Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 649 z 3260 • 1 ... 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Hummer » 19 zář 2017, 10:18

Tady je odpověď:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=111665
Světla, točící se vrtule, zvuky atd.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 19 zář 2017, 10:25

Diky
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 19 zář 2017, 11:05

Hummer píše:Tady je odpověď:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=111665
Světla, točící se vrtule, zvuky atd.

Nejhorší je vychytat soulad mezi zvuky a otáčkami motoru... Kdysi jsem se o něco takového pokusil u Faberovy Fw190 https://www.youtube.com/watch?v=uLPGNAZ ... e=youtu.be Škoda že kolega, co mi tehdy dodával elektroniku, se už věnuje jiným věcem. V digitalizaci modelů je obrovský potenciál.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kansas1 » 19 zář 2017, 11:15

To tak vypadá, že časem se budou do modelu zabudovávat i mikroturbíny :-))) :grin: :grin: :grin: se zvukovým modulem.
Klub plastikových modelářů Uherské Hradiště
Rozpracováno, 1/48: X-15 Special Hobby, Su-22M4 KP, MiG-23ML Edu
kansas1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 19 zář 2017, 12:10

Petr Zatrepalek píše:V digitalizaci modelů je obrovský potenciál.
Já taky vždy v galeriích nejvíc obdivuji ty obrazy se zvukem. Třeba šumící les, vodopád... :grin: A umíte si představit takovou kitshow až to bude všechno vrčet? To neuslyšíte vlastního slova, to bude paráda, jako ve skutečnosti. :grin: :grin:
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 19 zář 2017, 12:16

Petr Zatrepalek píše:. V digitalizaci modelů je obrovský potenciál.

No hele, od roku 2013 tam máš celý 4 lajky. To neber že rejpu, ale přijde mi to, že to zas taková šupa nebude.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 19 zář 2017, 12:47

Jinak ten plánek prodejců by se hodil. Já ho teda nikde nezahlédl, ale pan Šulc ho avizoval v infu, tuším. Tak se třebas v průběhu týdne někde objeví.

EDIT:
Člověk si takhle posteskne a pak se mrkne na web a on tam je: http://www.eday.cz/cz/informace/novinky ... i-prodejci
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skyd » 19 zář 2017, 13:22

Parádní reklama na Eday ! :D
Skyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 19 zář 2017, 13:35

Aleš R. píše:
Petr Zatrepalek píše:. V digitalizaci modelů je obrovský potenciál.

No hele, od roku 2013 tam máš celý 4 lajky. To neber že rejpu, ale přijde mi to, že to zas taková šupa nebude.

Nedělám si žádný iluze o tom, že by bylo to moje video v té spoustě o hodně zajímavějších youtoube prezentací vůbec nějak populární. Na lajky nehraju - nemám Facebook a to video jsem dělal jen pro pár klientů a známých. 8-)
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 19 zář 2017, 13:49

Nerozumíš mi. Nejde o FB ani tvé známé. Na trubce se ty videa lajkují ale úplně stejně. Tvé video vidělo 800 lidí, a jen 4 ho označili jako zajímavé - like. Pokud by to bylo pro lidi zajímavé, nadílí ho třeba na svoje FB stránky atd a osloví tím další lidi. To se asi nestalo. Znova opakuju, to není žádný flame - nechci řešit lajky ani tvé video, jen mě zarazilo tvé tvrzení o obrovském potenciálu, což třeba mě, asi mimo el. vláčků, kde si ti představit umím, asi ani neoslovuje.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » 19 zář 2017, 14:08

Jo zvuky u vláčku to mají jen z toho taky pěkně bolí hlava, když ti houká a mluví odjezd vlaků tak hodinu na kolejišti ,je to sice pěkný efekt ,ale vymysleli ho jen aby se oživilo kolejiště ,ale hlavně se na tom vydělávalo mraky peněz. :grin: :grin: :lol:
https://aggressor16.rajce.idnes.cz/
Tkadlec Jaroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 19 zář 2017, 14:20

Aleš R. píše:Nerozumíš mi. Nejde o FB ani tvé známé. Na trubce se ty videa lajkují ale úplně stejně. Tvé video vidělo 800 lidí, a jen 4 ho označili jako zajímavé - like. Pokud by to bylo pro lidi zajímavé, nadílí ho třeba na svoje FB stránky atd a osloví tím další lidi. To se asi nestalo. Znova opakuju, to není žádný flame - nechci řešit lajky ani tvé video, jen mě zarazilo tvé tvrzení o obrovském potenciálu, což třeba mě, asi mimo el. vláčků, kde si ti představit umím, asi ani neoslovuje.

Jo, rozumím jak jsi to myslel. Neberu to vůbec jako flame - spíš jsem chtěl upozornit na to, že lajky jsou ošidná věc. Nelze určit, kolik z těch 800 lidí různých zájmových skupin hledalo cíleně právě videa s modely fokouše, a kolik z nich /naprostá většina/ něco uplně jiného a jen ze zvědavosti to zkoukli... Podle mě je zázrak, že mi to nalajkovalo aspoň těch pár lidí.

Pokud jde o potenciál digitalizovaných modelů - ten vidím ani ne tak pro nás stařešiny, ale především pro děcka, budoucí plastikové modeláře. Co se dneska nehýbe, nezvučí, nesvítí a nedá se rychle pořídit, mlaďochy nebere. Rád bych se mýlil, ale tohle je moje osobní zkušenost.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 19 zář 2017, 14:35

Tkadlec Jaroslav píše:Jo zvuky u vláčku to mají jen z toho taky pěkně bolí hlava, když ti houká a mluví odjezd vlaků tak hodinu na kolejišti ,je to sice pěkný efekt ,ale vymysleli ho jen aby se oživilo kolejiště ,ale hlavně se na tom vydělávalo mraky peněz. :grin: :grin: :lol:

Jo, mít dneska vláčky leze pěkně do peněz... Zvukový dekodér ESU nebo ZIMO pro mašinu je dnes minimálně za 2200 kulí a samotná nová mašina v HO se nekoupí pod 3500 korun. Jeden vagonek je minimálně další pětistovka ale klidně i dva tisíce... Jeden stromek 50-150kč, výhybka bez přestavníku pak za 500-1300 kč. Modely vláčků holt už nejsou vůbec pro děcka...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 19 zář 2017, 15:44

Petr Zatrepalek píše:
Tkadlec Jaroslav píše:Jo zvuky u vláčku to mají jen z toho taky pěkně bolí hlava, když ti houká a mluví odjezd vlaků tak hodinu na kolejišti ,je to sice pěkný efekt ,ale vymysleli ho jen aby se oživilo kolejiště ,ale hlavně se na tom vydělávalo mraky peněz. :grin: :grin: :lol:

Jo, mít dneska vláčky leze pěkně do peněz... Zvukový dekodér ESU nebo ZIMO pro mašinu je dnes minimálně za 2200 kulí a samotná nová mašina v HO se nekoupí pod 3500 korun. Jeden vagonek je minimálně další pětistovka ale klidně i dva tisíce... Jeden stromek 50-150kč, výhybka bez přestavníku pak za 500-1300 kč. Modely vláčků holt už nejsou vůbec pro děcka...

No, ono by se dalo polemizovat co vlastně pro děcka je....jestli on to nebude hlavní rozdíl v tom, kdo má jakého "papá"....

K tématu: Co se hýbe, vrčí, troubí a všelijak dělá bordel patří do hračkárny případně kolegům do kategorie RC. Děti leští tablet a starci kupují do zásoby. Co kdyby tu byli ještě o 100 let více, že. A pak je tu pár lidí co jen lepí a nejsou vidět.

K dotazu na velícího: Čmelák by nebyl ? :-)
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » 19 zář 2017, 16:01

vím a nehme vláčky jinam taky je mám za OT se omlouvám [-o< ,ale kdyby borci z eduardu začli lisovat v TT modely českých drah co by se dali i zprovoznit na kolejiště myslím stavebnice vagonu tak bych se nezlobil =D> :)
Naposledy upravil Tkadlec Jaroslav dne 20 zář 2017, 08:52, celkově upraveno 1
https://aggressor16.rajce.idnes.cz/
Tkadlec Jaroslav

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 649 z 3260 • 1 ... 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652 ... 3260

Zpět na Diskuse