Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-40K POP

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

P-40K POP

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 07 kvě 2018, 22:30

Neměl byste někdo prosím fotku P-40K POP. Google nepomohl. Díky.
Přílohy
ss48898b[1].jpg
Zajímá mě kamufláž dole.
Otto Oťák Flégr

• Odpovědět s citací

Re: P-40K POP

Příspěvekod Vanamond » 07 kvě 2018, 23:29

Je to slabota. Mám len túto jednu a ešte v dosť mizernej kvalite. Inú som zatiaľ nevidel. Ale možno niekto prekvapí :shock:
Přílohy
POP.jpg
Hotovo: Spitfire Mk.Vb Tamiya 1/72 Lt. Sylvan 'Sid' Feld
Vanamond

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 09 kvě 2018, 21:22

Ahoj, díky za fotku. Někde jsem ji možná viděl, ale průkazná moc není. Podle tvého ,,nicku" MTO Ti problematika Středomoří za 2. sv. války není cizí. Neměl bys jinou fotku P-40K v mid. stone, dark earth, azure blue, případně v této kamufláži P-4OE. Zajímají mě pouze ,,bílé hvězdy" USAAF. Díky.
Otto Oťák Flégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Šrédl » 10 kvě 2018, 09:16

Éčka Amíci v Africe nepoužili vůbec a Káčka v kamufláži mid. stone/dark earth/azure blue byly taky vzácné. Krom již zmíněného "POPa " jsem viděl ještě fotku na jeden takto zbarvený stroj a to je vše. Jinak všechno ostatní byly stroje v pískové kamufláži.
Franta Šrédl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 10 kvě 2018, 12:51

Díky za vysvětlení. Postavím POPa. :(
Otto Oťák Flégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vanamond » 12 kvě 2018, 22:19

Ahoj. Franta to popísal úplne presne. Veľa pekných USAF P-40 v kombinácii MS/DE/AB je vo verziach s Merlinom F/L. Verzie s Allisonom E, K, M, N v stredomorí v týchto farbách používala RAF, SAAF a RAAF. Na tie sa nejake foto najdú.
A ešte k tým USAF E/K.Pokiaľ by Ti stačila púštna kamo a netrval by si na tom že to musí byť stroj z MTO tak kedysi dávnejšie som narazil na informáciu že nejaké stroje povodne určené pre stredomorie sa dostali k myslím AVG.Ja som sa tým ďalej nezaoberal,tak neviem ako je to vierohodná informácia. Ale možno by sa dalo zapátrať týmto smerom. Záleží koľko tomu chceš venovať času.
Hotovo: Spitfire Mk.Vb Tamiya 1/72 Lt. Sylvan 'Sid' Feld
Vanamond

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 19 kvě 2018, 21:45

Vanamond píše:Ahoj. Franta to popísal úplne presne. Veľa pekných USAF P-40 v kombinácii MS/DE/AB je vo verziach s Merlinom F/L. Verzie s Allisonom E, K, M, N v stredomorí v týchto farbách používala RAF, SAAF a RAAF. Na tie sa nejake foto najdú.
A ešte k tým USAF E/K.Pokiaľ by Ti stačila púštna kamo a netrval by si na tom že to musí byť stroj z MTO tak kedysi dávnejšie som narazil na informáciu že nejaké stroje povodne určené pre stredomorie sa dostali k myslím AVG.Ja som sa tým ďalej nezaoberal,tak neviem ako je to vierohodná informácia. Ale možno by sa dalo zapátrať týmto smerom. Záleží koľko tomu chceš venovať času.

Ahoj, chvíli jsem fórum nesledoval. Chtěl bych si postavit několik amerických (s hvězdami) P-40 různých verzí, pokaždé v jiné kamo. Pěkné P-40 vydal SH. Zatím pouze verze N a E. Mám i starší stavebnici SH verze F, a tu právě stavím v pískové barvě, spodek neutral gray. Do dalšího eFka zatím nejdu, protože se jedná o ,,šrotran", a s novými stavebnicemi se nedá srovnat. Jedno Enko budu stavět v barvě materiálu a další bude žlutá. Zbývá mi dvě Éčka a Káčko. E budou v zemitá, zelená, modrošedá spodek, další písková, střední zelená, modrošedá. Poslední Ká dám MS/DE/AB. Fotku jsem nakonec našel v jedné knize.
SH snad v budoucnu vydá dlouhé K, M. Ty bych postavil v klasické kamo olivová, neutrální šedá. Asi takto bych to viděl.
Přesto díky za zajímavé postřehy.

Franta Šrédl píše:Éčka Amíci v Africe nepoužili vůbec a Káčka v kamufláži mid. stone/dark earth/azure blue byly taky vzácné. Krom již zmíněného "POPa " jsem viděl ještě fotku na jeden takto zbarvený stroj a to je vše. Jinak všechno ostatní byly stroje v pískové kamufláži.

Franto v Ploskovicích jsme se bavili o fotkách P-40K v kamufláži mid. stone/dark earth/azure blue. Slíbil jsi, že se podíváš do knih, jestli nenajdeš fotku již zmíněného Káčka. Už ji hledat nemusíš, jednu jsem objevil v knížce :P. Díky za snahu. ;-I
Přílohy
IMG_20180425_092637.jpg
Zbývá dolepit drobnosti a bude hotovo
Otto Oťák Flégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 19 kvě 2018, 21:55

Tímto se omlouvám Frantovi Šrédlovi [-o< . V Ploskovicích jsem mluvil s Jardou Ranklem. :lol:
Otto Oťák Flégr

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse