Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48807 • Stránka 1554 z 3254 • 1 ... 1551, 1552, 1553, 1554, 1555, 1556, 1557 ... 3254
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 26 bře 2020, 14:49

Nevím, zjistím.

Upozorňuji, že dnes končí registrace do QBC.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 26 bře 2020, 19:23

Dobré odpoledne, prosím o info. Křídla k B.534 jsou k jaké stavebnici? Resp. jak poznám, že ve stavebnici jsou původní nebo nová křídla?
https://www.eduard.com/cs/eduard/avia-b ... -1-72.html
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 26 bře 2020, 19:26

Koukni se na usazovací otvory pro vzpěry. Jinak je to určeno pro B534 III a IV serie. I a II ty rámečky mají.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 26 bře 2020, 19:32

Mám jen letadla, křídla teprve chci pořídit. Takže to, co vlastně potřebuju, je vědět, ke kterým stavebnicím je pořídit.
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 26 bře 2020, 20:00

Vždyť jsem ti to psal. Nevím co jsi na tom nepochopil. :wink:
Tak ještě jednou pro méně chápavé.. výlisky jsou stejné jako ve stavebnicích B 534. I, II a Bk jestli se nepletu. Pokud chceš mít IV a III serii se stejnými křídly, tak si je kup. A poznáš je podle usazovacích otvoru pro vzpěry. Ty starší mají jen mělký dolik pro kolik.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 26 bře 2020, 20:02

Teda, nevím, jak se mi to podařilo, ale viděl jsem jen tu první větu.

Díky.
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Tichý » 26 bře 2020, 20:59

Dobrý den,

z nabídky platebních kanálů zmizela dobírka. Je to jenom dočasná chyba nebo trvalé opatření?
Děkuji.
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 26 bře 2020, 21:02

Je to dočasné opatření v rámci operace Corona.
https://www.eduard.com/cs/oznameni-o-doprave%21/
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Hrnčíř » 27 bře 2020, 20:38

Dobrý večer, neuvažujete o resinech pro 1/48 Airfix Hunter (kola, sedadlo, štít, …)?
Předem děkuji za odpověď.
Pavel Hrnčíř

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 bře 2020, 20:58

Na Huntera se budou dělat lepty a masky, časem možná kola. Dál uvidíme.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rázek » 27 bře 2020, 22:56

Petr Zatrepalek píše:Pánové a pane Šulci, tak jsem ještě včera v noci dokopal k tomu, udělat test na různá rozhraní barev a nyní po zaschnutí dekálů jsem teda fakt na rozpacích... Schválně jsem nestříkal ostrá vymaskovaná rozhraní, ale difuzní, aby ostrý přechod mezi barvami nezvýraznil ještě víc tu problematickou kryvost dekálu:

Oranžová US dekál skutečně zabarví, ale není to tak hrozný. Přestože na tom mém Eiku je ten přechod barev v reálu opravdu dost vidět, tak když jsem ty zbylé dekály z Mustanga i Eiko dával nyní na přechody RLM71/70, RLM76/75/74, RAF zelená/RAF tmavě šedá (tzn i téměr přechod Olive Drab/neutral grey), USAF SEA, tak nejsou přechody barev pod dekálem vůbec tak markantní jak jsem po hodně negativní zkušenosti s Eiko čekal. Nedával jsem proto pak už ani kvůli porovnání na druhou stranu té zkušební destičky původní dekály eduard nebo jiných výrobců, přišlo mi to zbytečné. Ty přechody barev pod tím dekálem vidím ale tak nějak dál, a v tom už bohužel nejspíš nedokážu být nyní objektivní, jak by bylo potřeba. Prostě už na té zkušební destičce vidím to, co možná jiný ne, protože vím jak byla ta rozhraní stříkaná a kde je hledat... Fotky už sem dávat moc nechci, protože fotka s bleskem by to mohla dost zkreslit a ty přechody by mohla vytáhnout víc než zdrávo, naopak bez blesku mi to nafotit moc nejde a mám vše moc tmavé a to také není pro objektivní posouzení tak úplně dobré. Navrhuju proto tohle - Eiko, mustanga i tu zkušební destičku vezmu k Arturovi (p. Šulc je tam tuším 20/2 ?) a pak na Panters, at si to tam můžou všichni prohlédnout a udělat si závěr ohledně kryvosti dekálů sami... Bylo by fajn, moci vidět i toho Hanriota naživo nebo i jiné modely s těmi novými dekály. Ta fotka hanriota z Infa ukazuje totiž prakticky to samé co mám já doma na směrovce Eiko.

Nepříznává se mi to nyní fakt lehko, ale musím v tomto momentu uznat, že můj závěr plynoucí z velmi negativní zkušenosti s Eiko byl opravdu přehnaný. Není to zřejmě taková trága ohledně té kryvosti. Taky když jsem nyní s dost velkým časovým odstupem opět pracoval s těmi novými dekály a už věděl co čekat a na co si dát pozor, dělá se mi s nima už mnohem líp a docela snadno. Nechal jsem se příliš unést negativními emocemi při první práci s dekály Eduard a hlavně tím co se mi stalo na Eiku. Vedlo mne to k závěru, že Eduard udělal to samé co AZ/KP a začal dávat do stavebnic nekvalitní dekály. Přesto považuji některé své výhrady i nadále za oprávněné - hlavně tu ohledně špatně voleného markingu a kamo do Eika. Kdybych dopředu věděl, jak bude ten dekál na té kamo vypadat, udělal bych si rovnou masky a podstříkl to bílou. Na hotovém modelu s aplikovaným a nekryjícím dekálem se to opravuje fakt blbě...

Gól :)
Jarda Rázek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 bře 2020, 05:49

Jako vážně? Citace jak cyp aby sis ulevil?
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KarelB » 28 bře 2020, 08:30

Je dobře že to Jarda Rázek připomenul, protože takhle otočit o 180° a sypat si popel na hlavu se jen tak nevidí :shock:
KarelB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 28 bře 2020, 09:13

...o to více si Petra vážím (:) ...
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 bře 2020, 09:37

KarelB píše:Je dobře že to Jarda Rázek připomenul,

1. Ne, není to dobře, je to k ničemu. Už se to X-krát probralo, je to vyřešené, uzavřené, kdo to nečetl tak si to dočte. Konec. Ale je mi to v zásadě jedno.
2. Když má tedy někdo potřebu něco z minula zase vytahovat, tak to necituje takhle - což byl důvod mojí reakce, což jsi evidentně nepochopil - ale tu citaci promaže, zkrátí, nechá tam jen tu myšlenku kterou mu jde. Tady třeba:

Nepříznává se mi to nyní fakt lehko, ale musím v tomto momentu uznat, že můj závěr plynoucí z velmi negativní zkušenosti s Eiko byl opravdu přehnaný. Není to zřejmě taková trága ohledně té kryvosti. Taky když jsem nyní s dost velkým časovým odstupem opět pracoval s těmi novými dekály a už věděl co čekat a na co si dát pozor, dělá se mi s nima už mnohem líp a docela snadno. Nechal jsem se příliš unést negativními emocemi při první práci s dekály Eduard a hlavně tím co se mi stalo na Eiku.

A stačí. Tohle tapetování citacema je skutečně běs.
Aleš R.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48807 • Stránka 1554 z 3254 • 1 ... 1551, 1552, 1553, 1554, 1555, 1556, 1557 ... 3254

Zpět na Diskuse