Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Konec juniorské proxy na výstavách v CZ?

Téma zaměřené na modelářské soutěže.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Konec juniorské proxy na výstavách v CZ?

Příspěvekod Ondra Kubeš » 19 úno 2020, 14:53

Podle mě asi nejrozumnější návrh, zákaz určitě ne,ocenění diplom, medaile atd. ano,ale věcné ceny jen přítomným..Je to motivace něco vidět a někam se posunout..
Ondra Kubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 19 úno 2020, 14:54

Mně už se reagovat moc nechtělo, ale jelikož se teď ta debata zdá být vcelku věcná (což je oproti včerejšku rozhodně příjemná změna), klidně ještě poklábosím:

Zdeněk Fabík: Upřímně - dítě, které rodiče v jeho koníčku nepodporují, bude mít úplně jiné starosti, než že nemůže na soutěž. Mezi proxy soutěžícími podle mne nebudou představovat příliš početnou skupinu. Spíš je tu řeč o dětech, jejichž rodiče
a) neznají možnosti, protože sami modeláři nejsou
b) kvůli vlastním rodinným plánům nemívají příliš zájem dítě vypustit na celou sobotu pryč.

onysx: " Jen se zeptám kluci, není to trochu blbý nepředat cenu když zjistíte že soutěžící kterého jste se rozhodli ocenit není osobně? Jak tohle řešíte?"
Blbý to je i neni. Neděláme to rádi a snažíme se tomu vyhnout tím, že je-li to možné, zjistíme si předem přítomné vs. proxy. Když to možné není, za proxy-účast udělujeme jen diplom. Slibujem si od toho, že takto oceněné dítě na kroužku uslyší: "Podívej - Pepik jel a dostal k diplomu i model. Nechceš se příště zkusit zeptat rodičů, jestli bys nemohl je taky?" Nebo něco v tom smyslu. A dítě si doma vyprosí ledacos - kdo má děti, ví, že ty štěněcí pohledy neradno podceňovat. :wink:

zbynek.skopan: "Ono kdyby se téma jmenovalo : Podpora aktivní účasti juniorů na soutěžích a výstavách..."
Jo - tady vám musím dát za pravdu, že titulek je možná zbytečně útočný a zjevně to někteří vzali, jakože zahajujeme křížovou výpravu. Není tomu tak - použili jsme výbušnější titulek, abychom k tématu přitáhli pozornost, a doufali, že čtenáři pochopí. Svým komentářem mi potvrzujete, že to pochopit lze... a vůbec to po x stránkách poštěkávání působí, že debata běží o tom, o čem jsme chtěli...

Obecně - nesnažili jsme se vyvolat revoluci, aby od zejtra bylo po našem. Spíš směrem k té osobní účasti postrčit evoluci... Za to si snad vyválet v dehtu a peří nezasloužíme...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 19 úno 2020, 14:59

Navážu na pana Černého - máte pravdu

V našem modelářském kroužku to funguje tak že mám 12 dětí a nemáme ani prostory ani materiál. Loni jsme dostali sponzorsky 1/72 Hellcaty Night od Eduardů jako dar - ty jsme právě spotřebovali... . Nejsou lepidla, barvy, kompresor pistole..... nosím dětem vlastní modely , které nestavím - barvy a vše používají moje, vozím to na každou schůzku autem .... dělíme se o místnost s 3tiskem a aktuálně nám sebrali další lavici... po nás chodí angličtina a stěžují si na zápach z barev.... rodiče platí za dítě 1300,- za rok .....
Do kroužku chodí i můj syn za kterého musím platit....
Na území Prahy 6 (velká jako Olomouc na počet obyvatel) je kromě DDM i STM (viz soutěž Podbaská hvězda)

Pro srovnání pro 3D tisk koupilo DDM 2ks Průša tiskáren a laserovou vypalovačku, a dále počítače - a to mají jen dva členy.....

většina kroužků v DDM je balet, keramika, legorobotika....

