Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Výzva všem na Modelforu

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Výzva všem na Modelforu

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 07 bře 2022, 02:14

Chlapi, prosím Vás.......

... kam kliknu, tam se řeší konflikt. ..... nebo názory na konflikt. Nemohli bychom se na to společně vyprdnout a vrátit se k modelům ..... modelaření a k pokecu o modelech.

Nedavejte tomu tolik pozornosti a energii. Myslím si že si toho užijeme společně ještě až až. Nechte toho alepsoň tady na foru.

Noža.

Ať se vám daří!!!
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Re: Výzva všem na Modelforu

Příspěvekod Harry77 » 07 bře 2022, 04:37

K této výzvě se rád připojuji. [-o< Náš koníček je přece také o odreagování se od starostí běžného života.Události posledních dnů jsou závažné,ale možností jak se j k nim jinde vyjádřit je myslím dost.Některé skupiny na FB už dokonce za politické a nenávistné komentáře mezi uživateli dávají vyhazov.Buďme si navzájem lidmi.Děkuji
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kansas1 » 07 bře 2022, 09:15

Souhlasím všemi deseti!!!!! Tohle je modelářské fórum a pokud má někdo potřebu ventilovat své názory je tady odkaz kde je možno. Ostatní témata nechme na pokoji. Děkuji.
Klub plastikových modelářů Uherské Hradiště
Rozpracováno, 1/48: X-15 Special Hobby, Su-22M4 KP, MiG-23ML Edu
kansas1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 07 bře 2022, 09:18

Souhlas, pánové! =D> =D> =D> =D> =D>
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 07 bře 2022, 09:24

Tak s takouto výzvou si choď na nejaké športové fórum, tam je alibystov, že však mna sa to netýka haba-kuk. Bohužiaľ, stav je aký je, a je dobre, že sa o tom diskutuje - a všade! Ak si náhodou ešte niekto neuvedomil, že s čím máme VŠETCI do činenia, ako "povinné" nariaďuje pozrieť dokument Provinční mestečko E aby ste sa prebrali :o
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 07 bře 2022, 09:25

Až na občasné výnimky sa Ukrajina rieši iba v jednej téme, ktorá práve pre tento účel bola vytvorená aby sa bordel nerobil inde. Len za posledné tri dni sú tu takmer tri strany aktívnych tém, v ktorých sa Ukrajina nerieši. Naopak toto je ďalšia, v ktorej sa Ukrajina špecificky rieši a je pravdepodobné, že sa to tu zvrhne.

Takže môj návrh - kto nechce Ukrajinu sledovať, nech nezakladá témy o Ukrajine a tému Konflikt na Ukrajine nech ignoruje. Jednoduché.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vladstepanek » 07 bře 2022, 22:23

Tzv. “konflikt” - neboli ruský útok na Ukrajinu se týká nás všech. Kdo si to neuvědomuje a mele pořád něco o apolitičnosti modelařiny, ať si pustí zprávy. Ne ty ruský lži, samo. V dnešní době nelze strkat hlavu do písku “ono nějak bude”…..
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 07 bře 2022, 23:26

vladstepanek píše:Tzv. “konflikt” - neboli ruský útok na Ukrajinu se týká nás všech. Kdo si to neuvědomuje a mele pořád něco o apolitičnosti modelařiny, ať si pustí zprávy. Ne ty ruský lži, samo. V dnešní době nelze strkat hlavu do písku “ono nějak bude”…..

Ty ,cencul.sk a vám podobní.Ono se někde něco děje?Že jsem si nevšiml.Noviny nic nepíší,v televizi jen samý blbosti a na netu taky nic zajímavého.
To si jako fakt myslíte, že nebýt modelfóra,tak člověk neví co se ve světě děje?Apolitičnost modelařiny je něco špatného?Jako fakt se tady chcete hádat o tom, že někdo postaví model s hákáčem,kokardou,rudou hvězdou atd.? Jsme modeláři stavějící modely podle určitých předloh z určitého (většinou neveselého) období lidských dějin.Žádnou politiku ani propagandu v tom nehledám.
Jasně, že se události dnešních dnů dotýkají všech.Jako člověk mám vlastní názor,obavu o rodinu a budoucnost. Ale jestliže poděšeně nekvičím,zmateně nepobíhám a nepanikařím,pak strkám hlavu do písku?Je tu téma: Konflikt na Ukrajině.Kdo má potřebu se vyjádřit- prosím má možnost.Právě k tomu je určeno.Ale snažně prosím o klid zbraní a nezatahování politiky a,,diskuzí" na toto téma do dalších sekcí modelfóra.Toto je účelem této výzvy.Aspoň tak ji chápu já.Děkuji.
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 08 bře 2022, 00:39

Človeče, nič v zlom, ale že ideš sa zmierovať... Mňa len dorazilo to, že aktuálnu dobu niekto považuje za starosti bežného života, hmm :oops:
Harry77 píše:Náš koníček je přece také o odreagování se od starostí běžného života....

Ako písal Marian, tema UA tu je, ako som videl bol si v nej vlezený, a mám za to, že v nej sa modely nepreberajú. Ak tam po tebe potom niekto chcel, aby si poděšeně kvičel, zmateně pobíhal a panikařil, ja som to nebol, lebo tam nechodím..
Ak som NIEKOHO svojim vraj trápnym príspevkom nezmieritelne urazil, tak nech robí, čo chce :white:
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 08 bře 2022, 05:23

cencul.sk-něco z toho,co jsem napsal jsi nepochopil,jiné obrátil :( .... ale ano,tvoji nabídku smíru přijímám :white:
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bures » 08 bře 2022, 10:08

Harry77 píše:Apolitičnost modelařiny je něco špatného?

Pamatuji doby, kdy se dal západní model koupit jednou za rok na blešáku (v přepočtu na dnešní ceny od 1200 Kč nahoru). Matné barvy se dělaly z unikolek a dětského pudru, lepidlo z toluenu a zbytků rámečku.

Myslím, že politika modelařinu ovlivňuje zásadním způsobem. Kdo si to nemyslí, má krátkou paměť nebo malou představivost.

Co se týká ruské agrese na Ukrajině. Snad Rusák dostane na Ukrajině pořádně přes držku a dá na pár let pokoj.
WW2 fighters
Obrázek
bures

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 08 bře 2022, 11:05

bures píše:Pamatuji doby, kdy se dal západní model koupit jednou za rok na blešáku (v přepočtu na dnešní ceny od 1200 Kč nahoru). Matné barvy se dělaly z unikolek a dětského pudru, lepidlo z toluenu a zbytků rámečku.

Myslím, že politika modelařinu ovlivňuje zásadním způsobem. Kdo si to nemyslí, má krátkou paměť nebo malou představivost.

Ty doby pamatuju taky,neboj.Nebyl toaletní papír,televizory/elektronika,banány,modely....Ano politika ovlivňuje ekonomiku myšlení a životní styl člověka,ale že bych kvůli tomu neměl lepit nic s rudou hvězdou :x Chápeš význam slova apolitičnost?Jak už jsem psal,stavím modely,kvůli tomu, že byly součástí určitého období,nebo že se mi prostě líbí.Určitě ne proto, že jsem zastáncem/příznivcem nějakého režimu :o Chápu,že to tak asi mnozí mají,ale já určitě ne.
Začíná mi to tu zavánět nějakým kádrováním a usměrňováním co lze a nelze stavět :x Nenechme to prosím zajít tak daleko.Děkuji [-o<
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 08 bře 2022, 11:27

Dajú sa sem vložiť nejaké konkrétne odkazy prípadov napadania, tu na MF, kde niekto niekoho napadol = osočil, urazil, atď. za to, že stavia modely lietadiel / techniky s červenými hviezdami ? Mám na mysli po 24.2 samozrejme. Ďakujem
Naposledy upravil cencul.sk dne 08 bře 2022, 11:36, celkově upraveno 1
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuča » 08 bře 2022, 11:28

Chápu emoce všech. Ale souzním s názory o apolitičnosti v modelařině. Taky spíše jen sbírám v posledních letech...Chci říct, že k modelařině mě v dětství mimo jiné přivedl zájem o ta skutečná letadla. Zažil jsem jako kluk v devadesátkách konec jedné éry našeho letectva a měl to štěstí, že ještě mohl spatřit všechna sůčka i migy, delfíny, atd. A v modelařině jsem zaměřen na naše letectvo. A ano, vždy se mi líbily spíše stroje z východu. Pro jejich obludnost leckdy, rozmanitost, design...prostě pořádné roury. Jsem oproti mnohým zde věkem ještě cucák, ale nikdy by mne nenapadlo lidi škatulkovat podle jejich zaměření v tomto koníčku, nebo jakkoliv jinak.
:-# #-o
Tomáš Kučera, 39 let
Kuča

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 08 bře 2022, 11:30

Máš pravdu,ptáš se blbě.Psal jsem,že nechci, aby to tak daleko zašlo.Už chápeš?Jo a nezapomeň :white: Nechápu,že se i tady snaží pořád někdo rýpat ](*,)
Harry77

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse