Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Konec juniorské proxy na výstavách v CZ?

Téma zaměřené na modelářské soutěže.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Konec juniorské proxy na výstavách v CZ?

Příspěvekod Habouji » 15 úno 2020, 22:36

Nestačím se divit, pokud jako pořádající mám pochybnosti o tom, že ty modely nelepilo dítě viz několikrát zmiňované jméno. On mě někdo nutí ty modely hodnotit a dát jim ceny? Na té soutěži je více dětí které můžu odměnit. A další věc, je krásné že Vás otec vozil po soutěžích, ale dnes je jiná doba. Vypadá to krásně vzít do auta de-fakto cizí děti a vyrazit na soutěž. Do doby než se něco stane to tu už Vás nikdo neřeší
Habouji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 15 úno 2020, 23:01

A co by se jako mělo stát?
Chceš soutěžit? Tak doraz a soutěž. A proxy by ve výjimečných případech musel povolit sportovní ředitel soutěže, nebo předseda pořádajícího klubu.
Dřív to šlo a dnes ne? Nebude to v přístupu ?
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubos Vinar » 16 úno 2020, 16:17

Habouji
Myslím že tu většina z nás mluvila z pozice účinkujících, nikoliv pořádajících, takže vaše výtka je jaksi bezpředmětná.
To se samozřejmě zdá jako komplikovaná věc. Stát se může cokoliv a platilo to vždy. Ale myslím že odpovědnost toho člověka který veze ty de facto cizí děti byla tehdy naprosto stejná jako je dnes. Jen se z toho dnes dělá větší věda. Dnes jsou všichni připodělaní z každého nádechu. Ale to by člověk nemohl udělat nic. I vedení kroužku je z tohodle pohledu problém.
Luboš Vinař
www.vinar.cz - zakázková výroba obtisků
www.hobbyshop.cz - eshop
www.modelmag.info - modelářský občasník

Pro samé modely nelepím.
Lubos Vinar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 úno 2020, 19:45

Já bych se rád optal všech co jsou proti proxy dětí a děti vozí na soutěže z pozice vedoucích kroužků atd., zda mají havarijní pojištění vozidla včetně pojištění sedadel v autě, pojištění zavazadel zda mají sebou na soutěži podepsaný souhlas rodičů se svěřením dítěte jiné odpovědné osobě, jak zajišťují pitný a stravný režim dítěte atd. Předpisů které musím jako osoba které veze nezletilé dítě na soutěž splnit je dost.
My v Plzni na Pilsenkitu takovou krátkozrakost nezavedeme.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 16 úno 2020, 21:17

víš, ono to jde i jinak.... na soutěž vezmu jen ty kluky, u kterých vím, že je tam ukočíruju, a vezmu je tam jako známý rodičů, nikoli jako vedoucí kroužku... jo, je to moje riziko, a je to o vzájemné důvěře mezi mnou a rodiči.. hele ale víš, že to takhle fungovalo a funguje spousty let? Asi jako když chceš jít do divadla a dáš spát děti k sousedům....
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.... 8-)
a v čem je to prosím krátkozraké? Že bude méně modelů? Četl jsi to co jsme napsali? Že by třeba proxy bylo nesoutěžně? Že by třeba z té nesoutěžní části jste nafotili a uveřejnili super modely - i to je pro děti nějaké zadostiučinění, že jsou pochváleni...
a opět to se způsoby a důvody, co? :wink:
ale jinak - je to pochopitelně Vaše soutěž, Vaše podmínky, Vaše věc.... Nikoho nehodláme do ničeho tlačit, jen chceme rozpoutat debatu, protože teď v Děčíně to vypadalo fakt až strašidelně, když si stále stejní dva kluci došli pro 90% ocenění na balík jmen... víš, když hlasatel čte jména, a ten kluk se jen otáčí na patě a stále se vrací pro další a další cenu.... divný to je........
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 16 úno 2020, 22:04

Petr3342 píše:ale jinak - je to pochopitelně Vaše soutěž, Vaše podmínky, Vaše věc.... Nikoho nehodláme do ničeho tlačit, jen chceme rozpoutat debatu, protože teď v Děčíně to vypadalo fakt až strašidelně, když si stále stejní dva kluci došli pro 90% ocenění na balík jmen... víš, když hlasatel čte jména, a ten kluk se jen otáčí na patě a stále se vrací pro další a další cenu.... divný to je........

Petře neber si do huby naši soutěž!

Sorry jako ostatním za vulgaritu, ale takovou nehoráznou lež jsem od Tebe nečekal. Pár kluků a vedoucích si přišlo vícekrát, ale - co je Ti do prkýnka dubového - do to toho!
A co je na tom špatně? Je tisíc a jeden důvod, proč ti kluci nepřijeli, od nemoci, od důvodů, které nastínil Černoch až po třeba finanční stránku. Pokud pošlu děcko na víkend pryč, tak odhadem to přijde na 300-500 Kč, na cestu a jídlo. Ne každá rodina na tohle má.