Elektro kroužek je zájem ale nemají lektora (musí mít vyhl 50)

Zajímalo by mě zda někteří co horují na vedoucí co všechno mají nemají .... jsou třeba schopni se spojit s nějakým kroužkem a pomáhat .... pokud máte více začátečníku současně musíte se jim věnovat víc než zkušenějším .. takže motivovat k soutěžím je fajn ale musejí se to nejdřív naučit základy a to nejde hned ...
Naposledy upravil zbynek.skopan dne 19 úno 2020, 15:00, celkově upraveno 1
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 19 úno 2020, 14:59

Takže, protože Veselí lepiči nemají vlastní soutěž, tak mají držet kušnu?
Odpovím parafrází repliky z Černých baronů: Soutěží je jako sraček, Kefalín...
Než vymýšlet vlastní soutěž, do ní speciální "Trophy kategorie", hledat volný termín, aby aspoň někdo přijel a být jeden z mnoha, si myslím, že záměr tak, jak to mají postavené Lepiči, je minimálně o level výš. Vedou si "svůj" kroužek, vozí děcka na soutěže a hlavně vymysleli něco, co asi některé se.e, že to nenapadlo je. Vlastní edice stavebnic, které mohou získat právě jen děcka, která se soutěží zúčastní a nikdo jiný. A shánět na to kapitál, na chod kroužku, dokázat ukecat výrobce jako sponzory, že to je ideální způsob, jak se propagovat...
Takže dělají něco pro děcka a rozvoj modelařiny mezi nimi nebo nedělají?
Naposledy upravil Jirka Látal dne 19 úno 2020, 15:04, celkově upraveno 1
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 19 úno 2020, 15:01

Martin Černý 'Černoch' píše:Josef a další zřejmě vůbec nepochopili že důvod proč dítě navštěvuje nějaký kroužek. Není to o tom aby někde soutěžilo, ale aby se něčemu naučilo, dělalo něco co ho baví....

Ne Martine - oni jen pochopili to, co jsem ti v téhle diskuzi psal už včera někde na třetí stránce. A sice, že se tu bavíme o dětech, které soutěžit chtějí, ne o nucení kohokoliv k čemukoliv...
...při těch jménech, cos mi včera dával, mne trochu překvapuje, že zrovna tobě tahle jemná nuance unikla.
ADSTANTES

2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 19 úno 2020, 15:03

promluvil dodavatel obtisků že????
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 19 úno 2020, 15:11

Zbyňku, to, že mne někdo v počátcích požádal, jestli bych mu s tím nepomohl a já s tím souhlasil, protože jsem v tom viděl dobrý nápad, neznamená, že nesmím nic komentovat a dát k něčemu svůj názor. U tebe například kvituji a beru jako dobrý nápad Regatu, kde posouváš do popředí svoji kategorii modelaření, která je často dost opomíjená. Já nevidím důvod na nějaké osobní útoky, i když se třeba v některých věcech neshodneme nebo máme z různých důvodů jiný pohled.
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 19 úno 2020, 15:17

pravda je že jsem s regatou skončil... není zájem pořadatelů a tam šli veškeré náklady za mnou a opravdu když sem to sečetl tak bych za to měl týden lyžovačky v Alpách pro rodinu.

Jinak tady pořád nenapsal nikdo žádnou radu typu .... u nás to děláme tak že .. a následovalo by nějako doporučení, rada ....
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 19 úno 2020, 15:20

Já jsem to Zbyňku napsal.
Ta regata byla něco jako GT Cup aut. Ty náklady co má kolega musí být taky závratný.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 19 úno 2020, 15:22

