Vlado ahoj. Diky. Presne tak. Su to nalepene PS dosticky (0.25mm) na hrany v mieste oddelenia. Dava to moznost a priestor vsetko pekne zarovnat a doladit tak, aby pohyblive casti opat sedeli ku kridlu s min. medzerou.
Moc dakujem Nie som s tym vsak az tak spokojny. Nevidim to, co vidim pod lampou Ale hlavne ten odtien dreva v interieri je az prilis tmavy. Zvonka to chcem spravit podstatne svetlejsie. Pojdem skor do okrovych farieb. Myslim, ze to bolo brezove drevo, co pouzivali. Ak by mal niekto ten"spravny" mix , budem zan velmi vdacny.
Pridavam motor a zbrane. Nieco malo som na motore doplnil, ale aj tak je strasne zjednoduseny. Idem to cele zavriet.
Na fotkach realnych motoru je to obcas videt... Asi zimni opatreni pro lepsi starty.
Ale tohle napodobeni je super!!!
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Chlapi, ospravedlnujem sa za neskoru odpoved. Teraz akosi nestiham ... a nielen tu.
To Jiri: Je dobre mat pred sebou nejaku predlohu/foto dreva a vsetko si vyskusat na "necisto". Skusal som znazornit drevo prvy krat, tak ten postup ber prosim s rezervou.
1) surf 1000 + white base 2) H318 Gunze (pokial to ide priamo na surf, tak ta farba ma nazelenkavy odtien. preto aj white base) 3) pouzil som olejovku umbru prirodnu zmiesanu s fast dry thinner (rychlejsie schutnie jednotlivych vrstiev) 4) stetcom (prvy zlava) som natupoval olejovku na povrch. Staci velmi malo a nepravidelne rozlozenie. 5) polosuchym stetcom (v strede) som zacal rozotierat v jednom smere 6) jemne rozotretie stetcom (prvy zprava) na zaver. Pri bode 5 a 6 je dost casu na to, spravit ten vhodny hruby muster dreva. 7) pokial je vrstva tenka, staci 24h pockat a streknut jemnu vrstvu MRP-126 laku 8 ) dalsia vrstva body 5 a 6,s tym, ze sa uz snazim vytvorit jemnu strukturu dreva jemnejsim stetcom a jemne vzor rozotriet do stratena.Takisto je tu velka variabilita a priestor na tvorivost. 9) V podstate sa to da cele vrstvit novym vrstvami. Uzavrel som to lesklym lakom Super Clear , natonovanym Yellow clear.
Ako som spominal ta umbra prirodna je dost tmava na Albatros a skusim na vonkajsiu stranu najst nejaky iny mix olejoviek.
To Robert: Pouzil som obycajnu nit na sitie. Obmotal som ju okolo a zafixoval riedkym sekundakom. Nasledoval nater surfom 500 na stetec a po vyschnuti prebrusenie. Nakoniec patina olejovkami vo farbe platna a neutral wash.
To Peter DeSnek: Dakujem. Videl som to znazornene pomocou mask.pasky, hlavne na 1/32. Vyskusal som to trochu inac.
Davam este foto mensieho postupu. Dal som to ako tak dokopy a donitoval, strekol surfom 1000 a v mieste dreva opat base white. To napojenie kridla na trup, je slabsie miesto stavebnice. Moc mi to nesedelo a musel som tmelit. Velka poklona tym, co to uz stihli dokoncit, a aj tym co to vcas dokoncia . Prajem vam vsetko naj v novom roku 2021. Zostante zdravi. Laco