Pokud jde mne o mne, zasadím se o to, že na naší soutěží jste byli naposledy.
Místo, abys pochválil, jak jsme měli plné stoly v dětských kategorií, kde se skoro nevešly, tak fakt tohle Tvoje kádrování!? :shock:

My víme, co je dobře a kdo nejde s námi, jde proti nám! Hip hip hurá! Kupředu levá! :?
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 16 úno 2020, 22:23

Zdeněk Fábík: Ale, ale pane kolego....vyhrožovat, že jsme někde byli naposledy je opravdu ubohé....to, že někdo konstatuje faktický problém, který je veřejným tajemstvím za to má být od vás diskvalifikován? Ubohé, nemyslíte? Ale půjdu na vaši vlnu a pokusím se vám vysvětlit problém jinak. Dvanáctiletý chlapec co nestaví úplně blbě "ukecal" svého otce, aby vzal auto a věnoval čas cestě do Děčína. Vystavil model o kterém si můžeme myslet všichni co chceme. Při vyhlašování zažil to co jsme tam zažili všichni a to nepopřete. Takže takový chlapec k vám už nepojede...ale on nepojede ani jinam, protože si o soutěžení myslí své. A o tom je ten náš post. Jestli nejste ochoten přijmout tento příběh, tak pak je váš i náš monolog zbytečný, nadále si žijte ve své Proxy bublině a chlubte se svým sponzorům, že jste dosáhli opět rekordního počtu "duchů". Nechci zažít den, kdy u pódia budete jen vy, pane Fábík a pár "vedoucích" na straně druhé. Ale i tak je to vlastně správně, neb jde o kategorii PROXY JUNIOR, že. ](*,)
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 16 úno 2020, 22:33

líbí se mi, jak spousta lidí, včetně tebe, to bere jako osobní útok...

to jako nesmím mít názor? fakt? a to mi říkáš něco o kádrování?

hele, já to neberu jako vaši chybu a ani jsem to tak nikdy nenapsal. Ale fakt je, že to tam tak proběhlo... a protože to byl poslední případ, kde jsem to zažil, tak jsem to uvedl jako konkrétní reálný příklad.

jo, máš pravdu, přehnal jsem 90%...
ale:
JU - 1 z 3
Z1 - 3 z 5
Z2 - 3 z 5
Z3 - 2 z 5
Z4 - 3 z 5
Z5 - jen tady ne

celkem sedm jmen z jedné stáje a k nim stále dva stejní kluci co si chodí pro ceny...

ne, není to vaše vina, momentálně je to tak běžné, ale po rozpravě s kluky cestou domů jsme se prostě rozhodli, že tu debatu rozproudíme... debatu, jestli je tohle to, co jako modelářská obec chceme, nebo jestli by nebylo dobré to změnit...
chceš to tak zachovat, OK, já ti za názor nadávat nebudu...

EDIT: neberu jako vinu ani tu partu, co to tam takhle vybrala... je to prostě teď tak povolené.... jen říkám, že mně se to tak nelíbí a vířím debatu, jestli jsem sám, nebo jestli to třeba nezměnit...
Naposledy upravil Petr3342 dne 16 úno 2020, 22:42, celkově upraveno 1

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 16 úno 2020, 22:37

Takže celý ten humbuk je jenom o tom, že junior od Veselých lepičů přijel do Děčína a nevyhrál? :grin:
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 16 úno 2020, 22:40

vyhláli jiní od nás... a i kdyby ne, o tom je soutěžení... ten "humbuk" je o tom, že ten kluk je zmatenej jak beruška, protože ani netuší, proti komu to vlastně nevyhrál...

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Habouji » 16 úno 2020, 22:50

Petr3342 píše:Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.... 8-)
[/quote]

a kdyz se neco stane? nedej bože dopravní nehoda to taky u orgánů obstojí tenhle argument? to si tu mnozí z Vás neuvědomujete. Ono je to všechno krásné než se něco stane. (já vím ono se nemůže nic stát) tohle slyším v práci dost často
Habouji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 16 úno 2020, 22:54

ale může se něco stát... taky jsem jasně napsal, že je to moje riziko... ale když budeme všichni připosražení, tak to můžeme zabalit soutěže rovnou... to stějně můžu spadnout do problému i když vezu jen kolegu z klubu...

prostě buď to riziko akceptuju, nebo ne... buď si s těma rodičema rozumím a věřím jim, že by mně za nezaviněnou věc nekamenovali, nebo jejich dítko prostě nevezmu... moje rozhodnutí, moje riziko....
to že to nejedu jako akci klubu má jen tu výhodu, že jsem trochu vyvázán z různých vyhlášek a nařízení... je to jen osobní věc, ne smluvní...

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 16 úno 2020, 23:26

Honzo, stejně je řidič odpovědný za dospělé, které veze na soutěž. Není v tom rozdíl. :wink:
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Husák » 16 úno 2020, 23:27

Tahle diskuze je úplně o ničem a nemá smysl, protože 1000 lidí - 1000 názorů. Je to pouze na vás, vy to děláte takto, ale nesnažte se tento názor vnucovat nikomu, jako jediný správný. Jako organizátor soutěže mám právo proxy povolit nebo zakázat v jakékoliv kategorii a z jakéhokoliv důvodu, ale nebudu to dělat, protože když proxy nepovolím, tak ty modely na soutěži v žákovských kategoriích prostě mít nebudu. A bude tedy zbytečné pořádat jakoukoliv soutěž.

Na druhou stranu to bude mít i své výhody:
1. ušetřím za ceny (je to celkem raketa, když to nikdo nesponzoruje, vím to z vlastní zkušenosti)
2. ušetřím čas, který strávím přípravou soutěže
3. budu mít jeden volný víkend navíc, který můžu strávit s rodinou
Takže, za mě super. :grin:
"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing." - Edmund Burke

http://www.kpm-odry.cz
Petr Husák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 17 úno 2020, 00:11

Svobodná diskuze na dané téma je vnucování? Nesnažíme se nikomu nic vnucovat, diskutujeme situaci a nabízíme možné řešení. Ukazovat na problém bez možného řešení je jen mlácení prázdné slámy...
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Soutěže (Contests)