Založeno téma na novinku.
Vl.Šulc píše:Je mi líto, že se Vám ten model nelíbí nebo že jste jím zklamán, ale celkem Vás i chápu. Nicméně, jsem si celkem jist, že z naší strany je informovanost o modelu a jeho kvalitách korektní. Je třeba brát v potaz to, co tu bylo několikrát zmíněno. Není to, pokud jde o plast, naše práce, ani naše konstrukce, Koupili jsme hotovou věc, firma Fote měla nalisovaných 10 000 kusů, a ty my teď máme a vydáváme je. Ale celkem narovinu, i kdybychom to z těch forem lisovali my, tak bychom na nich nic neměnili, jsou to ocelové formy a jakýkoli zásah do nich je ve finálním stavu problematický. Je také třeba reflektovat, že jde o prvotinu, firma neměla s plastikovými stavebnicemi žádné zkušenosti, a na modelu je ta začátečnická nezkušenost vidět. Nejde jen o krupici, je tam také nižší komfort stavby, hodně kolíků je větších než díra do které patří, nejsou tam úplně přesně definovány vzájemné pozice dílů a podobně. Ale zase na druhou stranu na začátečníky je to slušný výkon, kdyby pokračovali, tak by se vypracovali a další modely by byly bezesporu lepší. Konstruktér modelu má bezesporu talent. Takže asi tak, my jsme stáli před volbou vzít to jak to je nebo nechat ležet, rozhodli jsme se po jistém váhání (mém) to vzít a dokončit, výsledek odpovídá rozdaným kartám a Vy, jako zákazník, máte před sebou stejnou volbu jako před pár měsíci já: vzít to, nebo nechat ležet
Vl.Šulc píše:Nedávno si někdo stěžoval na totéž. Teď si nejsem schopen vzpomenout kdo, ale je to shodou okolností pár dnů.
Tento model jsme koupili už nalisovaný, a přiznám se, že vůbec netuším, kde se to lisovalo. Tedy, lisovalo se to v Číně, ale Čína je velká. A ta firma, která ten model zainvestovala, s výrobou modelů moc zkušenosti neměla. Takže stát se tam mohlo leccos.
Na druhou stranu, já to kdysi slepil, použil jsem Contactu a svařovací lepidlo od GSi, a ničeho zvláštního jsem si nevšiml.
Martin Nademlejnský píše:Kubo, toho Taifuna, co byl kdysi v Infu v Surfaceru, jsem slepil já a lepil jsem to rozpouštědlovým lepidlem Mr. Cement S od Gunze. Drží doteď....
ptlo píše:S tím Gunze deluxe nemám dobrý zkušenosti ani u jiných stavebnic. Natřená plocha příliš rychle zasychá a nezdá se mi, že by nějak dobře lepilo. To už je mnohem lepší Humbrol liquid poly, který je stejně hustý.
jenda58 píše:Na druhou stranu, když ten Polák píše, že to leptá nitro (debondér)...
Uživatelé procházející toto fórum: fotr, kutil TIM, Petr Bunda a 12 návštevníků