Supermarine Spitfire Mk.IX EN 199 v kterém se Kurt Taussig účastnil bojů ve středomoří je dodnes vystaven v Maltském leteckém muzeu Ta Qali . Životní příběh je velmi dobře zpracován v knize Spitfiry nad bojištěm . Autor Milan Herčút , Svět křídel . Čest jeho památce. Měl jsem to štěstí v tomto stroji krátce posedět.
Když jsem dneska viděl na ČT1 zprávu o jeho úmrtí, otvírala se mi kudla v kapse. V 95 letech mu Teplice udělily čestné občanství a v jeho 96 letech byl navržen na státní vyznamenání. Přednedávnem s ním ČT1 dělala rozhovor a ptala se ho jestli se mu takové "cti" dostalo i v Anglii. Férově odpověděl že ne že byl prostě jeden z desítek tisíc. Celé to vyznělo jako by pro něho ČR udělala kdoví co a Angličani na něj dlabali. Přitom kdyby nezůstal v Anglii, tady by ho ty urvy komančské u nás zavřely do uranového dolu a kdyby to přežil, byl by občanem třetí kategorie. V Anglii dostal příležitost prožit život jako normální občan v demokratické zemi. To jen tak bokem. Jinak: Pane Taussigu, odpočívejte v pokoji a díky za vše co jste pro nás udělal. Nezapomeneme.
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Příležitost k udělení a předání vyznamenání bylo možnost 16.6.2017 . Kdy byl na státní návštěvě ve Velké Británii , Prezident Miloš Zeman vyznamenal pět válečných veteránů Medailí Za hrdinství a předal diplom o povýšení brigádnímu generálovi ve výslužbě panu Miroslavu Liškutínovi. Medaile Za hrdinství byla udělena plk. v. v. Rudolfu Čapkovi, paní Anděle Haida (rozené Beníčkové), plk. v. v. Johnu Pembertonovi (rozenému Zbyšku Nečasovi), plk. v. v. Arnoštu Polákovi (rozenému Pollakovi) a genmjr. Ivanu Otto Schwarzovi. Zbyšek Nečas a Arnošt Polák se již ze zdravotních důvodů slavnostního předání nemohli zůčastnit.