Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48822 • Stránka 657 z 3255 • 1 ... 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660 ... 3255
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod travis » 24 zář 2017, 07:51

Tak za mne několik postřehů někoho, kdo v garážích nikdo nebyl:

Hotel: Jako celek to bylo těžké retro, docela jsem se bavil. Ale to není nic proti ničemu. Retro je dnes populární, někomu vyhovuje, někomu ne.

Výstava modelů: světlo zoufalé. Z části to navazovalo na to, jaký je to hotel - rádoby navoněná bída pro ruskou klientelu. Funkčnost každé druhé žárovky atd. Vzduch šílený, ještě ze nudící se partnerky modelářů napadlo otevřít okna :) Prostoru v uličkách zoufale málo, zato však "drsná" ochranka v oranžových vestách v meziprostoru byla na tom s místem skvěle. Co na tom, že hoši nedokázali poradit, kde je to či ono. Vrcholem byl ferda, co na mne tvrdě vystartoval, co hrabu na modely. Mimochodem, bylo ráno, lidí málo a já jsem si zcela zjevně a nepochybně vyndával SVÉ modely ze SVÉ krabice na stůl.

Hotelová restaurace: nabídka jídla (guláš) a "jídla" (párek) je logická. Na velké akci nasytit co nejvíc lidí. Naprosto nelogické bylo chování personálu. Chvílemi jsem si připadal jako v Hospodě na mýtince (dědeček si postavil hospodu, ale chodili mu tam lidi). To, že při otevření restaurace nedokázalo 6 lidí personálu namarkovat jídlo a pití a odbavit 16 lidí a vyrobilo další čtvrthodinový prostoj, bylo těžce tristní. Vrcholem bylo, když jsem ve čtvrt na dvě potkal kamaráda, který se chtěl jít najíst a z jídla nebylo už nic kromě párku, i když vany vydávající byly plné guláše, bylo na pováženou. Na ránu mezi oči bylo však i to, že na jídeláku byl mimo jídla škrtnut i čaj a káva s tím, že to došlo... Nikdy jsem nepotkal hotel, kde by došla káva. Sorry jako.
Prodejní prostory: Kvalitní prodejci, dobrá organizace, za mne není opravdu co vytknout. Vsázel jsem se sám se sebou, jestli, jakým tunelem a pod zástavou koho se tam prohrabou Melody Boys :)
Balení modelů: Aby mi někdo bránil vzít si svůj model, to teda fakt nechápu. Argumentace, že si návštěvníci neprohlédnou oceněné modely neobstojí. Výsledková listina a cedulky oceněný model byly na place od cca 4 hodin. Nutno říci, že jsem se prozřetelností zařídil jinak, ale sledovat zoufalství ostatních modelářů mne docela smutnilo.

Neznaje akci v Butovicích nehodnotím Eday špatně, až na výše uvedené výjimky. Většina z nich se dá ošetřit kvalitní smlouvou s hotelem a důsledným koučováním těchto chyb, zvláště s důrazem na světlo a hotelovou restauraci. Věřím tomu, že v dalších letech se toto slušně vychytá. S přihlédnutím na to, jak se chovala "modelová ochranka" a vzhledem k totální absenci místa a hrozbě poškození modelů, já osobně příští rok vystavovat své modely již nebudu.

Organizátorům akce doporučuji zvážit a striktně vyžadovat ještě jedno pravidlo navíc: zákaz vstupu s baťůžky. naprostá většina baťůžkářů se (věřím že zcela nevědomky) díky svému rozměru chovala jako čuňata a byl jsem svědkem několikerého poškození nebo shození věcí ze stolu. To, mimochodem, souvisí i s tím prostorem...

Jojo, modeláři chtěli změnu, tak jí mají. Jestli je k lepšímu, nebo horšímu, nedovedu posoudit, garáž jsem nikdy neabsolvoval. Poučení: Dejte si bacha, co si přejete. Mohlo by se vám to splnit.

EDUARDU VELKÝ DÍK!!!!!!!!!!!!!
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 24 zář 2017, 08:18

Jedna z těch dvou nudících byla má paní, protože jí bylo na zvracení. Jezdí se mnou občas po soutěžích a teď mi říkala, že to bylo dost těžce nezvladnutý - jako laik a nestranný pozorovatel.
Prostě tyto megaakce už asi vyžadují nějaké výstaviště.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 24 zář 2017, 08:30

Dobre nedelni dopoledne.
Na uvod patri velky dik eduardum za usporadani teto akce a zastitu MCR v plastikovem modelarstvi. =D> =D> =D>

Ted muj a myslim nejen muj postreh.prostory ano reprezentativni.nicmene pro tuto velikost akce myslim nedostatecne.vystavni prostor proste nestacil stejne jako osvedleni a klimatizace.ruska klima nakonec vse vyresila ale pak byl zase pruvan.doprovodny program pro nemodelarsky doprovod nula a tudiz flustrace pro modelare :wink: .stravovani traga na 4hvezdickovi hotel-tohle je jak nekde na vesnickem fotbalovem utkani pralesni ligy :? To ze doslo kafe,pivo,caj atd. uz jen podtrhuje zoufalost.nikdy jsem nemyslel ze to reknu ale vietnamskemu obchudku vedle hotelu diky.nebyt ostrazitosti manzelky tak jsme diky neomalenosti/neopatrnosti ucastniku prisli pri vyhlasovani o modely v prezentaci klubu.tohle bylo take poradatelsky nevychytane-prostorove.
Batohy se mohli stejne jako bundy nechat v satne kdyby fungovala ale lidi jsou lidi takze by to stejne nefungovalo.

