Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2022
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-Day Milovice 30.9 - 1.10. 2022

Odeslat odpověď
Příspěvků: 176 • Stránka 6 z 12 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12
  • Odpovědět s citací

Re: E-Day Milovice 30.9 - 1.10. 2022

Příspěvekod vrugeova » 25 zář 2022, 17:46

Miloš K. píše:Pane Šulc určitě nejste z kočovnické rodiny?....Protože jediné co drží tuto putovní soutěž po hromadě, je historie soutěže a od nepaměti stabilní jméno firmy Eduard.....

??? #-o
vrugeova

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 27 zář 2022, 06:45

Miloš K. píše:Pane Šulc určitě nejste z kočovnické rodiny?....Protože jediné co drží tuto putovní soutěž po hromadě, je historie soutěže a od nepaměti stabilní jméno firmy Eduard.....

Já si sem jdu přečíst pohodové a těšící se komenty ohledně pátku a soboty a čtu tyto výplody. Tak tam pane Miloši nejezděte. A je to.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr K » 27 zář 2022, 18:08

švihy píše:

Já si sem jdu přečíst pohodové a těšící se komenty ohledně pátku a soboty a čtu tyto výplody. Tak tam pane Miloši nejezděte. A je to.

Ono se asi spoustu modelářů těší, ale bojí se aby to nezakřikli 8-[
Petr K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr K » 27 zář 2022, 18:11

Na E-Day vlakem

Při cestě vlakem je nezbytné VYSTOUPIT ve stanici LYSÁ NAD LABEM a NEPOKRAČOVAT do stanice Milovice.
Město Lysá nad Labem leží na významné železniční křižovatce, každý den zde zastavuje řada osobních vlaků a rychlíků i v půlhodinovém intervalu ze směrů od Prahy, Kolína, Ústí nad Labem a Milovic. Dálkovou osobní dopravou rychlíky je přímé spojení například s Prahou, Kolínem, Mělníkem, Litoměřicemi, Ústím nad Labem, Chlumcem nad Cidlinou, Hradcem Králové, Jaroměří, Trutnovem, Týništěm nad Orlicí, Častolovicemi, Žamberkem, Letohradem atd.

Z Lysé nad Labem bude zajištěna kyvadlová doprava E-Day do areálu Tankodromu.

Jízdní řád kyvadlové dopravy BUDE ZVEŘEJNĚN.

Spíše je načase uveřejnit jízdní řád, abychom mohli taky plánovat příjezd.
Petr K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 27 zář 2022, 21:54

Vl.Šulc píše:A co je na tom špatného?

Protože to neustálým stěhováním ztratilo svoji kulturu a získalo statut putovní soutěže.S majitelem tankodromu jsem už finanční čest měl a děkuji už se těmto mrchožroutům nepřiblížím.Pokud nabídl částku,za rok si nasadí dvojnásobek a zase se to bude stěhovat.Ti "věrní" ale pojedou ikdyž to bude na Bahnech nebo kdesi uprostřed Boubína.Omluvte mě,že nejsem ze stáda.....
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 28 zář 2022, 06:33

Přiznám se že mi to stěhování také vadí. Čekal jsem že bude v Lysé, kde to bylo od auta kousek a nebylo to mimoúrovňové. Bylo to jasné, jednoduché, teď mi to přijde složité a kloudne nikdo nic neví

Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 28 zář 2022, 08:48

Já teda když nejsem moudrej kam mám přesně jet tak si v té ulici dám poslední číslo popisné :nuts: , tady je to 118 a pak můžu pokračovat dál. Přesto na sobotní cestu ráno se moc netěším a doufám, že se někde nezamotám. :grin: Přesto jak tady mnozí napsali, také nejsem ze stálého stěhování zrovna šťastný. Na E-Day jsem začal jezdit když ještě byl v Plzni, Pak Praha Nové Butovice (za mě furt top místo), pak ten Hotel, Lysá nad Labem a teď Milovice. Ve světě má spoustu soutěží jméno, protože se koná furt na jednom místě z E-Daye se opravdu stala putovní výstava a pokud chce prodejcům nahnat co nejvíc kupujících modelářů a samozřejmě i ochotných vystavovat, měla by hledat snadno dostupné prostory. Lysá nebyla dokonalá, ale relativně snadno dostupná. Tady je to prostě překombinované (myšleno doprava na místo). Pojedu, uvidím a do příštího roku přehodnotím zda tato výstava zůstane na mém itineráři výstav.
Přílohy
VSTUPY 1.jpg
VSTUPY 3.jpg
VSTUPY 2A.jpg
cesta z Jiřic - e-mail.jpg
CELKOVÁ MAPA _schema_1f_ke zveřejnění.jpg
Naposledy upravil MACHR TOM dne 29 zář 2022, 11:14, celkově upraveno 3
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 28 zář 2022, 09:02

Pro mne bylo nejhezčí Výstaviště v Praze.....
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 28 zář 2022, 13:43

Hlavne se vsichni navstevnici modlete, at v sobotu neprsi. Protoze pesi tura nebo jizda v otevrenych vagonech uzkokolejky v lijáku nebude nic prijemneho.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 28 zář 2022, 18:42

peteru píše:Hlavne se vsichni navstevnici modlete, at v sobotu neprsi. Protoze pesi tura nebo jizda v otevrenych vagonech uzkokolejky v lijáku nebude nic prijemneho.