Roberte - já si včera nezačal skrze SZ, na to už jsi asi zapomněl. Je vidět že pár hodin spánku tě prospělo a mluvíš celkem rozumně.
Pořád se točíme na tom proč by dítě mělo chtít soputěžit. Proč? Co ho k tomu vede? Nejspíš v první řadě vedoucí, který usoudí že na to má a může s modely na veřejnost a doporučí mu to. To je bod 1. Pak nastává bod dva a tou je doprava a starost o svěřené dítě. Pokud to neudělají rodiče ( a připusťme, že ve většině případů to tak je), nemá běžný vedoucí kroužku moc šancí bez obav děti vyvézt. Navážu na to co napsal Šumák ..jo Martine, v klidu, malej s tebou může na soutěž, tady má svačinu...o pár hodin později, nedej bože...ty si mě málem zabil kluka, mě nezajímá že za nehodu nemůžeš, ted budeš platit jak mourovatej, a pujdeš sedět....podle mne, velmi reálný scénář. Z toho vidíš , že takový vedoucí, včetně mě i kluků od nás volí raději proxy na menší soutěže a pokud kluky bereme, tak jen na velké akce s patřičnými papíry a patřičně pojišteným vozidlem. Chováme se zodpovědně, neriskujeme zbytečně svůj civilní život. Kdo mě potom dá peníze až budu muset platit? Vy , kteří navrhujete zrušení proxy a směje te se nám co nechtějí z určitých důvodů vozit cizí děti po soutěžích? Vy určitě ne, nikdo z modelářů a nikdo na světě. A já budu mít zničený život, jen kvůli tomu že bych se měl stydět za proxy ?
Teď jsem napsal nejhorší možný scénář...prosím dočíst do konce. Zřejmě se nikomu z nás nic nestane, moc bych si to přál. Ale dobrovolně hlavu do oprátky strkat nehodlám a nebudu. Uvědomte si to vy, co kritizujete lidi, že vozí modely na proxy. Jak by jste reagovali kdyby jste ráno pustili dítě s vedoucím na soutěž a něco se stalo. A prosím...žádný hrdinský psaní ve stylu,...to se nestane...nemám obavy...to by se pak vidělo...ano vidělo, ale co?
Rozepsal jsme se trochu víc než jsme chtěl, ale proxy není z mého pohledu proti dětem, je to pomůcka pro mě, pokud nejsem rodič dítěte,nebo pedag. pracovník se služebním autem k tomu určeným. Ano , může se to stát i s dospělým cestujícím v autě, ale v případě dětí jsou právní následky horší.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 19 úno 2020, 15:28

Jinak tou svou předchozí úvahou chci zamezit tomu, aby po soutěžích jezdila nějaká ruská, nebo polská úderka a dělala si z nás srandu. A přítomné děti smutně koukaly, jak si věcné ceny odváží někdo, kdo se vydává za zástupce kroužku a jména dětí opsal z telefonního seznamu. A modely nesou stopu dospělákovy ruky.
Už si toho všímám delší dobu. Asi pracovní deformita z bývalé práce.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 19 úno 2020, 15:33

Martine, já osobně bych si cizí děti do auta nevzal, za nic na světě. Tak naivní nejsem.
Pokud usoudím, že dítě má na to, anebo chce jet soutěžit, tak to navrhnu rodiči.
Pak to je na něm.
Charitu jsem se odnaučil dělat.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 19 úno 2020, 15:35

Ale nedělej, nedělej... proč jsem ti psal, to jsme si taky vysvětlovali, že jo...?
Proč by dítě mělo chtít soutěžit... je jeho věc. Já řeším situaci, kdy chce, vezmu ho na soutěž, ono tam pak kouká na nějaký fotřisko, jak si na ruku vrší ocenění z žákovskejch kategorií... a že se mi to vůči mrněti, který tu cestu vážilo zkrátka nezdá úplně fér...
ADSTANTES

Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 19 úno 2020, 15:36

Doplním ještě pana Černého- a záleží také zda auto je soukromé či služební a jak mají v tomto případě zaměstnavatelé stanovené vnitřní pravidla pro jejich užití (někteří omezuji u aut které mohou být určeny k soukromým účelům rozsah osob jen na rodinné příslušníky, (jednou jsem musel žádat o použití auta pro cestu do zahraničí které autě mohou cestovat) -pravě pro omezení pojištění přitom ve skutečnosti patří auto leasingovce).
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 19 úno 2020, 15:43

a proč nenapíšete rovnou o koho jde... není to ten důvod proč vrog v České Třebové sekl s funkcí? Takto se mele spousta věcí kolem ...
zbynek.skopan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Soutěže (Contests)