Masku asi vydáme tak jako tak, masky děláme na kdeco, u leptů uvidíme. Záleží, jak to bude spodklady, přiznám se, že v tomto směru nejsem v obraze, to letadlo jde jaksi mimo mě
Pánové, dovolím si zde zasuplovat náš Facebook a stránku E-daye, a napsat něco o programu z mého pohledu. Začnu částí programu, kterou považuji za nejzajímavější a dovolím si jí označit přinejmenším za událost roku - besedou s pány Václavem Šorelem a Jaroslavem Velcem. Beseda začne na pódiu ve velkém sále v 11:00 a moderovat jí bude Honza Bobek. Aby nedošlo k mýlce, ne šéf od HGW, ale náš Jan Bobek, autor a otec, nebo chcete-li chovatel, našich králíků, u nás interně nazývaný Jižní Bobek. Janu Bobkovi z HGW říkáme Severní Bobek, abychom v tom měli zcela jasno.
Honza se na svoji moderátorskou roli pěčlivě připravuje, minulý týden jsme spolu absolvovali přípravný breefing s Václavem Šorelem, a z toho, co jsme se dozvěděli nám vyplynulo, že je tu jisté nebezpečí, že se to povídání protáhne až do konce akce. Což nelze připustit, protože bychom museli odpískat Kotel, že ano Dnes jsme spolu navštívili pana Velce,a dojem z návštěvy mám podobný jako z návštěvy u pana Šorela. Takže, abych to shrnul, bude to nářez, a doporučuji všem tuto záležitost nepromeškat. Mám za to, že všíchni českoslovenští modeláři nejen mojí generace se mohou považovat za Šorelovy děti, a že na toto setkání budeme vzpomínat do konce našich dnů. Jen doufám, že pod pódiem bude dost místa a že nerozmačkáme výstavní a SIGové stoly.
Na obrázku dole jsou pánové Bobek a Velc dnes odpoledne na zahradě páně Velcova domu.
Tak tak, záznam by byl výborný. Stejně jako z kotlů.
Vůbec je fajn, že se uskuteční beseda s těmito pány. Pana Šorela vždy zahlídnu na E-dayi a je škoda, že dosud "neměl slovo".
Sice v době mého mládí jsme se smáli, jaké chyby se mu podařilo velmi často nasekat, ale dnes se na jeho práci dívám jinak. Nejvíc si vzpomínám na osobní setkání, kdy v Prostějově ukazoval tehdy novou knihu Letadla československých pilotů, to novější vydání A5. Kniha už byla vytištěna, ale ještě ne svázána. Při prohlížení kreseb se brácha zeptal: A proč má ta Mi-4 třílistý a Mi-8 čtyřlistý rotor? Pan Šorel hned běžel za panem Velcem, co s tím budou dělat. A pan Velc s bohorovným klidem odpověděl - On se vždycky nějaký šťoura najde. Vůbec ho taková drobnost nerozhodila Na besedu těším.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Dobrý den pane Šulci, koukám že Rangera už jde v e-shopu objednat, ale teď mám dilema - je dost kusů aby vydržel do Afterparty? Přecejen ta sleva není zanedbatelná... Kdy bude vlastně Afterparty oficiálně zahájena?