Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2020
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

3/2020

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

3/2020

Příspěvekod Marder » 13 bře 2020, 13:03

Tak další číslo je v prodeji. Po čtvrt roce jsem zakoupil a prolistoval. Tvl je tam auto.
Přílohy
m03.jpg
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Re: 3/2020

Příspěvekod Pavel Klouček » 13 bře 2020, 13:13

Proč má ten Síbl na titulce tak krásně rozkročené nožičky?
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 bře 2020, 13:44

Asi nabral moc papání do trupu. :lol:
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lahita Imrich » 13 bře 2020, 15:04

Je možné, že sa o tom v časopise čosi dočítame.
[url=20933939_10203643802013100_702260371489961673_o.jpg[/url]
Lahita Imrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 13 bře 2020, 15:11

Měl jsem toto číslo už včera doma na stole. No, jako primárně automodelář jsem kdysi bojoval za modely aut v Modeláři. Ale z tohoto mám hrozně divný pocit- ten model je hodně mimo, napočítal jsem na něm spousty viditelných chyb- velké fotky je ještě vytáhly.
Někdo kdysi napsal jako argument v té hádanici, že modely v Modeláři musí být top, ale tohle ale není ani průměr.
Ostatní články ujdou, ale tohle fakt ne, hlavně jako propagaci aut ne.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alcatorda » 15 bře 2020, 09:19

Už minulé číslo jsem vcelku pochválil. I teď se mi vcelku líbí.
I když mám úplně jiné zaměření, tak mne zaujaly stavby Siebla =D> a P-40. Ukrajinská osmikolka, taky dobrý. T-122 se zbytečně roztahuje na 10-ti stranách :bad: - stačily by 3. Místo toho mohly být třeba pohledy do krabiček. Auto zajímavé. ale k tomu se dostatečně vyjádřil Renda.
Bokorysy kocourů na zadní straně a dokončení článku ze škádlení u Libye moc hezký - to byl pro mne hlavní tahák. A bude to pro mne zásadní do dalších čísel: koupit/nekoupit.
Co je smutné, jsou reklamy na soutěže / akce, které se bohužel nekonají.... :( Ale to je dáno současnou situací.
Jdu modelařit! (:)
Petr Říčař
https://twitter.com/ZDivocaci
https://www.facebook.com/KPMZamberk/
Hotové: F-35B, Marina Militare Italiana HET + M1117 (Takom + Trumpeter) 1:72 F-14A VF-143 "Pukin Dogs" 1:72
Alcatorda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 24 bře 2020, 12:05

švihy - Splnil článek očekávání?
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 24 bře 2020, 21:52

Ahoj Petře. Děkuji za článek a vysvětlení mých dotazů. Velmi zajímavé a poučné.
Mam okolo toho neviditelného svinstva tolik práce, že jsem ještě Modelář pořádně nepřečetl.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 25 bře 2020, 08:54

Mě se žádná karanténa netýká,coby fíra vozím těch pár lidí do práce a doufám,že na stanovišti mě to nepotrefí.Chudáci vlakoši,ti jsou v první lajně....
Co se týče č.3-souhlasím víceméně s napsaným.K Dolinově čl.-trochu mi nebere hlava,kde v té zemi,v té době vzali někteří takové peníze.Vždyť si byli všichni rovní!Ale je fakt,že my byli taky a někdo si byl rovnější....Tak hodně zdraví-to není jen fráze!
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 25 bře 2020, 13:30

Vidím, že budu muset ještě jednou šlápnout do vosího hnízda a doplnit to :D Předssudky sou dost značné,...oni tak jako všude všichni brali i v SSSR normálně plat!!!! Tak jako stát , tedy SSSR platil továrnám za výrobky!
Ok doplním to trochu,... :D
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 25 bře 2020, 17:09

Jak tedy vnímám nové číslo modelářského Modeláře?

