Nevím, zjistím.
Upozorňuji, že dnes končí registrace do QBC.
Petr Zatrepalek píše:Pánové a pane Šulci, tak jsem ještě včera v noci dokopal k tomu, udělat test na různá rozhraní barev a nyní po zaschnutí dekálů jsem teda fakt na rozpacích... Schválně jsem nestříkal ostrá vymaskovaná rozhraní, ale difuzní, aby ostrý přechod mezi barvami nezvýraznil ještě víc tu problematickou kryvost dekálu:
Oranžová US dekál skutečně zabarví, ale není to tak hrozný. Přestože na tom mém Eiku je ten přechod barev v reálu opravdu dost vidět, tak když jsem ty zbylé dekály z Mustanga i Eiko dával nyní na přechody RLM71/70, RLM76/75/74, RAF zelená/RAF tmavě šedá (tzn i téměr přechod Olive Drab/neutral grey), USAF SEA, tak nejsou přechody barev pod dekálem vůbec tak markantní jak jsem po hodně negativní zkušenosti s Eiko čekal. Nedával jsem proto pak už ani kvůli porovnání na druhou stranu té zkušební destičky původní dekály eduard nebo jiných výrobců, přišlo mi to zbytečné. Ty přechody barev pod tím dekálem vidím ale tak nějak dál, a v tom už bohužel nejspíš nedokážu být nyní objektivní, jak by bylo potřeba. Prostě už na té zkušební destičce vidím to, co možná jiný ne, protože vím jak byla ta rozhraní stříkaná a kde je hledat... Fotky už sem dávat moc nechci, protože fotka s bleskem by to mohla dost zkreslit a ty přechody by mohla vytáhnout víc než zdrávo, naopak bez blesku mi to nafotit moc nejde a mám vše moc tmavé a to také není pro objektivní posouzení tak úplně dobré. Navrhuju proto tohle - Eiko, mustanga i tu zkušební destičku vezmu k Arturovi (p. Šulc je tam tuším 20/2 ?) a pak na Panters, at si to tam můžou všichni prohlédnout a udělat si závěr ohledně kryvosti dekálů sami... Bylo by fajn, moci vidět i toho Hanriota naživo nebo i jiné modely s těmi novými dekály. Ta fotka hanriota z Infa ukazuje totiž prakticky to samé co mám já doma na směrovce Eiko.
Nepříznává se mi to nyní fakt lehko, ale musím v tomto momentu uznat, že můj závěr plynoucí z velmi negativní zkušenosti s Eiko byl opravdu přehnaný. Není to zřejmě taková trága ohledně té kryvosti. Taky když jsem nyní s dost velkým časovým odstupem opět pracoval s těmi novými dekály a už věděl co čekat a na co si dát pozor, dělá se mi s nima už mnohem líp a docela snadno. Nechal jsem se příliš unést negativními emocemi při první práci s dekály Eduard a hlavně tím co se mi stalo na Eiku. Vedlo mne to k závěru, že Eduard udělal to samé co AZ/KP a začal dávat do stavebnic nekvalitní dekály. Přesto považuji některé své výhrady i nadále za oprávněné - hlavně tu ohledně špatně voleného markingu a kamo do Eika. Kdybych dopředu věděl, jak bude ten dekál na té kamo vypadat, udělal bych si rovnou masky a podstříkl to bílou. Na hotovém modelu s aplikovaným a nekryjícím dekálem se to opravuje fakt blbě...
KarelB píše:Je dobře že to Jarda Rázek připomenul,
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků