Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

B-24 Liberator

Group and Thematic builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

B-24 Liberator

Příspěvekod bboriss » 21 čer 2011, 21:27

Podľa prísľubu otváram túto tému. Všetci priaznivci - hor sa do stavby! =D>
bboriss

• Odpovědět s citací

Re: B-24 Liberator

Příspěvekod romanisko » 21 čer 2011, 21:42

prispejem s B-24D mission centerians od edu. na modelbrne mali paradne warbird decals, ale na Hacko...

moju vyzbroj predstavuju doplnky od quickboostu + casom budu lepty od eda, ktore su ale urcene pre hasegawu (predok modelu od eda-academy je prazdny). napadlo ma, ze by som pouzil pozitivne nity od hgw. zdaju sa mi ale dost velke, predsa su to nity na stvrtky. co na ne hovorite? onitovat? neonitovat?
Přílohy
3.jpg
2.jpg
Naposledy upravil romanisko dne 23 čer 2011, 10:48, celkově upraveno 1
vsetky lietadla mam rovnako rad...len nie v rovnaku dobu.
romanisko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sesto » 22 čer 2011, 17:47

Aj ja sa pripojím, ako som sľúbil, len sa priznám, že ma trochu mrzí, že táto téma nebude v Rozostavaných... Predsa len sem asi veľa ľudí nebude chodiť a možno by sa niekedy zišla nejaká rada alebo fotka aj od ostaných... Na začiatok chcem dopredu upozniť, že budem stavať veľmi, veľmi pomaly - skúsim to za rok dobojovať, ale viem si predstaviť, že to nezvládnem - priveľa ďalších povinností. Druhá vec je, že mám pravidlo stavať len jeden model a ešte by som rád dostaval Fiat G- 55, ktorý som rozostaval. Takže reálne začnem prispievať o pár týždňov - dúfam, že vtedy ešte nebudú mať všetci všetko hotové... :D

Budem stavať:
1/72 B-24D od Academy
mám na to:
- Eduard lepty na J
-kolesá od True Detail
- kabínu od Falconu a predok od Pavly (ten od Falconu som si nechtiac preliačil :( )
- guľomety a motory od Quickboostu

A hneď na začiatku chcem predostrieť dva problémy, s ktorými si neviem rady:
1. problém - nemám absolútne žiadnu fotku ani schému prednej podvozkovej šachty prvých déčkových mašín, kde sa kryty otvárali DOVNÚTRA. Priznám sa, ja som šachtami trochu posadnutý a nerád by som si túto časť úplne vymyslel.

2. problém - neviem sa vysomáriť z kamufláže. Jediná pre mňa istá vec je, že chcem stavať Libiho v púštnej kamo. V originál academáckej stavebnici je len nejaká olivovka a preto som kúpil dekály od Propagteamu, kde je kamo na "Hail Columbiu", čo by mal byť stroj, ktorý niesol pôvodne na svojom predku nápis Grumpy a obrázok trpaslíka a tesne pred náletom na Ploešť bol tento motív premaľovaný na Hail Columbiu. Hail Columbia sa už z náletu nevrátila, pretože pri návrate havarovala na Cypre. Na nete som našiel fotky z tej havárie, kde ale vidno pár rozporuplných vecí -

2a. Znak na boku trupu - Grumpyho robí Hawa s guľatým znakom so žltým lemom. Ja mám v dekáloch znaky aj s obdĺžnikmi, navyše lemované červenou farbou. Na fotke sa potvrdzujú obdĺžniky, neviem však v akej farbe je lem. Čo je to dokelu za farbu? Mohla by to byť pôvodne žltá, ktorá bola pred náletom premaľovaná novou tmavomodrou a preto ju tak jasne vidieť oproti vyblednutej starej modrej? Akosi sa mi nechce veriť, že je to červená.
2b. Ďalší problém je, že z tej fotky mám pocit, že ten stroj by mal mať výsostné znaky na oboch stranách krídel zhora... Je to ale asi neštandardné - myslíte, že je to možné? A ak boli na oboch krídlach zhora, boli aj zo spodku? A boli s obdĺžnikmi, alebo bez? Lebo Grumpy mal pravdepodobne znaky bez lemu...
2c. A nakoniec som si nie istý, či má byť nápis Hail Columbia aj z pravej strany...