Pristi rok ale stejne pojedu a budu zvedav na zmeny.
Takze jeste jednou diky zamestnancum eduardu a preji prijemny zaslouzeny odpocinek.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod iFero » 24 zář 2017, 08:30

Akce výborná, ale prostředí hrozné. Zlaté garáže :( , ty měli alespoň pro mě kouzelnou atmosféru.
Jan Fedič
iFero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 24 zář 2017, 09:00

Vážení, na obranu baťůžkářů asi tolik, když jedete půl dne na akci a zpět vlakem, metrem a autobusem, tak prostě v batohu máte minimum k přežití. Při příchodu jsem při pohledu na šatnu zajásal, než jsem ovšem zjistil, že je jaksi nefunkční. Nebýt toho, že jsem se vnutil ke klukům z Kaznějova, tak jsem se tam s batohem plácal taky. Nudící se partnerky jste měli vyslat do obchodního centra Chodov, cca 6 minut busem, který jezdil tam a zpět narvaný kým jiným než modeláři.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 24 zář 2017, 09:13

Michale argument ze nudici se doprovod odeslat utracet na chodov je logicky ale trochu mimo pro vnimani mazelstvi/partnerstvi.manzelka se mnou jezdi od letosniho roku,driv spise sporadicky a stejne jako ta rendovic nezaujate hodnotila.jet solo a ne jako ucastnik vyuzili bychom volny cas jinak-jako kaceri treba :wink:

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 24 zář 2017, 09:15

Ta partnerka byla nudící, protože nebyla pro bezohlednost batůžkářů a buranů, kteří do ní několikrát vrazili, schopna projít kolem stolů s modely, ty kubo(myšlen Dub) .
A to Chodovský centrum byla taky hrůza, nedá se to srovnat s třeba Pardubickým Afi pallace. Plno krámů zavřených.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 24 zář 2017, 09:24

Pane Sulci muzete vy nebo nekdo povereny prozradit navstevnost akce?ptam se kazdy rok ochotne a usmevave pani u vstupu ale nedokazala letos odpovedet.obsluha vaseho shopu zaslouzi tez pochvalu.ochota poradit,usmev na rtech to bylo videt na kazdem kroku.
P.s.a prodejni uspech rangera?hind loni vzbudil alespon podle me vetsi rozruch.
Dekuji za odpovedi

P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek » 24 zář 2017, 09:27

Michal Dub píše:Vážení, na obranu baťůžkářů asi tolik, když jedete půl dne na akci a zpět vlakem, metrem a autobusem, tak prostě v batohu máte minimum k přežití. Při příchodu jsem při pohledu na šatnu zajásal, než jsem ovšem zjistil, že je jaksi nefunkční. Nebýt toho, že jsem se vnutil ke klukům z Kaznějova, tak jsem se tam s batohem plácal taky. Nudící se partnerky jste měli vyslat do obchodního centra Chodov, cca 6 minut busem, který jezdil tam a zpět narvaný kým jiným než modeláři.

Michale, ale na Eday nepotřebuješ výbavu podle tvého zaměstnavatele v batohu (minimum na přežití) ... prezervativ, plynovou masku, granát a krabičku poslední záchrany ... :-)

Na cestu z Brna do Prahy ti stačí v jedné kapse mobil a v druhé kreditka, klíče a pár drobných ... :-)
Přílohy
piktogram-batoh.jpg
batoh v MHD ...
piktogram-batoh.jpg (5.66 KiB) Zobrazeno 3483 krát
Naposledy upravil marek dne 24 zář 2017, 10:31, celkově upraveno 2
marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 24 zář 2017, 09:48

Dokázal by prosím někdo udělat nějaké shrnutí, co zajímavého zaznělo v Kotli?
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 24 zář 2017, 09:54

Petr Martinek píše:Dokázal by prosím někdo udělat nějaké shrnutí, co zajímavého zaznělo v Kotli?

Spárka MiG21 ještě dlouuuuuho nebude
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 24 zář 2017, 09:58

Vit píše:Spárka MiG21 ještě dlouuuuuho nebude

Čtvrtka nebo dvaasedma?
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)
1/48 Douglas A-4E Skyhawk (VC-5)
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 24 zář 2017, 10:12

To bylo jen tak mezi řečí u debaty tuším o Mustangu. Že nějaká verze XY je tak strašně vzdálená asi jako Mig21 UTI... :(
To mi utkvělo v paměti, kotel ať tu shrne někdo s menší sklerozou :)
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jabbajindrich » 24 zář 2017, 10:22

oznámenou novinkou na Vánoční trh je čtvrtkový Delfín v profipacku, přirozeně přebal

G-10 budou bohužel jen ve dvou verzích (z Regensburku a Vídně/Diany), Erla ne, alespoň prozatím

JN
jabbajindrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jabbajindrich » 24 zář 2017, 10:23

pane Šulci,

padlo již rozhodnutí ohledně dovozu barev Mission Models ?

Viděl jsem je v akci, a docela supr.

S pozdravem

JN
jabbajindrich

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48822 • Stránka 657 z 3255 • 1 ... 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660 ... 3255

Zpět na Diskuse