Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bodovaci souteze, diskuze

Téma zaměřené na modelářské soutěže.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2010

Příspěvekod Jirka 29 » 01 říj 2010, 11:38

R.O.Shipman píše:Už před rokem jsem tu někde psal, že po těch deseti letech bych to chtěl někomu předat. To jsem netušil jaký konec svaz vymyslí, ale to je už jedno. Pokud má svaz opravdu zájem o pokračování figurek na MR- oslovte Milana Dufka, myslím, že by byl správným mužem na správném místě, píše tady v sekci figurek pod nickem Taiko.

Poslal jsem Vám pm, jinak díky za odkaz na p. Dufka.
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Re: E-day 2010

Příspěvekod peje.modely » 01 říj 2010, 19:22

Co se týká kategorie figur, tak jsem byl tak trochu zklamaný, že se na letošním MČR bohužel tato kategorie neobjevila.
Trochu mne zarazilo, že pokud jsou v celé ČR v současné době pouze tři rozhodčí, to jsem si také ověřil na stránkách SMČR v sekci rozhodčí, tak snad není takový problém uskutečnit tři telefonáty. Každý rozumný člověk dokáže vše potřebné vyřídit během 3-4 minut. Nevím, jakého využívá zodpovědný člověk ze svazu operátora, ale těch pár korun se snad dá do takové akce investovat. V dnešní době lze ještě bezplatně využít tzv. emailů a jsem přesvědčen, že pánové V. Báňa, K. Novák a V. Prušl, určitě email mají a používají. Mohu se samozřejmě mýlit, ale věřím, že to tak je.
Pokud mi paměť slouží, tak tři rozhodčí na bodování určitě stačí. Pokud některý z těchto rozhodčích nemohl přijet, což se může stát, tak určitě šlo udělat opatření, aby byl někdo jako náhrada.
Pokud některý klub, kde je převážná většina proškolených rozhodčí, nezaplatí, nebo dokonce zaplatí, ale nekonvenčním způsobem, tak v okamžiku zrušení jeho registrace u SMČR musí někdo vidět, že je problém s počtem rozhodčích v dané kategorii a na vzniklou situaci reagovat. Je to jednoduché a nevidím v tom problém.
Pokud tabulka proškolených rozhodčích, která je na stránkách SMČR umístěna, dozná nějakých změn a to na pokyn někoho ze svazu, tak ten dotyčný vidí kolik mu zůstává v které kategorii rozhodčích.
Otázkou zůstává, kdy byl výše zmíněný klub s valnou většinou proškolených rozhodčích vyloučen a jestli nebylo možné z časových důvodů proškolit další rozhodčí. Nevím, nevím, ale zdá se mi to poněkud prapodivné.
Já osobně bych se přimlouval za častější využívání různých dorozumívacích prostředků (kouřové signály opravdu nejsou tím nejlepším řešením). Například kdyby se na nějakém diskuzním fóru objevila informace, že svaz hledá nové rozhodčí, tak by se dalo určitě něco podniknout.
Ale to je jen můj názor, který není asi až tak moc důležitý, protože si každý udělá stejně všechno po svém.
peje.modely

• Odpovědět s citací

Re: Bodovaci souteze, diskuze

Příspěvekod Taiko » 01 říj 2010, 21:40

Jirka 29,
dobrý den. Ušetřím Vás telefonátu, popřípadě psaní mailu. Nemám zájem stát se rozhodčím.

Děkuji.

Milan D.
http://taiko-miniatures.blogspot.com/

Obrázek
Taiko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 01 říj 2010, 21:49

Bohužel opět musím reagovat. SMČR koná školení rozhodčích jednou cca za dva roky. Jak jsem zde již nejednou uvedl, příští rok proběhne školení nových rozhodčí. Počítáme kromě rozšíření řad v kategoriích I-IV i s kategoriemi V a VII.
Více už k tomu nemám co dodat, je to stále stejné. Pokud bych směrnice porušil a nominoval někoho z Dum-dum, byl bych pro změnu napaden, že postupuji proti směrnicím a bodují nesprávní rozhodčí. Ano, to se již stalo ve zkušební kategorii VII, kdy jsem byl osočen z nezpůsobilosti rozhodčích, i když to nebyla plnohodnotná kategorie.
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 02 říj 2010, 08:04

Martin Černý 'Černoch' píše:Asi jsi nepochopil jak to na svazu funguje. Tajemník spravuje všechny sekce (RC, lodě, rakety, plastik atd), bratru několik tisíc modelářů, potažmo stovek klubů. To si má opravdu vést nějakou agendu jestli náhodou někdo nezaplatil dopředu na x let? :lol: Která organizace takhle funguje prosím? Možná by se to mohlo podat jako zlepšovák.....

Martine, takhle právě funguje každá slušná organizace, která od někoho vybírá peníze... Pokud platný interní předpis SMČR neumožňuje předplacení příspěvků na více let dopředu, tak ta platba, jak ji popsal R.O.Shipman, neměla být vůbec přijata. Pokud už si ale ty peníze někdo vzal, tak do toho notýsku asi měl zainvestovat...

Jo a drobet off-topic - připoměl bych se s těma FODama na Harrier GR.3...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod R.O.Shipman » 02 říj 2010, 19:46

Ahoj kluci, jen malá drobnost- kamarád a sudí Vláďa Puršl zemřel na jaře. Do té doby byl členem Dum Dumu, členem je i Karel Novák. Jak můžou být soudci, když jste je vyhodili ze svazu? A jestli to nikdo nekontroloval- tak proč tam pak chybí moje jméno? (I když to asi někdo vědět bude) Ani nepotřebuji odpověď, já jen, aby jste si to opravili a měli to teď v tom pořádku.
R.O.Shipman

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Soutěže (Contests)