Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vyber vhodneho modelu pre modelarsky kruzok

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Vyber vhodneho modelu pre modelarsky kruzok

Příspěvekod salat » 07 zář 2017, 10:00

Nazdar chlapi ,
koncom mesiaca otvaram modelarsky kruzok pre deti v nasom meste , zaujem je na moje pocudovanie celkom fajn , uz nas je 11nast (10 deti a ja :grin: ) , co sa celkom tesim .
Kedze sa budeme volat Šalianske Hurricainy , tak je logocke ze prvy model budeme stavat hurricane :)

A teraz to pride : rozhodujem sa medzi Hurricane IIB od Revellu (kat cislo 04138 ) alebo Hurricane MkI od Airfixu (katalogove cislo 01010 ) mierka 1/72 u oboch , takze by som chcel od vas radu , ktory model je vhodnejsi pre zaciatocnikov ? (ani jeden som nestaval , tak preto sa pytam )
Rab by som bol aby to bola pohodova stavba , nechcem chalanov hned na zaciatku vyplasit nekonecnym tmelenim a brusenim :grin:
vopred Vam dakujem za radu . [-o<
salat

• Odpovědět s citací

Re: Vyber vhodneho modelu pre modelarsky kruzok

Příspěvekod Hummer » 07 zář 2017, 10:06

A co to namíchat, koupit jak Revelly tak fixy? Podle mě budou oba tak na podobné úrovni a kluci nebudou aspoň všichni stavět to samé.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 07 zář 2017, 10:13

Ahoj, Revell je myslím docela rozřezaný a z polské výroby bude určitě katastrofa průhledné díly. Airfix dobrý, ale měl jsem docela schod na náběžce, který se musel dost brousit. Pokud bys sehnal Mk.IIc od Academy, tak bych šel do něj, sice má asi tvarové nepřesnosti, ale co pamatuju, šel do sebe super.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 07 zář 2017, 10:25

Hurricane od Airfixu jsem stavěl po dvacetileté pauze a dopadl uspokojivě. Žádný zádrhel, snadná a rychlá stavba. Revell neznám, ale Airfix děti určitě neodradí.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 07 zář 2017, 10:26

Nemyslím že zrovna u těhle dvo Hurry přemíra broušení nehrozí. A asi bych jim přihodil protivníka od Airfixu Messerschmitt Bf 109 E-4. Tak ať jim to lepí.
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 07 zář 2017, 10:41

Dovolím si dotaz. Jakého věku budeš mít ty děti? Za pár týdnů započnu 27. rok, kdy povedu kroužek plastikových modelářů a za ty roky vím, že pro ty nejmladší jsou ideální easy modely od Hobby Bossu či staré poctivé Matchboxy. Ano, nejedná se o nejpřesnější modely, ale jsou blbuvzdorné, ale když se jim takový model podaří relativně snadno sestavit, tak je to více nadchne. Pro letošní školní rok mě ale zásobil pan Válek z Fly, který mě zásobil modely Grunau Baby IIb, z kterých jsem hned vybral fotolepty.
Tady jsou nějaké fotky modelů těch mých uličníků: http://pmddmbohumin.netstranky.cz/galerie-modelu/
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod salat » 07 zář 2017, 10:57

waaaaau chlapi dakujem velmi pekne za rady , ako to tak citam tak sa asi rozhodnem ze hurricane si nechame na neskorsie :)
vekova kategoria chalanov je od 7 do 10 rokov tych je asi najviac , budem mat aj jedneho co ma 13 a dalsi 15 rokov.
ja som to chcel spravit tak ze prvy model nech mame vsetci rovnaky ,aby sme si presli krok za krokom spolocne .

Inak som rozmyslal aj nad spitfirom od airfixu1/72 katalogove cislo 01071A , ten model som staval a celkom dobre to sedelo a je za priaznivu cenu :) co vy na to ?? je totok vhodny kandidat ? :)

toto bude moja premiera a nikdy predtym som do ziadneho modelarskeho kruzku nechodil tak prosim drzte palce nech sa mi dari :)
KIR je velmi obdivuhodne ze uz 27 rokov vedies kruzok a fotky modelov tvojich kumpanov su uzasne :P
este raz diky chlapi [-o<
salat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 07 zář 2017, 12:35

Nobelovku každýmu, kdo se v dnešní době věnuje mládežníkům!
Ten Spit by mohl být dobrý výběr, je to jednoduchý model. Navíc je to ikona ikon.
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Damir » 07 zář 2017, 15:03

Palec hore pre prácu s deťmi, to pomôže koníčku prežiť.

