Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2022
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-Day Milovice 30.9 - 1.10. 2022

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: E-Day Milovice 30.9 - 1.10. 2022

Příspěvekod MACHR TOM » 20 zář 2022, 16:04

Aleš R. píše:Zkusím se zeptat zde, v tématu Eduard jsem nedostal odpověď (si myslím). Jestli chápu dobře prostor výstavy a parkování, je mezi nimi dost obsáhlý prostor. Je to nějak řešeno, nebo se předpokládá, že se se tím porostem nějak proderu? Nebo je výstava či parking jinde?
Příloha Snímek obrazovky 2022-09-20 160955.jpg je dlouhodobě nedostupná.

Asi zase nejdříve doplním a budu doufat, že to někdo rozvede od Eduardu. Měl jsem tedy za to, že parkování vznikne u letiště Mladá, ale asi to možná bude jinak.
Toto je opět již zde uveřejněné info.
Vystavující modeláři budou mít vstup do haly z opačné strany, než do ní budou vstupovat návštěvníci. Parkování budou mít vystavující modeláři a obchodníci zajištěno nedaleko haly na nově vybudovaném parkovišti.

E-Day 2022 se koná v Muzeu vojenské techniky v areálu Tankodromu Milovice.
Jiřická 1999, Milovice, 289 24
GPS: 50.246664, 14.860277

Program E-Day
PÁTEK 30.9.

Program pro vystavující modeláře a obchodníky

Od 17:00 diskuse s malířem Jaroslavem Velcem, pilotem a vojenským analytikem Milanem Mikuleckým a čechoamerickým modelářem Johnym Vojtechem.

Přejímka modelů soutěžících a vystavujících modelářů: 18:00 – 20:00

SOBOTA 1.10.

Přejímka modelů soutěžících a vystavujících modelářů: 8:00 – 10:00

Program pro veřejnost:

9:00 zahájení výstavy

9:30 Novinky Eduard v roce 2023

10:30 Průlet sportovních letounů Z-326/C-305 a Z-526

11:00 Křest knihy V OBLACÍCH leteckého malíře Jaroslava Velce a jeho spoluautorů, moderátorem křtu bude spisovatel Ondřej Neff

12:30 Kotel Eduard (Vladimír Šulc)

14:00 Kotel Special Hobby (Alfred Riedel)

15:30 Vyhlášení výsledků soutěže Czech Model Masters

Během celého dne budou probíhat modelářské workshopy

18:00 Konec akce

Změna programu vyhrazena
Přílohy
Letiště mladá.jpg
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 20 zář 2022, 18:16

Jj, můj dotaz směřuje samozřejmě pro návštěvníka, nikoliv pro vystavujícího. V reakci Eduardu jsem původně doufal....
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 20 zář 2022, 19:02

Aleš R. píše:Jj, můj dotaz směřuje samozřejmě pro návštěvníka, nikoliv pro vystavujícího. V reakci Eduardu jsem původně doufal....

Tak tam myslím platí spíše parkoviště u Mirakula a pak buď vláčkem a nebo pěšky 1,6km
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 20 zář 2022, 19:30

Nevím, proto se ptám. Vycházím z webu eday a potom Informace pro návštěvníky, doprava na eday autem. Tam jsou mapky s parkingem za tím lesíkem ( nebo co to je).
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirie » 20 zář 2022, 20:13

Jak tedy dál z nádraží Milovice na E-Day?
Děkuji.
jirie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bunda » 20 zář 2022, 22:52

Aleš R. píše:Nevím, proto se ptám. Vycházím z webu eday a potom Informace pro návštěvníky, doprava na eday autem. Tam jsou mapky s parkingem za tím lesíkem ( nebo co to je).

Mapky byly upraveny tak, že šipka již nevede do NPP Mladá, avšak ani po úpravě není na mapě patrné přesné místo parkingu pro návštěvníky.
https://www.eday.cz/cz/informace/doprava-na-e-day
Petr Bunda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Spaghin » 21 zář 2022, 02:59

Bylo by fajn, kdyby se někdo nejlépe z Eduardu konkrétně a jasně vyjádřil, kde bude výstava (v jaké hale), ta hala je totiž tak nová, že ne každá mapa ji zobrazuje a kde přesně bude parkoviště pro návštěvníky. Pokud se nepletu, tak ta podlouhlá hala na mapě, to NENÍ ona. Uváděná adresa je adresa areálu, nikoliv haly. Rád bych se vyhnul překvapení na místě, kdy mezi lesy budu hledat parkování a pak šlapat více než kilometr tam a zpátky, to doufám nemůže být myšleno vážně... A to areál trochu znám, dříve jsem tam jezdil na akce. Rozhodně to bude zajímat i ostatní, řekl bych. Tyhle nejasnosti totiž odradí dost lidí už dopředu... Je fajn nakreslit tři varianty mapky příjezdu, ale to si každý i jen průměrný řidič najde sám. Důležité jsou informace o cílové lokalitě - hala, parking - a ty jsou podle mě dost zásadně nekompletní.. Jestli se v něčem mýlím, budu rád, když mne někdo opraví.
Spaghin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 zář 2022, 07:51

Mám vézt věci na SIG, tudíž chci jet až k výstavní hale, už bych rád, aby někdo KOMPETENTNÍ z Eduardu přesně vložil příjezdovou trasu, nemíním někde bloudit.
Pokud bych toto nevezl, jako návštěvník bych tam nejel, páč nachodit tůru s krabicema nákupů bych nechtěl absolvovat, to fakt někdo myslí prdelí?
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 21 zář 2022, 08:34

Já bych Rendo nebyl tak ostrý. Chápu, že se to tam dělá poprvé, chápu, že se to musí vychytat, rozumím tomu že mají v popisu, že tam budou šipky ale nerozumím tomu, proč to tady nikdo kompetentní nekomunikuje, proč se bez jakéhokoliv oznámení opraví mapa s parkingem a udělají se šipky jinam, kde stejně parking není. Osobně bych přivítal GPS s místem výstavy, GPS s místem parkingu, a pokud je mezi těmito místy nějaký prostor, tak bych přivítal způsob jak se z parkingu dostat na výstavu, toť vše.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 21 zář 2022, 08:35

Petr Bunda píše:Mapky byly upraveny tak, že šipka již nevede do NPP Mladá, avšak ani po úpravě není na mapě patrné přesné místo parkingu pro návštěvníky.
https://www.eday.cz/cz/informace/doprava-na-e-day

Díky za informaci to jsem ani nevěděl že to předělali.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 09:00

Pánové, pokud máte dotazy k E-dayi, tak se prosím ptejte v tématu Dotaz na Eduardy. To je téma, které sletuji a kde odpovídám. Jiná témata na Modelfóru nesleduji, a vzhledem k tomu, že ve firmě platí pravidlo, že na dotazy na Eduard odpovídám pouze já, tak Vám tady nikdo neodpoví. Většina z vás na Dotaz na Eduard navíc píše, tak bych prosil, abyste se toho drželi.

Teď vám tady na dotazy v tomto vláknu odpovím, ale potom už bych prosil další dotazy v tématu Dotaz na Eduardy. Děkuji.

1. Především, všechny instrukce k příjezdu, parkování atd dáváme postupně na web E-daye a na FB Eduardu. Dnes tam budou mapy parkovišť v areálu, příchody do haly.
2. Výstavní hala na výstavišti je nová. Je nahoře na kopci, tam, kde je na mapách vidět konec kolejí, je tam MiG-21UM, Mi-2 a dva tanky, BVP-1 a T-55. Není to budova označená na mapě jako Teleček.
3. Vchody do haly jsou dva, ze dvou protilehlých stran haly. Pro vystavující modeláře bude vhod z levé strany haly (z pohledu při příjezdu k hale). Před tímto vchodem jsou parkoviště vyhrazená pro vystavující modeláře a pro prodejce. Registrace bude hned za tímto vchodem. Tento vchod a parkoviště je určeno také pro členy SiGů a klubů, které mají na E-dayi klubové stoly.
4.Vystavující modeláři a prodejci budou parkovat na parkovišti přímo u haly. Parkoviště jsou tam dvě, jedno hned u haly, druhé cca 100 m od ní, z pohledu při příjezdu k hale před kolejemi. To přímo u haly bude vyhrazeno pro vyložení zboží nebo modelů, po vyložení se předpokládá přeparkování na parkoviště před kolejemi.
5. Vjezdy do areálu jsou také dva. Pro vystavující modeláře a obchodníky bud opět samostatný vjezd, bude to ten, který je blíže k obci Jiřice. Oba vjezdy budou v pátek i v sobotu označeny a budou na nich (na sjezdu ze silnice) regulovčíci, kteří budou auta navádět do správných vjezdů. Regulovčíci budou také na klíčových bodech na příjezdové trase od brány k hale, protože vystavovatelé budou projíždět de facto přes celý areál, tak budeme pro jistotu hlídat, aby nám nebloudili po areálu.
6. Návštěvníci, tedy veřejnost, budou vjíždět druhým vjezdem (dále od Jiřic), asi 150 m od vjezdu pro vystavovatele. Parkovat budou na spodním parkovišti, tam, kde se parkovalo při letové ukázce na E-dayi 2019. Z parkoviště k hale mohou jet buď vlakem, nebo dojít pěšky. Nástupiště vlaku je vybudované nové přímo u parkoviště.
7. Autobus z nádraží v Lysé nad Labem bude jezdit zhruba v hodinových intervalech tak, aby pokryl příjezdy vlaků do Lysé. Bude odjíždět z autobusové zastávky na nádraží v Lysé, na které bude náš průvodčí autobusu s cedulí. Na Tankodromu tento autobus pojede až nahoru k výstavní hale, zastávku bude mít u vietnamské vesnice u vrtulníku Mi-2. Tam se bude vystupovat a také nastupovat pro zpáteční cestu na nádraží v Lysé.
8. Upozorňuji, že nebudeme zajišťovat dopravu ani z nádraží v Milovicích, ani z parkoviště před Mirákulem. Mirákulum nemá s E-dayem nic společného a mělo by být v době výstavy zavřené.
9. Pokud jde o přihlašování do soutěže, bude otevřené v pátek od 18.00 do 20:00 a v sobotu od 8:00 do 10:00. Výstava pro návštěvníky začíná v 9:00, pro vystavující modeláře bude otevřeno už od 8:00. Otevřen bude ten levý vchod, určený právě pro ně. Pozor, vhod pro vystavující modeláře bude dveřmi. Budou tam v tu dobu (v sobotu ale jen do 9:00) otevřená i vrata, ta budou určena pro obchodníky a členy Sigů a klubů, aby mohli vjet do haly autem.

Pokud máte další dotazy, prosím v tématu Dotaz na Eduardy. Ještě pro Aeše, dávat sem GPS souřadnice parkovišť v areálu je s prominutím zbytečné. Na místě bude navigace jasná a zřetelná. Chápu, že z mapy je člověk zmatený, mimo jiné i proto, že mapy nezobrazují aktuální stav. To je i důvod jistého zdržení v publikaci navigací na webu E-daye. Včera jsme byli v areálu na rekognoskaci aktuálního stavu, takže to, co bude dnes publikováno, by mělo sedět jak na současný stav, tak na stav v době výstavy.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 zář 2022, 09:39

Díky za vysvětlení, stejně z toho moc moudrý nejsem, nikdy jsem v těch končinách nebyl, budu se muset řídit regulovčíkama. GPS mi je k prdu.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 21 zář 2022, 09:42

Díky za reakci pane Šulci. Ale právě Vaše nereagování v tématu Eduard mě přivedlo sem.
Ad GPS - právě šipky na silnici a hra na orientační závod je něco, co nemám opravdu rád. Bude slejvák a špatná viditelnost, někdo šipku schválně otočí nebo sundá... Opravdu je jednodušší dělat šipky a neudat GPS? I bez šipek, neudání GPS opravdu nerozumím. Když přitom nakreslíte mapu s jízdou od Hradce přes Prahu....
Chápu, že v diskuzi jste jen Vy, ale přeci jenom, nemohl by v tématu Eday odpovídat i někdo jiný? Věřím, že kolem sebe máte kolegy, kteří mají Eday na triku a komunikaci zde by zvládli, protože nejsou na stejné mentální úrovni jako jeden obráběč kovů z vaší firmy, co se zde prezentuje. A tématu Eduard Thud masturbuje nad svými nápady limitek, zde by byl jen eday...Nebylo by to lepší?
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 21 zář 2022, 09:43

Renda píše:GPS mi je k prdu.

Tobě jo. Ale to není divný.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 zář 2022, 09:46

Je, když nemám odpovídající navi v autě....
#TeamFoltýn
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2022