To je drobnost, bude mě štvát hnusné počasí spíše z toho důvodu, že by to mohlo překazit leteckou produkci, která se na sobotu chystá.
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 29 zář 2022, 11:04

Co je na tom překombinovaného? Nejprve si stěžujete, že nemáte dostatek informací, a když je dostanete, tak je to zase překombinované. Připadáte mi jako ta manželka z vtipu, pro kterou nebylo nikdy nic dobré (:)

Takže co máme za stížnosti:

1. Parkoviště je daleko od haly. Parkoviště daleko od haly, potažmo nedostatek parkovacích míst, je problém na mnoha výstavách. Řekl bych, že na většině výstav. Dokonce i v Butovicích, jak výstava rostla, už byl v posledních ročnících problém s nedostatkem parkovacích míst. A i když byla parkoviště v dosahu a část míst byla přímo u výstavní plochy, tak jste si zase stěžovali, že je tam smrad z výfuků. Tady máte velké parkoviště v areálu, a z něj odvoz. Vystavující modeláři, pro které je, jak doufám, toto vlákno především určeno, ale parkují u haly. Tam by snad žádný problém být nemusel.
2. Z odvozu se nám vyvinulo tvrzení o odkrytých vagónech, ve kterých pasažéři zmoknou. Vlaková souprava bude mít čtyři vozy, dva jsou zcela kryté osobní vagóny, a dva jsou z boku otevřené vagóny se střechou. Interval odjezdů by měl být 20 minut.
3. Výstava ve dvou patrech. Opět to není nic výjimečného, ve dvou patrech je výstava v Mošoni, Kir show v Kopřivnici, v patře byl Kit salon v Nymburce, v patře byly první E-daye v Plzni, a kdyby byla letos výstava v Lysé nad Labem, tak by byla ve dvou halách, z nichž ta, ve které bylo plánované umístění modelů, byla také v patře (:)
4. Změna lokace. E-day je tu od roku 2001. Není moc výstav, které vydržely takto dlouho a už vůbec ne na jednom místě. Za tu dobu E-day postupně rostl, což je jeden z důvodů, proč hledáme nové místo, kde by mohla výstava dál fungovat. Dlouho jsme vydrželi v garážích v Butovicích, kde to bylo pro mě z hlediska komfortu a nákladů v podstatě ideální místo. Tam jste si ale stále stěžovali na nereprezentativnost, zápach z výfuků a nedostatek světla. Nakonec jsme museli odejít kvůli změně poměrů v Galerii Butovice. Od té doby hledáme nové místo. Top hotel byl omyl, stejně jako z jiných důvodů v výstaviště v Holešovicích v roce 2005, Lysá byla dobrá, ale má své limity. Hlavní byl problém s termínem, byli jsme tam v sevření dvou zemědělských výstav, a druhý prostor - hala, ve které byl E-day 2x, už byla výstavě malá. Řešením bylo mít E-day ve dvou halách, což ale znamenalo přecházet mezi halami a jak už jsem psal, ta druhá hala byla v patře. Není to nic neřešitelného, ale logistické problémy kolem tohoto řešení jsou ve skutečnosti nemalé. A jsem si jist, že by to také přineslo spoustu hejtů.
Hala a celý areál v Milovicích se tak jeví jako možná dobrá alternativa. Omezení, která se tu diskutují, nejsou nic zásadního a jak jsem psal, ani nic výjimečného. Naopak areál nabízí řadu výhod, mimo jiné zajímavé možnosti pro doprovodný program nejen pro modeláře, ale i pro jejich rodiny.
5. Pustina, potíže s hledáním areálu. Vjezd do areálu je 5 minut jízdy autem od sjezdu z dálnice D10. Po sjezdu z dálnice se v Jiřicích odbočí do leva, za Jiřicemi doprava, a přijedete ke vjezdu do areálu. Pokud je tohle pro někoho problém, tak opravdu na tento problém já řešení nemám (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Buček » 29 zář 2022, 17:21

Dobrý den, už se na to někdo ptal v úterý, šlo by tady uvést nějaký jízdní řád dopravy z Lysé, nebo alespoň v kolik hodin bude zahájena a případně intervaly?
Rád bych si naplánoval cestu a ať tam zbytečně dlouho nečekám.
Děkuji
IJN lodě 1:350
Karel Buček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 29 zář 2022, 17:35

https://www.eday.cz/cz/informace/novink ... -kyvadlove
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 29 zář 2022, 20:29

Karel Buček píše:Dobrý den, už se na to někdo ptal v úterý, šlo by tady uvést nějaký jízdní řád dopravy z Lysé, nebo alespoň v kolik hodin bude zahájena a případně intervaly?
Rád bych si naplánoval cestu a ať tam zbytečně dlouho nečekám.
Děkuji

Autobus pojede od nádraří v Lysé vždy po celé, počínaje 9:00. Reálný odjezd bude zhruba deset minut po celé, poslední po jedenácté hodině. Po třetí hodině pak bude jezdit autobus z Milovic do Lysé.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod driver306 » 29 zář 2022, 20:45

Pane Šulci, i kdyby jste se snažil sebevíc, všem se prostě nezavděčíte. Já vaše akce považuji za dobře zorganizované ať už se jedná o E-day nebo kovidové komorní srazy v Plzni. Vždy se jich rád zúčastním i v budoucnu ať už budou kdekoliv.
Pořád je co zlepšovat...
Poslední výtvory:
Aero MB-200L-410 T Turbolet
MIG-21 F-13 Letecké muzeum Kbely
Z-37A Čmelák aneb Štefan po 30.letech
driver306

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 176 • Stránka 6 z 12 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12

Zpět na Rok 2022