Podľa môjho názoru tieto modely nie sú najlepšie pre deti, ktoré sú od začiatku. Napriek tomu, že sú relatívne jednoduché, stále sú tu niektoré detaily, ktoré by mohli byť komplikované (napr .: kokpity, podvozky). Hobby Boss je najlepším riešením.

Jedna otázka: Kde si môžete kúpiť Revell Hurricane IIb? Chcem použiť kovova krídla pre MkI, ale počul som, že táto forma je porušená pred niekoľkými rokmi a tento model sa už nebude vyrábať.
Damir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 07 zář 2017, 15:37

Tak to čtu a klaním se ti, věnovat se dětem je velmi záslužná věc, nechť se ti a tvým svěřencům daří! (:)
Petře Martínku: ikona ikon? Věc názoru a strany, které v modelařině straníš, u mne je to Fw-190... :lol:
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 07 zář 2017, 15:55

Petr Martinek píše:Ten Spit by mohl být dobrý výběr, je to jednoduchý model. Navíc je to ikona ikon.

Spit není špatný výběr, ale pro starší kluky (řekněme od 10 let nahoru). Má totiž jeden problém a tím je vícebarevná kamufláž a pro mladší kluky, kteří jej budou jistě natírat štětcem to bude velkým problémem... Přece jen budou muset čekat, než jednotlivé barvy zaschnou a to je pro ty, co začínají, problém. Nejhorší je pro ně nuda. Takže se domnívám, že by byl lepší Mustang či např. Eduardí MiG-15 1/144... Špatná není i nějaká ta bojovka. Jakýmsi ideálem pro ty nejmenší jsou modely 1/100, které vyrábí Zvezda. Prostě něco, co má méně dílů, snadno se udrží geometrie a používá se co nejméně barev.
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 07 zář 2017, 18:27

Petr Ladman: Ano, uznám, jsem Spojenec. Ale když to vezmu obecně, opravdu si i nadále myslím, že když se řekne Spitfire a Fw 190 (nebo prostě Focke-Wulf), tak větší množství lidí bude znát spíš toho Brita. Ale to nechme, do debat Nikon/Canon, iPhone/Android, Mac/Pc apod. se opravdu nechci pouštět.
KiR: nedovedu to takto posoudit, na každém typu se najde nějaké "ale". Když jsem začínal já, byly jednoduché modely Avia BH-3, Avia B.35 a Jak-23. Bylo mi 8 let...
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 07 zář 2017, 18:34

Petře v poho, jak píšu, věc pohledu... (:) Já začínal na Novince KP Il-10, Avii B-33, v roce 1974.. (:)
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 07 zář 2017, 19:13

Můj názor (kroužek jsem vedl kdysi dávno, dvakrát na dvou místech) ... když PRVNÍ má byt Hurricane, klidně može byt Mk.II od Směru (ex Heller).
Je to sice vykopávka, současné nároky MODELÁŘE nesplňuje.... ale jako PRVNÍ MODEL bych to klidně dal....
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 07 zář 2017, 19:44

PantherG píše:když PRVNÍ má byt Hurricane, klidně može byt Mk.II od Směru (ex Heller).
Je to sice vykopávka, současné nároky MODELÁŘE nesplňuje.... ale jako PRVNÍ MODEL bych to klidně dal....

Také mne napadl,
dokonce jsem to sem chtěl i sám napsat , ovšem co člověk to názor a nekonečná debata ........... a trochu jsem se obával že půjdu proti proudu moderna.
Jsem tedy rád že nejsem v názorech osamocen a Hurricana od Směru (ex Heller) v noční kamufláži hned jako PRVNÍ MODEL také doporučím.
Na svoji dobu vzniku dobře pasuje, je jednoduchý atd.. je možná nejspíš taky nejlevnější,spolu s HB nad kterým bych zauvažoval také.

Jako vedoucí musíš "bouchnout do stolu" (jmenuji se Igor Hnízdo !) a říct, bude to tenhle ......a bez diskuse. ;-I :celeb:
Jarda Matt

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse