Máš to dobře rozjetý, o tom žádná. Jak budeš prosím tě patinovat tu celomodrou obludu? Máš někde nějakou inspiraci? Vyzvídám, protože mám na stole to stejný, jen o řád větší.
Palce mi drž, včera jsem obtiskoval i nějaké popisky a padala spousta neslušných slov. Původní obtisky 7077 Eduard 2011 jsou pro mě v pohodě jak s aplikací, tak čitelností, viz obtisk BuNo na SOP. Dokoupené popisky k oživení modelu 7075-OBT1 Eduard 2017 / 8. 9. 2021 (zakoupeny 2024) mě zaskočily horší aplikací, tam kde je čistě lak se má vše tendenci kroutit, přisát se na povrch modelu hned napoprvé a obtížně se s nimi pohybuje na modelu. Říkám si, možná je to rukama, ale naprosto mě ovšem zklamala čitelnost popisek, na trupu ještě nějaký náznak textu, ale na křídle už jen bílé obdélníky. A není to focením, takto to vypadá i ve skutečnosti. Jedinou pozitivní vlastností je, že jsou to "loupačky" a krycí lak se se dal už po dvou hodinách smýt AK White Spiritem a funguje i jeho AK nesmradlavá varianta (trošku hůře). Co jsem koukal, tak reedice jsou už včetně popisek jiného kat. č. 7075-OBT3 Eduard 2022, ale i hlavní obtisky jsou potom "loupačky", vývoj se nezastaví.
Není to rukama, eduardí loupotisky zkrátka jsou tak tenké, že jejich aplikace na povrch je jednoduše šajzepráce. Takové to klasické uchycení za kousíček pinzetou je u těch malých občas problematické.
Jak su starej, tak su blbej. Abych zužitkoval utracené peníze, tak chci nanášet popisky i na podvozkové kryty a koukám, že je mám nalepené obráceně "zobáčky" dozadu! Zpětnou regresí si uvědomuji, že jsem jel přesně podle číslování dílů v návodu místo abych se orientoval podle tvaru dílů v návodové kresbě, Budiž Eduardům ke cti, že v reedicích už mají návod správně i v číslování dílů. Takže jsem ty kryty urval a nalepil správně. Ještě jsem rychle zkontroloval vitrínku, ale u F6F-3 jsem nalepil kryty dobře.
C+D nový návod 7079 (dobře), L+R starý návod 7077 (špatně)
Oloupané popisky na spodku a podvozkových krytech. A samodomo semafor, na ten jsem pyšnej, povedl se mi. Jeho barvy jsem dal podle obtisku v reedicích Eduardu.
Libore, díky, už jsem si všiml, že v novějších modelech je semafor jako obtisk. S "loupačkama" jsem provedl další pokus v kokpitu F6F-5N na členitých bočních panelech, níže pár foto. Jde to, ale obtisk to chce obstřihnout, což jsem z pokusných důvodů neudělal, a smývat opatrně White Spiritem na uchošťouru - zničil jsem si "jenom" jeden budík na pravém panelu. Jinak na palubce je "dodosam" stínítko obrazovky radaru, přijde ještě natřít a na něj plech.