Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2022 ‹ 2nd Covid-19 Match 2020 aneb soutěžíme po internetu
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/72, Let L-13 Blaník, SH

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 1/72, Let L-13 Blaník, SH

Příspěvekod Kubouš » 05 pro 2020, 21:06

Moje zkušenosti s H neber jako tutovku, znám spoustu modelářů co si je naopak nemůže vynachválit. Osobně jedu spíš Mr. Paint či tamky akryl, pokud gunze tak C. Sice to smrdí ale funguje to.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod POTK Josef » 05 pro 2020, 21:18

Ano, čas běží a i letadla je třeba občas opravit, obzvlášť plátěné potahy. Na bílé v září 2013 však trvám, nic víc, nic míň. Ohledně fotka ze srpna toho roku tomu také nasvědčuje https://www.planes.cz/cs/photo/1172723/ ... nesov-lkbe

A jak je tomu právě dnes, bude nejlepší se na něj někam vypravit podívat (:)
[url]
Obrázek
[/url]http://kpmlounskasekce.wbs.cz/Novinky-a-udalosti.html
POTK Josef

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 21 pro 2020, 13:26

Tímto považuji celou akci za ukončenou, odjezd!

Nakonec jsem překonal několikeré nutkání model úplně vyhodit a dokončil ho. Ale byly to vskutku nervy, já ho neměl rád a ten model to cítil a oplácel mi stejnou mincí. Jak to tedy probíhalo, původně jednoduchý záměr přestříkání ovládacích ploch na bílo se zvrtl s týdenní maraton oprav. Šedé plochy jsem v okolí zamaskoval a než jsem je přestříkal, jal jsem povinnosti šedý nic moc nátěr odstranit až na plast a nafoukat bílou rovnou. No jenže ouha, vatové tyčinky s ředidlem jsem asi máčel trochu víc než bylo potřeba a ředidlo mi tak skrze paneláž zateklo pod pásku. Když jsem z okolí nastříkaných ploch odstraňoval pásku, myslel jsem že mě jebne. Ředidlo samozřejmě zafungovalo a zanechalo na okolních panelech stopy. No vydýchal jsem se a následovala stejná operace na stříbrných panelech, tentokrát už jsem si dal pozor na množství odstraňovacího média. Přitom jsem měl stažené půlky, abych si nestrhnul nově nastříkané ovládací plochy. No světe div se i přes absenci surfu bílá držela fest a nic se neslouplo. Když bylo vše opraveno, šel jsem to zalakovat. Po prvních 5 vteřinák foukání laku na ocasní plochy na mě šly další mrákoty, v pistoli se uvolnil jakýsi černý bordel a ukázkově mi ocasní plochy zasvinil milionem černých teček. Tak další kolečko oprav. Nakonec dotaženo do přijalteného stavu. Ještě jsem chtěl na překryt narýt odsouvací boční okénka, ta dekálová opravdu použít nechci. Nicméně po všech těch strastech už jsem se bál na model víc šahat, kor rydlem a tak je Blaník bez nich. Více fotek pak někdy dodám do galerie, tedy až tenhle mač skončí. Což se vzhledem k nouzově natahovanému stavu asi jen tak nestane.
Přílohy
1608552682716.JPEG
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na 2nd Covid-19 Match 2020 aneb soutěžíme po internetu