Novinky na Žižkově jsou ok a já si dovedu představit, že z recese předám ženě růžový Sherman s Amorkem. Ten šok v jejich očích by za to možná stál.
Recenze na nový Il-28T je velmi kvalitní a podle fotografií i popisu bude tento model na vysoké úrovni.
Pan Choteň a Siebel Si 204D v 1/48 od Special Hobby. Článek ze stavby je velmi povedený. Vždy je radost číst a prohlížet fotky ze stavby od tohoto modeláře. Jako malý kluk jsem si samozřejmě postavil Síbla od Kovozávodů a pamatuji si, jakou jsem z něho měl radost. Byl veliký a měl dva motory. Úžasné. Na podzim jsem se prohlédl Síbla v Letňanech a všem doporučuji. Je to nádherné letadlo.
T-122. Tady opravdu nevím. Nerozumím tomu, proč stokrát opakované něco je na 10 stránkách. Hledal jsem v článku důvod a nenašel ho. Není tam vůbec nic nového nebo přínosného. Model je hezký, čistě postavený. Jinak nic. Zřejmě jde o nějaký barterový obchod.
A je tu další autobus od Miniartu. Dle fotek i popisu se bude jednat o pěknou stavebnici. Těším se, až uvidím na živo na nějaké modelářské akci.
Ve Stavebním postupu jsou další modely od Speciál Hobby. Tato firma prostě jede a lepší se každým svým výrobkem. P-40 a její verze jsou naprostá klasika vrtulových warbirdů a krásu těchto letounů představené modely podtrhují. Práce pana Kovalčíka se mi líbí. Třeba jeho Wildcat (Modelář 7/2018) je perfektní. Na 7 stránkách je stavba dvou letounů, což je akorát. Super.
Stavba BTR-70 v měřítku 1/72 od Trumpeteru, se mi také líbí. A hodně. BTRko je modelářsky vděčná předloha. Model má velmi hezké detaily, ovšem ty nepřesnosti a veliké spáry model degradují. Pan Pásztor se s tím popral perfektně a model ve finále vypadá velmi reálně.
Shelby GT 500. Zde mohu jen napsat, zda se mi dokončený model líbí nebo ne. Těmto modelům nerozumím, tak se nemohu vyjádřit. Jo, model se mi líbí. Na fotkách, nějaké ty menší chybičky vidět jsou, ale jak jsem psal. Nerozumím tomu.
Recenze modelů Ho 229 od ZM ve dvou měřítkách mi přijde velmi kvalitní. Určitě oslovila hodně modelářů a není důvod panu Jeklovi nevěřit v tom, že modely udělají radost.

Článek od Dolina o všem pro frontu a pro vítězství velmi oceňuji. Rychle mi došlo, že to jsou odpovědi na mé dotazy z minula =D> . Petře, moc děkuji. Oceňuji rychlost a kvalitu. Přečetl jsem si to před chvíli ještě jednou a musím se přidat k panu Mládkovi. Říkám si, zda dárci neprošli po předání daru nějakým vyšetřováním, perzekucí a podobně. Přeci jen ve státě, kde si byli všichni rovni, se vlastně nívětšího majetku neodpouštělo. Ale třeba se mýlím. Každopádně super článek a za doplnění budu rád.

Recenze sovětského vagonu mi zaujala. Sice vím, že si ho nikdy nepostavím, ale líbí se mi.
Vesikko, Special Hobby, 1/72. Do třetice tato firma a tentokrát ponorka. „Ponorkář“ představuje tento model ponorky, včetně velmi zajímavé historie. Postavený model jsem viděl na veletrhu v Norimberku a mohu jen doporučit.
A končíme pokračováním článku o letounu F-14 od pana Máče. Opět velice čtivé, doplněno o velmi pěkné fotografie. Je to ta pravá jahoda na konec. Díky za tyto články.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 26 bře 2020, 11:18

Díky,Petře!Vyjádřil jsi to,co já myslel.Dost možná,že ta návštěva byla před tím darem.Myslím,že kdyby mě na občanské upozornění o mých majetkových poměrech navštívili přesvědčiví hoši od NKVD a dali mi na výběr mezi vlasteneckým činem a kulkou do týla,....Na druhou stranu tu jistě byly opravdové vlastenecké pohnutky,možná to bylo ze zoufalství nad ztrátou rod.příslušníka a touhou po pomstě.Je třeba si uvědomit,že je to odstup 80ti let,a to je třeba zohlednit,ti lidé mysleli jinak,než dnes.
V každém případě díky Dolinovi za jeho práci.
Jarda Mládek

Odeslat odpověď

Zpět na 2020