Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2020
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

10/2020

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 10/2020

Příspěvekod Jarda Mládek » 21 říj 2020, 16:12

Souhlasím v podstatě s tím,co napsal Švihy.Snad jen doplním,že Síra opět prokázal,že umí z ho.na uplést bič a ještě s ním zapráskat.Sea King je v tomto číle no.1.Z rozhovoru s jeho autorem vyplývá,že ani 20 let po mileniu v době e-shopů to kolegové v některých částech Světa nemají jednoduché.Ostatní modely jsou také hodně povedené.K poznámce o zbarvení A4 v Arg.-na str.64 vidím Skyhawk hnědo-pískový.Tak jak to tedy je?
Článek p.Kolmanna mě vrátil do dětských let,kdy jsem nedočkavě očekával nové číslo ABC,bude-li v něm čl.od p.Šorela.Dodnes je mám některé uložené.I já jsem jedno z jeho osiřelých dětí.Lidi jako on by neměli odcházet...
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 22 říj 2020, 08:19

Jarda Mládek píše:K poznámce o zbarvení A4 v Arg.-na str.64 vidím Skyhawk hnědo-pískový.Tak jak to tedy je?

Argentinské A-4C byly původně určeny k hlídání hranice s Chile v oblasti jižních And. A proto jejich kamufláž sestávala z velmi světle šedé (často se o ní píše jako o špinavě bílé) a tmavě zelené na horních plochách, spodní plochy byly světle modré.

Před už skoro dvaceti lety o tom vyšel rozbor na HyperScale, kde je i vysvětlená příčina původní chybné interpretace.
http://www.clubhyper.com/reference/a4ca ... wkjf_1.htm
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 23 říj 2020, 09:55

Aha,takže jesli dobře chápu,je to vina fotky.Překlad by byl lepší ,ale s mojí ang.by to bylo na hodně dlouho.Moc dík za objasnění.
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MDomáň » 23 říj 2020, 14:12

Robert C. píše:Jestli má pan šéfredaktor pravdu s tou Eduardí strategií ohledně novinek tak bysme se mohly dočkat třeba L-60 Brigadýr? L-200 Morava? nebo 410 Turboletu?

Tak pan Vl.šulc vravel že budu trenery a z-37 c-3 čmelak,ale kedy to neviem (:) :wink:
MDomáň

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na 2020