Mám obtisky na fw 190 verze A-8/R6 a chci si tento stroj postavit. Jen nevím, jakou stavebnici v měřítku 1/72. Eduard dělá verzi A-8/R2, dá se použít? Čím se verze R6 a R2 od sebe lišily? Děkuji.
Naposledy upravil Bobanski dne 02 led 2021, 22:01, celkově upraveno 4
A-8/R6 byla klasická A-8 s raketnicema W.Gr. 21 pod křídlem. A-8/R2 měla vnější dvacítky MG 151/20 nahrazeny MK 108. Jestli má eda ve stavebnici alternativní díly, tak by to asi šlo, ale dvaasedmu neznám. To musí poradit někdo jinej.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
No že jsem sem vůbec lezl … podle toho výrobního čísla by to byla verze F-8, jak píše Honza - raketnice to nemá, bůh ví, co to bylo, tyhle kořistní stroje jdou úplně mimo mne. Podle mne, pokud to nechceš složitě kombinovat ze dvou stavebnic, tak to udělat z Fw190F-8 a přerýt krytky, kde jsou otvory na vypadávání hilzen z vnějších kanónů. Třeba z tohodle si myslím, že by to šlo: https://www.eduard.com/cs/letadla-a-vrt ... 2-1-5.html
Ten návod dekálů je celej nějaká slátanina... Varianta 1 je popsaná jako A-3, přitom má anténní sloupek na SOP jako A-4 a vyšší verze. A má to být A-4. Varianta 2 je podle výrobního čísla F-8 a ne A-8/R6. Navíc nemá raketnice W.Gr. 21.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
Na vychode nebyl moc duvod, bylo to na rozbijeni formaci bombarderu, takze zapadni fronta. V Rusku by se jim vic hodili podveseny protitankovy kanony, ale to se tez moc nepovedlo.
Já jsem naprostý amatér, ale i mně se návod, zobrazení bokorysů, u obtisků zdá divný... No, já z toho asi nebudu dělat vědu, na něco to plácnu (mám nějaké eduardí A-5 a A-8, F-8) a ve vitrínce to bude dobrý Jinak tohle je druhá strana. U toho francouzského jsem to taky moc nepochopil. Navíc já ho mám v návodu zeleného, tady je do hněda.
Ještě bych se chtěl zeptat, jak je to s tím francouzským a japonským letounem. Existují k tomu nějaké informace? Francouzský letoun by měl být v jakém zbravení - nějaká tmavší zelená? Někdo píše, že US olivová. A jak je to s tím letounem s invazními pruhy, žádnou fotku jsem nenašel a návod nic k tomu neříká. Japonský letoun je prý přímo z továrny. Tzn. ještě neměl namalované německé znaky, nebo by měly být zamalované? Na některých obrázcích (na fotkách zadek letounu chybí) by měla být koncová část ocasu žlutá, co je pravděpodobnější?
Já vím, je to asi věštění z křišťálové koule. Ale za každou radu nebo postřeh budu rád.
Našel jsem pouze tohle. Byl tam údajně dopraven pouze jeden kus v původní německé kamufláži na testování s vidinou možné licenční výroby. Takze znaky domalovaly asi až v Japonsku. Hasegawa to dělala jako limitku.
Přílohy
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Ohledně toho japonce spíš řeším hákový kříž na ocase, jestli ho přetřít, nebo tam vůbec nebyl. Kříže na trupu a křídlech překryly japonské znaky úplně. Mám ještě jednu fotku. Nejvíc by se mi líbila ta zelená D166, ale nemám obtisky. A co ta žlutá? Z továrny by tam asi řluté doplňky nebyly.
Ale vůbec nevím, co s tím francouzským. Líbí se mi s invazními pruhy, ale k tomu jsem nic nenašel. A to číslo 28, mohla by to být nějaká francouzská zelená poválečná nebo US olive drab.
Francouzský NC-900 alias Fw 190A-5 jsou tmavší až tmavý, to je jediný co se dá říct s jistotou. Jestli je to čistě tmavá zelená, nebo tmavá olivovka apod. to nikdo už neví. Fotky na ně jsou, celkem slušný. Já bych vycházel z předpokladu co asi tak mohli mít za barvy po válce. Možná něco německýho, a možná rychle obnovili výrobu svých odstínů. Třeba to mohla být barva jako na MB 200 apod. Podle fotek se můžeme domnívat že část produkce měla pravděpodobně světlejší spodek - šedomodrá? a část produkce byla komplet i se spodkem v onom "zelené" odstínu.