Já bych to Honzo ani nenýtoval. Při blízkém obcházení Drakena ve Vídni jsem našel jen pár nýtů na křídla kolem krytek, ostatní dokonale zabroušené. Švédové si s tím opravdu pohráli. Je to rozdíl oproti třeba Mirage III, F-104 atd kde jsou nejty vidět celkem dobře.
S Martinom Černým by som zásadne nesúhlasil. Nenájsť nity na rakúskych, možno 5x prestriekaných Drakenoch a potom vyhlásiť, že ich nemali? Tiež som ich tam márne hľadal. Ale že ich nemali, lebo Švédi boli na rozdiel od Mirage III F-104 dôslední? Aj na sarších kamuflovaných F-104 a Mirage III ich ťažko nájdete. Treba ich hľadať na nových, resp. renovovaných lietadlích bez kamufláží vo farbe kovu. Napr takéto http://www.airliners.net/photo/Sweden-- ... _id=NEXTID . Tak čo, naozaj nevidno nity? Sú pekne zapustené, ale na kovovom povchu ich pekne vidno.Chcelo by to viacej takýchto fotiek. Treba hľadať, tiež ma to zaujíma. Keď sa dáme viacerí dohromady, určite niečo na nete vyhľadáme. Taký pekný vynitovaný Draken v štvrťke, tak to by bolo niečo. Ale niečo z prvých sérií, čo lietalo vo farbe kovu.
Fresco,já tě to neberu. Jen jsem si porovnal jak jsou zpracovaný F-104, Mirage IIIR, Super Mystere ,Fiat G-91 ,Mig-21 a Draken, čili mašiny tak nějak ze stejné dekády. Všechny mašiny jsem si prohlídl pečlivě zblízka a je fakt že jen na Drakenu jsem nenašel skoro žádné viditelné nýty pod barvou na křídlech i trupu, a přitom spáry mezi plechy měl Draken někdy docela velký a nezalitý barvou. Myslíš že je to jen tím že Rakušáci měli Drakeny x krát přestříkaný? Mě se spíš zdá že s povrchovou upravou Drakenu si fakt dali záležet a nýty perfekně zahladili do povrchu.
Stvrtkovy Draken mi posledne pribudol do zbierky a uz teraz viem, ze pokial ho postavim, urcite nitovanie nebude. Skoda prace, bude kamuflovany a tam toho pri zapustanych nitoch vela nevidno. A pravda je, ze ak ho mam uplne zprasit, to radsej ziadne nity robit nebudem. Naco aj do vitrinky, ale klobuk dole Hasegawa, je to fakt krasny model
Tady je zbytek,řekl bych že to je ten samý J35B co na Č/B fotce i to označení sedí. Mašina číslo 20 z 18 wingu.A jeho serial number je 35220.Snad to trochu pomůže .Martin
Přílohy
Naposledy upravil Martin Král dne 06 črc 2008, 20:00, celkově upraveno 1