Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

I-16 typ 5 A.Arias

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

I-16 typ 5 A.Arias

Příspěvekod Erich Súňai » 30 led 2016, 21:45

Pri modely od Armory sa mi pači vrchna kamuflaž esa Antonia Ariasa, ale nenašiel som na nu žiadne foto, nemate niekto niečo čo by potvrdzovalo jej realnosť? Hlavne v súvislosti s kamuflažou pod ňou, ktora ma rovnake označenie CM-158, no je to už typ 10. Nepoznam zvyklosti republikanskeho letectva, takže je možne aby dve rôzne stroje v rôznom obdoby /9.1937 a 4.1939/ mali rovnake označenie?
Přílohy
A.Arias 001.jpg
Erich Súňai

• Odpovědět s citací

Re: I-16 typ 5 A.Arias

Příspěvekod Erich Súňai » 31 led 2016, 19:44

Ja som tiež skúšal hladať dalej a dopracoval som sa k tomu že to bude "unreal"
Čo som o Ariasovy našiel informacie tak pri 1.escadrilla lietal v čase 8/1937 - 11/1937 a to na Moscach s značenim CM-93, CM-124 a CM-260.
Z tych troch som našiel farebnu rekonštrukciu len na CM-124, ale aj ta je sprostosť už len určenim typu ako Typ 10, no ten sa začal vyrabať iba koncom roku 1937, takže v inkriminovanom obdoby nemohol byť v Španielsku. Takže na rekonštrukciu vzhladu CM-124 použijem foto CM-125. Motorovy kryt štandartne čierny ako všetky Typ 5. Červeny pas na trupe široky ako na foto, aj podla ostatnych foto strojov z tejto Gruppo to bol štandart. Znak na smerovke nebude Pepek, ten patri ku 4.escadrilla, ale hlava Betty Boop z 1.escadrilla, kde stroj s A.Ariasom patril v tomto obdoby. Značenie CM-124 dam tiež podla foto CM-125, kedže podla postupnosti značenia predpokladam že boli z jednej varky a logicky brate beriem že štyl pisma pri nasledujucom lietadle nemenili. Predpokladam že to by mohla byť realna rekonštrukcia vzhladu Ariasovej Mosci z počiatkou jeho kariery.
Ak by mal niekto nejake doplnujuce info prosim prihodte ho.
Ale inač keď si niekto kúpi I-16 typ 5/10 v 1:144 od Armory, tak aspoň bude vedieť že kamo A.Ariasa ktorú prikladaju nie je realna. A ak by niekto chcel spraviť Typ 10 ku ktoremu je polovica kamuflaži, tak tie bohužial nespravy bez velkych úprav. Ine rebrovanie kridla, čelo motoroveho krytu a chybajuce kryty trupovych zbrani.
Přílohy
avc_00243330.jpg
75_44.jpg
Erich Súňai

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse