To Filip: Dobře, zeptám se jinak: je nějaký závažný důvod, proč dnes vyloučit Turecko z Trojspolku, když tam tehdy opravdu bylo??????
Nebo proč ho vyloučit z této výzvy?
Jasně, já vím, zbytečný dohady, stejně Turky nikdo nestaví, nejsme žádní Bulhaři, jak jsem se tady taky dočetl.
Postavím, co určí odborníci
Jde o nedorozumění, já chci aby tam bylo Turecko(Osmanská říše), páč to byl pro Německo velkej spojenec na blízkém východě a hlavně všichni známe slavnou bitvu u Gallipoli, kde dostávali Angličané od Turků na zadek. Pokud se nemílím.
Tak tak, Anglánům se nepovedlo obsadit dardanelskou úžinu a zajistit si tak přístup k Marmarskému moři a museli odtáhnout, ztráty se uvádějí na statisíce mužů.
A když jsme u toho, kdo kde s kým, víte že tady po boku Anglánů bojovali samozřejmě nejen Francouzi,ale i vojáci z Indie, Austrálie a Nového Zélandu?
jestli se do toho můžu montovat(do dardanel),tak o tom něco (4 stránky) je v HPM 11/2003 :Minonoska "Nusret"potopila svými minami 3 lodě(2 britské a 1 francouzskou),další 3 poškodila.Dohoda ztratila při útoku 800 námořníků,Turci přišli o 79 mužů a měli poničené pevnosti,němci ztratili 19 mužů.A tak radši spojenci odtáhli.Z minonosky se uchovaly dodnes jako originály pouze tyto části:kormidlo,světlomet a lodní telegraf.Dnes je před muzeem v Canakkale (Turecko) její kopie.Toť vše snad je to tak dobře
bych asi měl... ale teď mám rozdělanýho Ruskýho politruka,a jeho kámoše,a pak ještě jednoho.pak bych mohl zkusit udělat toho Camela,ale to se ještě uvidí
Juuuuuuu ... to zas bude ...
Ze bych sehnal dalsiho Dr.1 ???
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
řekl jsem, čtrnáct dní bude probíhat hlasování, nemáme kam spěchat...
dáme měsíc a půl na sehnání modelů a prvního září začneme, ukončíme to na Silvestra a měsíc necháme hlasovat obecenctvo na foru o nejhezčí model, v únoru bude předána putovní cena...