Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48801 • Stránka 1621 z 3254 • 1 ... 1618, 1619, 1620, 1621, 1622, 1623, 1624 ... 3254
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 kvě 2020, 22:42

Mluvíš neustále o kopírování, ale pojem kopie/plagiát je dle práva pokud se nepletu shoda s originálem ve velmi vysokém počtu procent. Pokud pozměním a teď nevím přesně jaká je hranice- 15% procent předlohy?, již se na tento výrobek nepohlíží jako na kopii/plagiát. Je to tak? Kopie v pravém slova smyslu tedy ty short runy asi nejsou, ale základ v nějakém předchozím modelu mají. To se zpochybnit nedá.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 27 kvě 2020, 22:45

Takže jsme vlastně u nezávislosti modelářských médií :)
K tomu se kdyžtak zeptám jindy abych nebyl kór za grafomana...
Ale díky za odpovědi, je to zajímavé...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 27 kvě 2020, 22:45

A myslíte, že ti recenzenti mají v malíku všechny vyšlé modely, aby mohli porovnávat?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 27 kvě 2020, 22:47

Martine, to s těmi shortruny nechápu. Když vznikne předloha od nuly, tak je to co teda?
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 kvě 2020, 22:48

To jsou jenom takové obezličky, Martine. Až Ti nějakej ctihodnej kámoš ošlehne obtisky, tak budeš mluvit jinak.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 kvě 2020, 22:52

To tak nějak patří k profesi, Jendo. Když si někdo troufá dělat hodnocení cizí práce, tak od něj očekávám, že svoji vlastní práci odvede kvalitně a má k ní potřebnou kvalifikaci. Ta kvalifikace je, že o tom oboru něco ví a má patřičné znalosti. Když je nemá, tak ať se do toho nemontuje. Bohužel, řada recenzentů ty znalosti nemá a podle toho jejich recenze vypadají. Jako takové psané šortruny (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 kvě 2020, 23:13

Vláďo, já se tě zeptal na konkrétní věc a ty opět odpovídáš uplně jinak. Jako už mnohokrát. Nechci nikoho pranýřovat, jen by mě zajímalo jak se na to díváš pohledem právním, ne morálním. Tam je to jistě nějak napsáno, co lze považovat za plagiát a co ne. A liší se to těmi procenty změny oproti originálu. Samozřejmě z morálního hlediska to vždy bude asi špatně, ale z právního?

Já tě odpovím na ty obtisky...nemusí nic obšlehávat, když se mě ten kámoš zeptá a já si své už prodal, nějak se dohodneme. A i kdyby se tak stalo, co bych udělal? Nic, byl naštvanej, to ano, ale možná v koutku duše to nadruhou stranu i potěší, že pokud to někomu stálo za zkopírování, asi jsme odvedli u originálu dobrou práci.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Willy109 » 28 kvě 2020, 06:31

Martin Černý 'Černoch' píše:Mluvíš neustále o kopírování, ale pojem kopie/plagiát je dle práva pokud se nepletu shoda s originálem ve velmi vysokém počtu procent. Pokud pozměním a teď nevím přesně jaká je hranice- 15% procent předlohy?, již se na tento výrobek nepohlíží jako na kopii/plagiát. Je to tak? Kopie v pravém slova smyslu tedy ty short runy asi nejsou, ale základ v nějakém předchozím modelu mají. To se zpochybnit nedá.

Dotaz - Černý, kde jsi studoval práva ? Plzni ?
Willy109

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 kvě 2020, 06:39

Vl.Šulc píše:Pokud jde o debatu o kopiích v našem oboru, tak nějaké úvahy o soudech a žalobách považuji za nesmyslné.

Nevím jestli jste to pochopil správně, nebo jestli já to chápu správně. Soudit se bude ta firma, o které recenzent napíše ty věci jak vy byste si přál ( nechci to hledat jak to bylo doslovně) bez ohledu na to, jestli to je kopie nebo není. To je prostě naivní si myslet, že tohle bude recenzent psát, protože jak jsem už psal, to nedokáže. To by tam musel být. A když si vzpomenu, jak jste se rozčiloval kvůli článku o čtvrtkovém Spitu na tom webu Modelářovo, tak chci vidět ty reakce kohokoliv, až v Modeláři vyjde recenze modelu a bude tam, že výrobce je zloděj, ukradl předlohu atd... Jako výrobce, byť kopírovač bych si s tím lehce poradil a vůbec bych to kopírování neřešil. Řešil bych to, co o mě takto píšou. A omluva s financemi by následovala. Nakonec, ani vy sem nic konkrétního nenapíšete.

Vl.Šulc píše:To jsou jenom takové obezličky, Martine. Až Ti nějakej ctihodnej kámoš ošlehne obtisky, tak budeš mluvit jinak.

A to je přesně to, co si musíte jako výrobce originálního produktu vyřešit. A chápu, že to dost dobře nejde.
Naposledy upravil Aleš R. dne 28 kvě 2020, 07:45, celkově upraveno 1
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 kvě 2020, 06:44

Willy109 - já práva nestudoval. Soudě dle tvého příspěvku jistě znáš odpověď ve znění zákonů. Podělíš se s náma nebo jen plácáš aby jsi se přidal do diskuse?
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Willy109 » 28 kvě 2020, 07:06

Nefunguje vkládání příspěvků
Willy109

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Willy109 » 28 kvě 2020, 07:09

Všeobecná chyba
SQL ERROR [ mysqli ]

Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x8E\x0A\x0A...' for column 'post_text' at row 1 [1366]

Objevila se SQL chyba při generování této stránky. Pokud problém přetrvá, kontaktujte administrátora fóra.
Informujte prosím administrátora fóra nebo webmastera: info@modelforum.cz
Willy109

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 28 kvě 2020, 07:32

To Aleš R- ten Modelarovo web není a nikdy nebyl můj. A s článkem na Spitfire Mk. IX 1/72 nemám nic společného. Ten navíc vznikl už v době když už web vlastnil Petr Muzikant, který ho předtím koupil od Patrika Pěchy. Já tam pouze psal historické články a dával svoje modely. Nikdy jsem za to nic neměl, jenom osočování a pomluvy. Je to pro mě poučení do budoucna a blbce ze sebe už dělat nebudu.
Naposledy upravil Filip Tomči dne 28 kvě 2020, 07:43, celkově upraveno 1
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 kvě 2020, 07:43

Sorry to nebylo osobní v tom, že bys to psal, použil jsem to jen pro ilustraci a připomenutí, tvoje jméno tam nemá být. Upravil jsem to.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Willy109 » 28 kvě 2020, 08:10

Vl.Šulc píše:Ale abychom v tom měli jasno. Eduard nikdy žádné kopie cizích modelů ve své produkci nepoužil. Všechny naše modely vznikly jako originál vyrobený od nuly. Když jsme ještě dělali předlohy ručně, měli jsme pro výrobu předloh velmi sofistikovaný postup, který si myslím dosud nikdo jiný nepoužívá. Pravděpodobně proto, že je to dost pracné (:)

:lol: :lol: :lol: tesat do kamene :lol: :lol: :lol:
Přílohy
aur-blk-albatros-dv.jpeg
images (67).jpeg
images (67).jpeg (7.56 KiB) Zobrazeno 3779 krát
Willy109

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48801 • Stránka 1621 z 3254 • 1 ... 1618, 1619, 1620, 1621, 1622, 1623, 1624 ... 3254

Zpět na Diskuse