Jsi prostě machr, borec a umělec...jsem zvědavý jak to celé dopadne Takhle jak to vidím na těch fotkách, tak to nevypadá tak složitě...teoreticky bych to i zvládnul, ale prakticky by to asi nedopadlo dobře...skutečně moc dobrá práce!!A pak ten pocit - mít model, který má málokdo...možná nikdo..hm
Tak tady je někdo úplnej magor. Já mám problém postavit normální stavebnici a tenhle pacient si ze mě dělá takovouhle prdel a strouhá si to od nuly a k tomu pouze jako jediný originální model. Tomu se říká škoda tvůrčího potenciálu!
Tri vnútorné priestory je pri tomto trupe potrebné spracovať - predný vstup ku chladiču, šachtu zadného kolieska a cockpit. Dnes som spracoval to prvé a začal to druhé.
Prednú spodnú časť trupu som zase raz vytiahol za tepla na balzovom kopyte.
Mriežka chladiča je z Al-fólie, do ktorej je vtlačená ihlou štruktúra mriežky, z druhej strany je to zatreté čiernou a prstom zotreté z vystupujúcich miest.
Vstup ku chladiču som potom zatmelil, vybrúsil, prestriekal surfacerom.... skrátka ako vždy
Nakoniec som dvomi pritlačeniami žiletky otvoril šachtu ostrohového kolesa a prilepil som zase raz výškový stabilizátor, ktorý už tentokrát má aj nejaké rytie
Tak kdyz jsem koukal na prvnich par fotek tak jsem v nemem uzasu vypustil z huby: Co to je ty vole? ... Ale tohle je teda bombicka. Jsem zvedavej jak to bude pokracovat. Jen tak dal.
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...
Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram 1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel, 1x Bf109G 1/47 Eduard, 1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72 1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
Dnes som to trochu rozrýpal a pobehal zubatým kolieskom, nevyzerá to zrovna pôvabne, ale kým dôjdeme do konca, to hádam nejako vylepším, aby sa na to dalo pozerať. Detailné fotky radšej nezverejňujem Zlepil som tiež základ zadného kolieska a trochu som "okrášlil" jeho šachtu.
Tak dnes som robil všelijaké kotrmelce ohľadne cockpitu Najskôr som vyvalil bok, aby som cockpit mohol spracovať poiadne. No a potom som si nakreslil výkreštek trubkovej konštrukcie, podobnej ako u MiGa-3. Aj som si ju zlepil , ale stále som pokukával po výkrese prístrojovky, [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] a stále viac ma prepadávala neistota ohľadne tej konštrukcie a istota, že tam nič z tých trubiek nebolo a že tam boli bočné prístrojové panely. Tak som si potom stiahol výkresy z Jak-3 a rozmýšľal, že urobím cockpit podľa nich.
Ale potom som si spomenul, že Polikarpov má ešte podobné typy I-180 a I-185. Prešiel som internet, ale fotka nikde, len výkres. Ale na výkrese predsa len bolo, že žiadna trubková konštrukcia ale bočné panely áno, iné ale ako u Jak-a. Tak som sa rozhodol pustiť aspoň do prístrojovky. Zmákol som ju systémom "nostalgia" - výsledok je na fotkách. Nastriekal som ju čiernou. A potom som sa ešte raz pustil prejsť internet a našiel som toto z I-185: