Pane Vyparino, polyuretanové konverze, při nichž je nutné zasáhnout do draku, jsou určené pro pokročilé modeláře, kteří jsou už schopni provést řez rovně, začistit ho, kvůli spasování odfrézovat materiál zevnitř výlisků a díl potom rovně nalepit.
Nezlobte se na mě, ale připadá mi, že jste v případě Skyhawku trochu přecenil své síly a pak nevěděl, jak z toho ven, když recenze musela být dokončená.
Každopádně, doporučuji pořídit si modelářskou vrtačku a k ní frézu, odebrat materiál zevnitř trupu je pak práce na několik desítek vteřin, protože není třeba frézovat na papír.
Při dořezávaní je dobré oblepit si okolí řezu maskovací páskou, pak nedojde k tomu, že proříznete do okolní plochy, ani povrch nepoškrábete, jak se vám stalo a je vidět na vámi přiložených fotografiích.
Na fotografiích, které přikládám, je vidět, že stačí pracovat čistě a instalace zádě je bezproblémová, odlitek pasuje s plastem, povrch je kompletně nýtovaný jako v plánku. Což mě vede k doporučení pořídit si brýle (a to nemyslím nijak zle), pak byste ty nýty viděl.
Potvrzuje se mi tím, že překvapivě vysoké množství modelářů má nějakou zrakovou vadu a neví o tom.
Poslední připomínku mám ke kvalitě fotografií. Podle mě jsou pro recenzi zcela nedostatečné - neostré a špatně nasvícené. Na tom je potřeba taky zapracovat, protože to má dokumentovat vaší práci a tady to spíš dokumentuje opět to, že recenzování je nad vaše síly.
Není to o drahém vybavení. Já jsem vše vyfotil na ,,chytrý" telefon za 3.000Kč
Zároveň bych toto ale vyčetl správcům Modelwebu, od kterých bych čekal při posuzování toho, co „pustit“, a co ne, větší soudnost a zvážení výběru recenzentů.
Podle mého by recenzent měl být zkušenější modelář který má již něco v modelařině za sebou.
Dovolil bych si poprosil moderátory Modelwebu, jestli by nestálo za zvážení tuto recenzi opravit.
Tento text vyjadřuje pouze moje osobní stanovisko a nikterak nesouvisí s postojem firmy Aires.
Andrej Krašeninnikov
Tvůrce výše zmíněné předlohy.
Odkaz na zmiňovanou recenzi na Modelwebu:
https://modelweb.modelforum.cz/2019/10/ ... awk-aires/