let u četnictva pracuju, (fuj, co to bylo zase za slovo) měl bych o tom něco vědět.

vždyť to je naprosto jasné... Dale napsal..."takže celé škody půjdou z mé spoluúčasti pojistky..." z čehož je jasné, že to jde z jeho HAVARIJNÍHO pojištění, protože u povinného ručení žádná spoluúčast není ( tedy alespoň jsem o ní nikdy neslyšel ) a taky se o žádném nezmiňuje... :)

a viník byl opravdu jasně stanoven... neznámý pachatel, který nebude nikdy nalezen... :grin: :grin: :grin:
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 02 dub 2007, 09:52

Leda že by se požádala o spolupráci třeba kriminálka z Las Vegas, která by sejmula z onoho klínu otisk prstů, DNA, vyslechla okolo bežícího psa a po rozhovoru s primátorem Bratislavy by došlo k zatčení pachatele :grin:
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 02 dub 2007, 09:53

RomanV píše:doufám že to bylo moje zamilovaný XC90...? :shock:

Je to cca pět let zpátky...
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hajekmar » 02 dub 2007, 12:49

Před dvěma lety jsem jel za náklaďákem, co vezl stavební suť, nebo nějaký šutry. Naštěstí jsem měl dost slušnej odstup. Z korby spadnul asi půlkilovek šutr a poskakoval po silnici. Vyhnout sem se nepořídil. Naštěstí mě trefil doprodtřed SPZ. Škoda vlastně žádná, ale nasere to. :x
Hajekmar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 02 dub 2007, 12:53

reJI píše:
Hammer píše:
Dale Cooper píše: Chce se mi upøímnì vìøit, že kamion nezastavil kvùli tomu, že si toho nevšiml. Znaèku jsem samozøejmì nepostøehl, viník nehody je sice jasnì stanoven, ale nebude jistì nikdy nalezen, takže celé škody pùjdou z mé spoluúèasti pojistky...

Dale, tomuto nerozumím. Tak byl viník nehody ustanoven nebo nebyl? Pokud nebyl, škoda se dá hradit toliko když máš na autì ještì leasing nebo pokud ho máš havarijnì pojištìné. Pokud není viník nehody zjištìn, žádné "povinné ruèení" škodu hradit nebude. Povinné ruèení se týká konkrétního øidièe a hlavnì konkrétního vozidla a konkrétního èísla zákonné pojistky aneb pojištìní z odpovìdnosti provozem mot. vozidla. Jinak: není tedy možno vyplatit poškozenému škodu, kterou zpùsobil neznámý øidiè - pachatel.
Jelikož nìjakých dvacet let u èetnictva pracuju, (fuj, co to bylo zase za slovo) mìl bych o tom nìco vìdìt.

vždy
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 02 dub 2007, 13:18

Brrr, čoveče, ještě že se Ti nic nestalo. Já tody jezdím už osm let, každej den tam a zpět. Temto úsek je opravdu něco, hlavně ten horizont před Drobovicema...
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod -N- » 04 dub 2007, 09:11

takt o nasere.

ale chapu te, mi prilitla do auta dlazebni kostka od tramvaje. a za ctvrt roku na to do mne najel borec s renaultem. ja jel ze stopky, on po hlavni ze zatacky vylitl kilo a neco. corolla sla na odpis a moje vina, protoze nebyla brzdna draha. Kdo zna Kojetin jiste vi jak tam ta krizovatka vypada. Zaver? na nikom si nic nevezmes, musis myslet ne co delas ty ale co delaj jini a byt pojistenej, pojistenej a jeste jednou pojistenej, jinak jsi v prdeli jak ja, kdyz jsme zjistili az dodatecne ze sef zrusil havarijni a nam to nerekl.
-N-

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 04 dub 2007, 10:46

Já Ti nevím, ale lépe je tak nějak říct, že to odlítlo od náklaďáku, od kterého si pamatuješ SPZ. Že ten klín nebyl z toho náklaďáku? Já neviděl co to je, asi to leželo na silnici a ten šofér si toho nevšimnul a jak to přejel, tak mu to kola vyhodily.... :-D
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 04 dub 2007, 11:25

Kluci, ono je to dvousečný. Něco jsem si na kamionu odjezdil. Vím, že jsou dobří řidiči a špatní řidiči. Zakládací klíny se vozí v držáících zajištěný, někdy taky ale jen pověšný na řetězech, že upadne se může klidně stát.

Doufám (spíš je to zbožný přání) že ten kamion vážně nezastavil kvůli tomu, že si toho nevšimul. Ono to neni zase tak těžký si nevšimnout daleko zásadnějších věcí. Taky s tím mám zkušenost. Dostal jsem se do úzkýc uliček v Nymburce a motal jsem se tam s návěsem, místa jen tak tak. Nakonec jsem při výjezdu na hlavní točil soupravu doleva a nárazníkem návěsu rozpáral fiátka co stál vzadu vlevo za mnou. Utrhnul jsem mu zrcátko a asi ohnul nárazník, doážu si představit, že to byla docela šupa, protože když se ta ocelová traverza do auta zakousne, tak to musí bejt slyšet. Jenže když vám pod nohama brumlá motor a to auto je v místě, kam jako řidič nemáte šanci vidět, nemusíte si toho vůec všimnout a taky že jsem si toho nevšimnul - nic jsem neviděl, nic jsem neslyšel, jel jsem dál. Jasně, že to byla moje chyba a to, že se mi do cesty nacpaly osobáky, který v tom místě neměly zrovna co dělat je jen fakt, který mě nijak neomlouvá. Tenkrát si někdo opsal moje číslo návěsu a nakonec se to vyřešilo, já nehodu nepopíral - na nárazníku mi chyběla jen plastová krytka, žádá cizí barva odřeniny, nic...takže jsem si spíš myslel, že jsem jí ztratil, ale pochopitelně jsem se nebránil tomu, že jsem to udělal já. Dostal jsem 1000,-, škodu platila firma z ručení a bylo vyřešeno. (No, nakonec jsem škodu stejně platil já, protože za práci za celý léto jsem do dneška nedostal ani korunu...)

No, na silnici se stává prostě spousta věcí. Člověk by měl jednoduše dávat pozor hlavně na to, aby nikoho nezabil a nezranil. Pomačkanej plech nasere, ale dá se vyměnit...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod -N- » 05 dub 2007, 13:59

no ja nevim, prasat jezdi po ulicich dost (a nejen tech co se predjizdi ve trech pruzich) a kliny sem videl volne dost casto. kazdopadne pruser
-N-

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 05 dub 2007, 18:50

to nedlloyd : NAPROSTÝ SOUHLAS... velmi dobře napsané... =D>
reJI

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto