Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG -21 MF výkresy

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

MiG -21 MF výkresy

Příspěvekod agostini » 19 lis 2014, 10:32

Ahoj, nemáte náhodou někdo kvalitní výkresy MiG-21 MF? Hledal jsem všude možně a jediné co jsem našel tak jsou od RVResin vol.2 ale beznadějně vyprodané. Kdyby měl někdo doma zbytečné za rozumnou cenu, prosím o info, případně kdyby jste měli někdo jiné plány ke stažení kde budou i průřezy trupem tak uvítám odkazy ke stažení :-)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
agostini

• Odpovědět s citací

Re: MiG -21 MF výkresy

Příspěvekod pknotek » 19 lis 2014, 12:23

Něco je tady: http://www.airwar.ru/enc/fighter/mig21mf.html
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 19 lis 2014, 12:44

Nejpřesnější vykresy jsou v publikaci Na pomoc plastikovému modelářství - MiG 21 MF od S.Rogla. Mám pocit, že jsou ještě jednou opublikovány v publikaci MiG 21 od WWP.
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod agostini » 19 lis 2014, 13:55

ty výkresy z airwar mám a pod Mig-21 MF je F-ko a další jsou vzhledem nepoužitelné. Potřebuji hlavně řezy tak jak jsou na obrázku níže:
Jinak WWP publikaci nemám a nevím jestli bude k sehnání :-(
agostini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 20 lis 2014, 14:40

Štěpán Stránský píše:Nejpřesnější vykresy jsou v publikaci Na pomoc plastikovému modelářství - MiG 21 MF od S.Rogla. Mám pocit, že jsou ještě jednou opublikovány v publikaci MiG 21 od WWP.

Nejpřesnější?? Tak se podívej na půdorys, kde je nábojová schránka!! Všude jsou mouchy ...
Tovární výkresy na MF jsme měli na letce na tom xeroxovém načervenalém papíru, ale kdy skončil...
http://www.czech-sky.com

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod agostini » 20 lis 2014, 16:04

no nejsem až takový detailista a co se týče nějakých šachet a schránek tak pokud to bude úplně mimo, budu řešit podle fotek. Teď bych spíš potřeboval nějaký výkres s řezy jako je u Mig-21 U, který jsem dal výše. Pokud by někdo měl doma a neměl využití, budu rád.

díky
agostini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 21 lis 2014, 14:47

Co takhle zkusit autora - asi nejjednodušší a nejrychlejší cesta ??

rvresin@gmail.com

DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Martinek » 26 lis 2014, 00:29

DUNDR píše:
Štěpán Stránský píše:Nejpřesnější vykresy jsou v publikaci Na pomoc plastikovému modelářství - MiG 21 MF od S.Rogla. Mám pocit, že jsou ještě jednou opublikovány v publikaci MiG 21 od WWP.

Nejpřesnější?? Tak se podívej na půdorys, kde je nábojová schránka!! Všude jsou mouchy ...
Tovární výkresy na MF jsme měli na letce na tom xeroxovém načervenalém papíru, ale kdy skončil...

Výkres na MiG-21MFv publikaci "Na pomoc plastikovému modelářství..."vznikl již před pětadvaceti roky. V publikaci WWP je opravena chyba v zadní části trupu, ale i na něm se najde nějaká drobná chybka. (paneláž křidla). Jeho nedostatkem je ruční zpracování. Ale poprvé ukázal na správný tvar trupu přídě. To je základní chyba celé řady výkresů. Ale rád bych věděl, kde je na něm ta "moucha". Kde má být správně nábojová schránka? Je myšlena nábojová schránka, nebo schránka pro ukládání spojovacích článků nábojů při střelbě?
Tovární výkres na MiG-21MF (a nejen na nej), který by se dal použít pro modeláře nikdo neviděl. Protože takový výkres není! Z dostupných schématických výkresů se dá použít jen zde uváděné údaje o rozměrech. Snad se dají ještě využít výkresy rozmístění a uchycení vnitřních agregátů, ale to je asi tak vše.
Josef Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 26 lis 2014, 10:03

Ahoj Pepo,

ano Tvé výkresy jsou vynikající, ale jen jsem chtěl poznamenat, že nikdo není dokonalý a může se to stát. Vážím si Tvé práce pro nás modeláře, takže doufám, že touto minikritikou neutrpí naše dlouholeté přátelství. Zdraví Dundr
PS: Ten výkres jsem viděl na vlastní oči - vlastník Václav Říha - technik roje / tehdy také modelář./ Bydlel v Dlouhé Loučce pod Moravskou Třebovou. Kdo to má poblíž může pátrat dál. Dokonce mám někde i jeho příspěvek s výkresem do vojenských novin s popisem oprav na vydaného MiG-21MF z OEZ Letohrad.
Přílohy
MiG-21MF Pepa Martínek.jpg

DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pajas » 26 lis 2014, 14:43

Stále bydlí,třeba něco má,pokus se ho zkontaktovat.Ale jak,to ti nejsem schopen poradit
Pajas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod agostini » 27 lis 2014, 08:55

kluci, díky za informace ale bohužel mi to v pátrání po výkresech na MiG-21 moc nepomohlo :-( Všechny publikace co jste tady vyjmenovali tak jsou beznadějně vyprodané bez možnosti je někde sehnat... Autora výkreů RV resin jsem kontaktoval ale bohužel jsem dostal pouze výkresy, které jsou již v publikaci od JAKABu, kterou mám - bohužel tam ale nejsou promně potřebné průřezy trupem, bez kterých nejsem schopen dát dokupy 3D model :-/

Umíte někdo poradit kde ty výkresy sehnat, případně nemá někdo dome některou z uvedených publikací, kterou nepotřebuje?
agostini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Martinek » 27 lis 2014, 09:08

Díky za upozornění za chyby na výkresu. O té paneláži vím. Připojím ještě chybný sklon paneláže u kořene křídla, ale krytku umístěnou na pravém boku jsem přehlédl!
Ale tovární výkres jsem opravdu neviděl. Jen výkres od p. Dobiáše podle kterého se připravovala výroba modelu.
Josef Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 27 lis 2014, 09:54

Já bych to s těmi publikacemi až tak černě neviděl. Zkus dát inzerát sem do burzy a projít pár nějakých větších modelářských akcí s burzou, chce to sice určitou dávku štěstí, ale šance tu je. Já tak už také pár věcí, které byly beznadějně vyprodané, sehnal. Co se výkresů na jedenadvacítku týká, tak bych přednostně sháněl výkresy pana Martinka (ať už původní vydání nebo WWP), tvarově jsou nejpřesnější a těch pár čárek paneláže trochu jinak je podle mne drobnost. Ve 4+ jsou výkresy, které vycházely z podkladů p. Dobiáše a tam se podepsala výrazně doba jejich vzniku před r. 1989, kdy vše bylo tajné a spousta věcí se tak musela odvodit z fotek (často ilegálních :-D ) a nešla změřit. Já získal po likvidaci archívu v KP výkresovou dokumentaci včetně výkresů na jedenadvacítku, ale opravdu přesnost odpovídá době měření a vzniku, prakticky všechny výkresy, které se objevily později, po r. 1989, byly zákonitě přesnější.
Jen mne ještě napadá, nevyšel výkres na jedenadvacítku i v Modeláři v době, kdy se objevila Eduardí novinka? Ten časopis by bylo možná ze všech publikací nejsnadnější sehnat
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 27 lis 2014, 10:21

Publikací od WWP je plný internet , třeba : http://www.aeromodel.eu/WWP-PUBLIKACE-1 ... ail.htmlKn

PS: Autora výkresu máš tady v diskuzi - Josef Martínek. Stačí se osmělit a ozvat se.

DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palio » 27 lis 2014, 14:40

http://ihtik.lib.ru/2012.03_ihtik_military/---toto je nejaká web- biblioteka a pod č.1896 je WWP MIG-21 pdf.Raz mi to ide raz nie tak to skús naladiť.Možno to pôjde.
palio

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse