Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Box Art od Fujimi

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Box Art od Fujimi

Příspěvekod Martko » 11 lis 2008, 18:58

Zdravim, nasel by se tu nejaky dobrodinec, ktery vlastni zachovalou krabicku, nebo alespon vicko s "titulnim" obrazkem, stavebnice Messerchmittu Bf 109 G-14/R1 "Jabo" v meritku 1/48 od Fujimi... Docela rad bych ji do sbirky, takze bud odkup ci kvalitni scen. Dik;)

A propo, ktery "box art" se Vam libi nejvice ci ktery povazujete za velmi zajimavy a vyvedeny (konkretne)? Samozrejme spousta zvas bude nejspis poukazovat na pana Novotneho (Eduard) a jeho tvorbu, vsak si to uznani zajiste zaslouzi, ale presto...
Martko

• Odpovědět s citací

Re: Box Art od Fujimi

Příspěvekod Arest » 11 lis 2008, 21:47

S tou Fujimi ti nepomůžu, ale pokud mám říc názor na boxarty, tak cokoli od Jaroslava Velce.
Arest

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 11 lis 2008, 23:28

nevím, jestli je to správné téma...

Ale pro mě jsou mistři pánové Velc a Friedl. Velc už od dob KP (už starý MIG-19 je skvělý), některé nové kresby u Revellu taky stojí za to. A Friedl kreslí fakt nádherně. Tyto dva pánové a ještě jeden (teď nevím jméno) kreslí pro Revell až na výjimky nádherně, jinak některé jiné krabičky má Revell dost hnusné. Některý kresby moderny má krásné i Hasegawa a Fujimi. Jinak se mi třeba hodně líbí obrácená YF-22 od Helleru. Kresba není provedená nijak nadprůměrně, ale má nápad a zaujme na první pohled.
Ale něco do sebe mají i staré akční krabičky Airfix, Frog a Matchbox ze sedmdesátých let.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aspon » 11 lis 2008, 23:56

Velcův Polikarpov Po-2 pro KP, u toho slintám dodnes [-o<
na stole: F-14A Tomcat (VF-21 Freelancers), Hasegawa 1/72
hotovo: KA-6D Tanker Intruder (Italeri 1/72). P-51 Mustang (Academy 1/72), Saab J-35J Draken (Revell 1/72), F-14A Tomcat (Academy 1/72) - VF-101 'Grim Reapers'
F-14 Tomcat Forever....

Vít Šarata
Aspon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martko » 13 lis 2008, 18:43

No i přesto, že to zde prozatim nevedlo k výsledku, Vam děkuju za ohlas... Jsem si tak trochu pomohl sám na ebay, i když to není úplně ono, myslím, co se kvality týče - zbylé 'mušky' jsem alespoň trochu vychytal. Posuďte sami: chvilka hraní a patřičného nasr... :evil: a boxart je na světě...

vyfocená krabička na ebay
bf 109.jpg

...a po chvíli 'znásilňování'
Messerschmitt Bf 109 G-14(R1 'Jabo'.jpg

Arest píše: ...ale pokud mám říc názor na boxarty, tak cokoli od Jaroslava Velce.

Jojo, pan Velc, taky užasný 'kumštýř'... od něho se mi velice líbí Clostermannův 'Grand Charles' nad Holandskem a Breuget 696 od Směru, mňam, mňam :P
Martko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shark » 13 lis 2008, 19:16

Tuhle krabici mám a mohu postrádat, klidně i s obsahem.
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
shark

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse