Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17911 • Stránka 652 z 1195 • 1 ... 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655 ... 1195
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Randalf » 26 lis 2017, 16:54

Martin Janoušek píše:Naopak tam byla vystavena Bf.109G-6 od Tamiye a to je první mezek, který opravdu správný boule na motoru.

To patří do šutrů :grin: :grin: :grin:
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 26 lis 2017, 17:03

Lubomír Kerék píše:
Martin Janoušek píše:Naopak tam byla vystavena Bf.109G-6 od Tamiye a to je první mezek, který opravdu správný boule na motoru.

to teda predpokladám že máš mikrometer a uhlomer zabudovaný priamo v oku :wink:

Ty nevíš, že Janoušek je terminátor? :lol: :lol:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 lis 2017, 18:15

On i zbytek modelu je extra precizně zpracovaný... Mám to na stole, takže rozhodně bych se nebál ztotožnit s Vaším názorem na kryt motoru. Motor má udělaný i spodek motoru, což je výborné. Znám modely, které řeší motor jen od poloviny nahoru :)

2017_1126_015521.jpg
Blok motoru už jen z plastu je špičkový.

bf109tamkridlo.jpg
Podvozková šachta má perfektně vymyšlené oválné otvory v úzké části podvozkové šachty. Tohle snad nemá žádná Bf 109 ve čtvrtce. Zde výrobce zcela nepochybně přemýšlel a neřešil, že to nahradí samostatně dokupovanou doplňkovou sadou.

bf109tamkridlo2.jpg
Už jenom třeba detail křídla mně přesvědčil, že dílenské zpracování je zcela jiná kvalitativní třída. Prohloubení pro kolo na dně podvozkové šahchty je perfektní. Vyhazovač z vnitřní strany bude překrytý bočními stěnami šachty (ve skutečnosti plátěná zábrana).

Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 28 lis 2017, 07:23

http://www.hyperscale.com/2017/reviews/ ... ewbg_1.htm

Recenze Bretta Greena... přestože jsem veliký fanda Eduardu, tak tady musím skutečně smeknout, je vidět stále neuvěřitelný kvalitativní rozdíl... a také zcela jiná, mně bližší filozofie. Na druhou stranu, Tamiya by mohla vyříznout masky, nedělá mi to problém, ale.... a dekály v posledních Tamiyách nic moc, a když vidím identifikační pruh společně s vlnovkou na dekálu, tak myslím, že žádný lepší modelář tohle nepoužije. V dekálové a přebalové politice Eduard hodně vede...a samozřejmě cena. Každý, kdo ale tvrdil, že je to od Tamky zbytečný počin se hodně spletl...Proč? Protože Tamiya... [-o<
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 28 lis 2017, 07:31

Jo, vypadá to opravdu moc pěkně. Já to beru tak, že Tamiya je prostě technologický high-end z hlediska technologického (ovšem taky cenového), zatímco Eduard je zase high-end co do poměru cena-výkon a v přístupu k zákazníkovi. Tamiya asi i proto, že udělat a pak zaplatit tyhle formy není legrace, moc dalších verzí zřejmě nenabídne, zatímco Eduard postupně vydá téměř všechny varianty a subvarianty typu Bf 109 F a G, a to ve více než solidní kvalitě. Takže obojí má smysl...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petas.cz » 28 lis 2017, 07:40

Každopádně je pěkné jak modeláři můžou spekulovat jak chtějí, ale stejně Tamiya překvapí. Možná se dočkáme řady spitů VIII/IX/XVI v 1/48 i od Tamiye i když tu je Eda (:)
Petr Duroň
petas.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 28 lis 2017, 08:40

Tak je jasné, že Tamiya bude drahá, ale je to vyváženo promyšlenou konstrukcí a bezchybnou ostrostí a jemností detailů. I u Eduardu běžně rozplizlé krytky na vrchu trupu ("za hranou formy") má Tamiya naprosto ostré. Je to prostě jinde. A výkřik do tmy, že "model není onýtovaný a tak je špatný" ve mně vyvolávají jenom úsměv.

Mimochodem detailní stavba a recenze bude v prvních Novinkách MPM roku 2018. Na modelu už makám a neskutečně si to užívám.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 28 lis 2017, 09:24

Tak to je asi dáno finančně náročnou technologií "rozjížděcích" (vícedílných) forem. Asi by to Eduardi taky dokázali, ale pak by jejich Mezek asi nemohl stát 675 Kč...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 28 lis 2017, 10:49

Richard Plos píše:Tak to je asi dáno finančně náročnou technologií "rozjížděcích" (vícedílných) forem.

Výlisky jsem v ruce neměl tudíž mohu soudit jen dle fotek které jsem si pečlivě prohlédl.
Za vším není nutné vidět zázračné a drahé technologie :? :crazy:
Dokonce se mi zdá že na nicotné oválné otvory v šachtě je rozjížděcí forma konstrukčí nesmysl.
Stačí si jen uvědomit kde ty dirky-oválné otvory jsou, a jak se ve formě zavírají - sednou na sebe s protikusem aby pod ně nezatekl mat.-plast a nedělalo to nepěknou blánu/otřep.
Evidentně je dosedací plocha v radiusu šachty, s tím že boční stěny (budoucích otvorů) se téměř zavírají "střihem" ( jednoduše ne plocha na plochu ,ale stěna na stěnu) kde se podtýkání/blána/otřep nedá moc dohnat zavírací silou lisu,ale pouze přesností při samotné výrobě.
Takže, pokud by se to nepovedlo je tam blána a bude každý remcat. ](*,) :cry:
Evidentně do takovédleho rizika ED jít nechtěl a zvolil jiné,výrobně jednodušší (ani ne levnější spíš jistější ve výsledku),pro modeláře složitější řešení s pouhým naznačením.
V těch oválných otvorech skutečně není potřeba vidět žádnou vědu a drahé technologie,konstrukčně ne příliš složité.
Ostatně kde jaká 72 :crazy: je tam má :grin: :grin: :grin:
Stavebnice Ed se mi celkem zamlouvají,Tamiya je model novější, tak jej posunuli ještě o kousek dále ve smyslu přemýšlení =D> [-o< [-o< , což se mi zdá celkem logické a věřím že v jejich studijním archivu ED 109 určitě je,tak proč se nepoučit a nepřizpůsobit moderním trendům :grin: :celeb: ?
109 ED je pěkná stavebnice,ovšem třeba vnitřek šachty z mnoha kusů a výfuky lepené zevnitř mi přijdou modelářsky nepřívětivé :cry: :-k,ovšem nic nad čím by mělo smysl moc bádat (já si díru pro výfuk zevnitř zaslepím destičkou a samotný výfuk po lehkém začištění vkládám po nabarvení z venku).

Přidám fotku,snad nebudu ukamenován,jinou jsem v rychlosti nenašel,jde o konstrukci,ne politiku ](*,) (a houby rozjížděcí forma).
Přílohy
Bf 109 1-72 podvoz. šachta otvory.jpg
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 28 lis 2017, 13:50

Hezký, nicméně asi zbytečný rozbor. Řeč byla o oválných krytkách rytí na vrcholu trupu, kde to může právě vícedílná forma myslím pořešit (nejsem ale žádný odborník, jen je mi jasný, že když se něco z formy tahá ven, nesmí tomu nic překážet...). A že Tamiya standardně používá vícedílné formy je asi všeobecně známo.
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 28 lis 2017, 16:20

Ještě by Tamka mohla tu 109. zvětšit do 1/32 . To by byl nářez.....
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Komet » 28 lis 2017, 17:44

a když k té 109 dokoupíte nějáké doplňky ( plechy - masky - pásy - měco málo polyuretanu a něco doděláte ) bude s toho pěkný model :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Komet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 28 lis 2017, 20:09

Na Tamiyu nejsou takové doplňky třeba (:) (:) (:)
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 28 lis 2017, 20:22

Přesně tak, vím, že mě odsoudíte (jsem totiž levej a vůbec bych neměl tohle hobby dělat), ale mně u Edy nejvíc vadí kovové díly a doplňky z resinu, jsem rád, že Tamiya má vše v plastu, plech se objeví jen vzácně a je 100% využitelný (síťky nad motory u techniky) a resin je v Japonsku zjevně sprosté slovo :-)
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Komet » 28 lis 2017, 20:24

Miroslav Knížek píše:Na Tamiyu nejsou takové doplňky třeba (:) (:) (:)

modelforum hovoří něco jiného :D :D :D :D :D
Komet

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17911 • Stránka 652 z 1195 • 1 ... 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655 ... 1195

Zpět na Diskuse