Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 659 z 3260 • 1 ... 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod T-bolt » 24 zář 2017, 15:36

Rychlé info z kotle :
Liberatory : dvě verze každá doplněná o výlisky a brassiny Eduardu. Nebuto zaměřené přímo na 311.Sq ale naše mašiny tam budou. Limitka bude doplněna o publikaci. Náklad by měl být 2000 ks na jednotlivou limitku. Cena něco přes dva tisíce což vzhledem k ceně B-24 (1800,-) přímo od gawy se mne jeví jako OK vzhledem k přidané hodnotě.
Tempest : První budou dvě verze Mk.V. Později přibudou Mk.II a VI. Prvně by se měli objevit v RC. Mk.II prvně vydá SH. Model je koncipován podobně jako nová FW 190. Tedy není rozřezán. Podle renderů to vypadá naprosto úžasně. K modelu by měli být dostupné brassinové sady včetně motoru, pitu a další. Model kompletně nýtován.
Mustang: Obdobně jako Tempest. První verze s Merliny-Packardy. Zde bude hodně variant.
L-29 1:48 : Když to dobře vyjde tak bude do vánoc. Jedná se o osvědčené výlisky AMK doplněné Eduardím standartem. Tedy plechy masky a nepamatuji si jestli nějaký brassin jako kola či sedačky. Dekla na dva stroje naše jeden Slovenský a zbytek jsem nepochytil.
Mig-23 MF ML : Přebal Trumpetera doplněný o publikaci pana Janouška plus Eduardí standart. Eduard nebude opravovat chyby stavbenice jako sacáky a další. Vydání někdy kolem poloviny příštího roku.
Fw 190: Nová A-4 je prostě perfektní. Dále by měla následovat A-5 snad všech variant co kdy bylo. Včetně různých verzí křídel. Koncipováno stejně jako A-4 tedy nenáročné a uživatelsky příjemné na stavbu. Doplňky (brassiny, lepty ) bude možné dokoupit. Těsně před vánoci bude první RC který nabídne A-3, A-4 a co jsem pochopil i pozdní A-2 vše doplněné Eduardím standartem.
Mig-21 72 : Tady se omlouvám ale jsem nějak byl pryč...Jsem notorickej 48 :lol:
Tolik o modelech
Debata: Debata o Babišovi. Panem Šulcem již několikrát opakovaná realita o jeho postoji ke jmenovanému. Ten kdo poslouchal na začátku tak by pochopil ihned o co šlo a neodsuzoval různě na fórech za základě pár fotek na FB aniž by znal fakta. J :-#
Az-KP ModelBrno: Znovu vysvětleno že Eduard s KP neobchoduje a tím pádem nemohou být na Eduardem pořádaných akcích. Již bylo několikrát řečeno zde i na Nymburku.
Tím asi velmi rychlé schrnutí a snad jsem nic důležitého nezapoměl . :-D
Stavím sobě pro radost.
T-bolt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Odehnal » 24 zář 2017, 15:56

....o S-199 ni mrk ? (:)
" Život se skládá ze dvou fází, fáze očekávání a fáze zklamání." Jára Cimrman.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Odehnal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod T-bolt » 24 zář 2017, 15:57

Petr Odehnal píše:....o S-199 ni mrk ? (:)

Nestihl jsem prezentaci na Mustanga a pozdní 109 :wink:
Tak mne snad někdo z kolegů doplní. :)
Stavím sobě pro radost.
T-bolt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jabbajindrich » 24 zář 2017, 16:21

Dobrej všem,

dnes jsem se dostal k nové A-4 získané včera na E-Day a zjistil jsem na výliscích trupu nezvyklou věc,

tedy až po přiložení polovin k sobě v horní i spodní části je vidět ve styku konstantně široké cca 0,5mm zahloubení (jakoby došlo ke sražení hran při lisování), sic nic nemožného k zatmelení, ale přesto zbytečná práce ohrožující detaily v okolí.

Máte s tím obdobné zkušenosti, neb jen jsem chytil pechvogela ?

S pozdravem

JN
jabbajindrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiri Nikola » 24 zář 2017, 16:24

koukni sem
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=114659

trebas to je odpoved na tvuj problem . (:)

J
Jiri Nikola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jabbajindrich » 24 zář 2017, 16:32

jo, jo

přesně tak.

ale jako fata morgána mi to nepřipadá, tu spáru tam cítím při přejížděním bříškem prstu.

K surfu se dostanu až za pár týdnu, nejsem rychlostavič.

JN
jabbajindrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Komet » 24 zář 2017, 16:41

Zdravím

Chci se zeptat jak dodnotíte vy letošní E-DAY ?
Komet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ř. » 24 zář 2017, 17:04

Díky T-boltovi za shrnutí Kotle. A co Pe-2 a čs. obtisky? O tom tam taky měla být řeč.
Tomáš Ř.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 24 zář 2017, 17:16

Ještě k tomu kotli, Delfín bude uveden v běžné řadě Profipack a pokud se ujme, bude následovat i Weekend. Na S-199 se začne pracovat hned jak se dokončí Mustang a bude modelována podle CS-199, protože S-199 ve Kbelích má podezřelé díly. A až bude mít Eduard nějakého nováčka na 3D modelování, dostane za úkol udělat Kuňkadlo. Mustang bude nejdříve uveden s americkými dekály, kterých bude mnoho a možná se to bude řešit solo aršíky. Technikářský vstupní model do BFC je stále v plánu, momentálně chybí podklady na radlici pro Shermana.
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IPMS Nymburk » 24 zář 2017, 17:17

jabbajindrich píše:Máte s tím obdobné zkušenosti, neb jen jsem chytil pechvogela ?

jabbajindrich píše:tu spáru tam cítím při přejížděním bříškem prstu.

A nebo sem...

http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewte ... tema=39893
IPMS Nymburk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod T-bolt » 24 zář 2017, 17:32

Komet píše:Zdravím

Chci se zeptat jak dodnotíte vy letošní E-DAY ?

Za Eduard výborně.
Za Tophotel špatně.

Eduard to měl orgizačně zvládlé až na pár much jako ozvučení které se dají přehlédnout k tomu že šlo o nové prostory. Časový termín akce byl dodržen vcelku přesně. Bohužel bylo mimo možnosti vidět vše co jsem si naplánoval. :) Bylo toho prostě hodně a musel jsem něco obětovat. Jinak Eduard perfektně zvládl fronty u vstupu vzhledem k množství lidí. Lidem od Eduardu to vážně odsýpalo a ještě byli příjemní a dokázali poradit nám venkovanům :lol: . To samé platí pro samoobsluhu a prezentaci leptů, modelů a barev.
Za mne poklona Eduardům jak to v nových prostorech zvládli [-o< [-o< [-o<
Tophotel: Starej přebudovanej panelák a jak mohu po deseti letech od poslední návštěvy posoudit tak s kvalitou šel hodně dolů. Od špatného osvícení a ventilace v malém sále tak mne pozitivně překvapila snad jen čistota toalet. Co se týká jídla tak to bylo na hotel hodně dole a cenově nahoře. To samé se týká nápojů. O obsluze tvořenou povětšinou obyvateli bývalých postsovětských republik nebo extra nepříjemným barmanem se asi nemá smysl rozepisovat. I když někde tomu bylo naopak a obsluha byla příjemná. Kvalita jídel tedy buď guláš. klobása nebo chlebíček by se dalo napsat hodně ale o žádné přímé otravě nevím a i já jsem to přežil. 8-) Spíše mne jako člověka z oboru (gastro) překvapila nepřipravenost na takovouto akci. Od doplňování základních komodit jako káva a čaj či kola to bylo mírně řečeno tragické na hotel který se prezentuje jako Top kongresové centrum v hlavním městě. Navíc jsem za celou dobu ani nezahlédl žádného floor managera který by se snažil sjednat nápravu či se o návštěvníky-hosty nějakým způsobem staral. Tolik k místě konání. Bylo by toho na knížku co udělat lépe ale to je starost a problém hotelu.
Modeláři-návštěvnící : Témata batůžky vynechám. To je na zhodnocení každého batůžkáře nebo odpůrce. Nicméně naprostá většina návštěvníků mne přišla v pohodě ale pár vyjímek bylo na lopatou po puse. Od absolutní základní neznalosti slušného chování po schopnost si v restauraci vytáhnout vlastní oběd či nápoje :? . Ale jak píšu tak až na pár jedinců to bylo v pohodě. Po přečtení několika recenzí na FB i zde jsem si nebyl jist zda jsem byl na té samé akci ohledně kritiky která se na Eduard podle mne neoprávněně snesla. Zde by bylo asi dobře podotknout že Eduard si tophotel pouze pronajal na akci a spoustu kritizovaných věcí neměl šanci ovlivnit. Předpokládám že to vezmou v potaz na příštím ročníku.
Honza Velich
Stavím sobě pro radost.
T-bolt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 24 zář 2017, 17:45

dnes jsem se dostal k nové A-4 získané včera na E-Day a zjistil jsem na výliscích trupu nezvyklou věc,

tedy až po přiložení polovin k sobě v horní i spodní části je vidět ve styku konstantně široké cca 0,5mm zahloubení (jakoby došlo ke sražení hran při lisování), sic nic nemožného k zatmelení, ale přesto zbytečná práce ohrožující detaily v okolí.

Jsi modelář, nebo stavěč? #-o Modelář tohle vyřeší, aniž by se ptal kohokoliv.
Jinak Eduardu pochvalu velikou za organizaci!!!
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moorwind » 24 zář 2017, 18:08

Abych nebyl jakoze spatne pochopen organizacne dobre ( snad jen stalo za to zavolat na dopravni podnik a domluvit nasazeni vetsiho busu na linku 115 sardinkarna stala zato :) ) ale misto proste dle mne naprosto jak rozmerove tak osvetlenim nevhodne.Obsluha a jejich ochota take bez komentare radsi.
moorwind

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jabbajindrich » 24 zář 2017, 18:21

InDoSeK2 píše:dnes jsem se dostal k nové A-4 získané včera na E-Day a zjistil jsem na výliscích trupu nezvyklou věc,

Jsi modelář, nebo stavěč? #-o Modelář tohle vyřeší, aniž by se ptal kohokoliv.
Jinak Eduardu pochvalu velikou za organizaci!!!

stavěč, s ambicí modeláře řekl bych,

nemám rád tmelení, pokud to není nezbytně nutné, inu každému co jeho jest, by řekl klasik

JN
jabbajindrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirie » 24 zář 2017, 19:33

Pro dvaasedmdesátníky: Podle vyjádření pana Ředitele je malý Tempest na řadě tak kolem roku 2030.
Jinými slovy: Není vyloučeno, že někdy bude :?:
Podle komentáře jiného vysokého činovníka: Přestože je nějaký model už zpracovaný ve čtvrtce následuje ještě poměrně komplikovaný proces pro jeho převedení do menšího měřítka.
Koukal jsem na to jako laik, ale je to údajně jen cca 15% objemu prací na celém modelu :shock:
Takže naděje umírá poslední. Mezitím se snad vyřádím na Spitfirech, Fokouších a MiGu-21 :lol:
Ještě jednou bych rád poděkoval za besedu s ikonami starších modelářů a za vydání tisku: "Angličana" =D> [-o<
jirie

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 659 z 3260 • 1 ... 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662 ... 3260

Zpět na Diskuse