Poprípade, ak by sa nedal problém s Hail Columbiou riešiť - je tu niekto, kto má nejaké zvyšné dekály na Libiho v púštnej kamo a bol by ich ochotný za nejakú cenu poslať poštou? Strašne sa mi napríklad páči Snow White od Hawy... Keď ja blbec som si pred rokmi kúpil tento model - kto mohol tušiť, že Hawa vydá takú krásnu stavebnicu... :(
Přílohy
DSC_00061-1.jpg
Tu je tá fotka... Tak čo myslíte?
Hotovo: Aichi M6A Seiran, Mosquito Mk.IV, Polikarpov I-16; Fiat G-55 Centauro; Jak-3; Bf 110C; Bf-109E; Micubiši A6M2 Zero
sesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanisko » 23 čer 2011, 11:16

tolko otazok a ani na jednu neviem odpoved:D ale na tie sachty sa pozrem. QB vydal kryty sacht...
teraz riesim, kde vsade maju byt kyslikove bomby. po obhajobach - za dva tyzdne - sa pustim do liberatora.

A hneď na začiatku chcem predostrieť dva problémy, s ktorými si neviem rady:
1. problém - nemám absolútne žiadnu fotku ani schému prednej podvozkovej šachty prvých déčkových mašín, kde sa kryty otvárali DOVNÚTRA. Priznám sa, ja som šachtami trochu posadnutý a nerád by som si túto časť úplne vymyslel.
romanisko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 23 čer 2011, 13:01

sesto píše:Aj ja sa pripojím, ako som sľúbil, len sa priznám, že ma trochu mrzí, že táto téma nebude v Rozostavaných... Predsa len sem asi veľa ľudí nebude chodiť a možno by sa niekedy zišla nejaká rada alebo fotka aj od ostaných... Na začiatok chcem dopredu upozniť, že budem stavať veľmi, veľmi pomaly - skúsim to za rok dobojovať, ale viem si predstaviť, že to nezvládnem - priveľa ďalších povinností. Druhá vec je, že mám pravidlo stavať len jeden model a ešte by som rád dostaval Fiat G- 55, ktorý som rozostaval. Takže reálne začnem prispievať o pár týždňov - dúfam, že vtedy ešte nebudú mať všetci všetko hotové... :D
:(

foto pravej strany cumaku je na foto.1

urob mi prosim foto tych dekalov.
Ide o to, ci nahodou neurobil propagteam Hail Columbiu z masiny, ktora bola po vojne v muzeu a pri jednej prilezitosti (navsteva jej povodneho pilota) na nu namalovali ten znak na cumak.
vid. foto5

pokial ide o znaky, naletu sa zucasnili aj masiny len s kruhovym znakom, aj masiny s doplnenymi kridelkami, ale zlte lemovanie zostalo, aj masiny s komplet premalovanym zltym lemovanim modrou, co urobilo tmavy lem
Ako to mala Columbia - netusim, ale podla tej foto, co si sem prilozil by som typoval , ze zlty lem je premalovany modrou, co urobilo tmavy lem.
Vid foto.4
Přílohy
Hail columbia 4.jpg
Hail columbia_3.jpg
Hail columbia_2.jpg
B-24Ploesti.jpg
HAILCOLUMBIA-V2.JPG
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 23 čer 2011, 13:04

este jedna masina z Tidal Wave: Daisey Mae - vsimni si znak
Přílohy
Daisy Mae - ploesti.jpg
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 23 čer 2011, 13:08

inak odporucam prestudovat tento link.
http://www.worldwar2.ro/forum/index.php ... =1613&st=0
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 23 čer 2011, 20:53

a photo not seen yet of " Killer " talking to his crews of HAIL COLUMBIA

ak je to ta masina, mas tu paradny zaber na znaky
Přílohy
post-2-1106345651.jpg
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanisko » 24 čer 2011, 13:12

chalani, nie su moc velke tie pozitivne nity?

martin, super fotky!
romanisko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 24 čer 2011, 14:19

romanisko píše:chalani, nie su moc velke tie pozitivne nity?

martin, super fotky!

podla mna su dost velke
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanisko » 24 čer 2011, 15:47

model by vyzeral ako morsky jezko. onitujem to klasicky...

Martin Jursa píše:
romanisko píše:chalani, nie su moc velke tie pozitivne nity?

martin, super fotky!

podla mna su dost velke

romanisko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sesto » 25 čer 2011, 16:44

Martin,
ďakujem za fotky aj názory... Vidím to dosť bledo. Napríklad z tvojej fotky pravej strany vidno, že tam bol len nápis Hail Columbia, plus nad tým sú akoby počty náletov, také malé bombičky... Ale nedáva mi to zmysel, ak to bol Grumpy. Hail Columbia absolvovala predsa pred haváriou len ten jediný nálet... A neviem, ani v akej farbe ten nápis bol a či by som ho dokázal vyrobiť...
Našiel som sa nete nejaké postavené "Columbie" a tie majú v pohode na boku okrúhle znaky lemované žltou a dokonca som našiel jeden, ktorý má vrchné znaky lemované žltou (a sú obidva). V mojich dekáloch sú len červeno-lemované s obdĺžnikmi, navyše len štyri. Dva na boky, jeden hore a jeden dole. Osobne si myslím, že hore by mali byť dva, ale netuším, či aj dole majú byť na oboch krídlach, aký bol vtedy vlastne predpis.
A ak je na tej fotke z boku, kde je aj posádka naozaj Columbia, tak tie bočné znaky by mohli mať nakoniec červený lem...
Ale celkovo by som to najradšej vzdal - nemáte niekto voľné dekály na akúkoľvek pieskovú kamo? Ak by sa mi aspoň trochu pozdávala, tak by som ich odkúpil...

Tu je ten aršík:
Přílohy
Propagteam.jpg
Hotovo: Aichi M6A Seiran, Mosquito Mk.IV, Polikarpov I-16; Fiat G-55 Centauro; Jak-3; Bf 110C; Bf-109E; Micubiši A6M2 Zero
sesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 25 čer 2011, 18:41

aky jediny nalet? Ved lietal ako Grumpy a az tesne pred naletom dostal staronove meno. Oznacenia naletov mohli kludne zostat.
Otazka je, ci tato fotka neni este z doby, ked lietal este ako povodna Hail Columbia, teda este pred tym ako dostal meno Grumpy.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 25 čer 2011, 18:44

This aircraft originally served in the 344th BS as HAIL COLUMBIA. It was 344th CO John R. Kane's personal aircraft until Kane became 98th BG CO and turned it over to Herman "Big-Dog" Lewis. Lewis changed the right side nose art to LITTLE-CHIEF BIG-DOG but retained HAIL COLUMBIA on the left side. Following the death of Lewis in another ship, the airplane was transferred to the 343rd BS where the left side art work was changed to GRUMPY in compliance with the Snow White Squadron directive. Wilfred Brann was the Crew Chief of GRUMPY in the 343rd. LITTLE-CHIEF BIG-DOG had been removed prior to the Rome mission 19 Jul 43. Just prior to the low level Ploesti mission, 98th Group CO John R. "Killer" Kane had the airplane returned to the 344th BS where a new form of the original HAIL COLUMBIA nose art quickly replaced GRUMPY. The aircraft cracked up while landing at Cyprus following the low level Ploesti mission and was abandoned.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sesto » 26 čer 2011, 12:48

Takže ak tomu dobre rozumiem, tak vlastne by mal byť ten emblém len na ľavej strane a na pravej by nemalo byť nič? Aspoň tak mi to z toho textu, čo si sem dal vychádza...
sesto

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Skupinové a tématické stavby