Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12386 • Stránka 606 z 826 • 1 ... 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609 ... 826
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Radek A » 11 bře 2023, 10:29

Wow, na Mandžusko mám sice celý obtiskový aršík od Blue Ridera, ale když to máte takhle v jednom balíčku, asi stejně neodolám.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 11 bře 2023, 13:14

A co březnové novinky? 10. už bylo včera :D
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 11 bře 2023, 15:27

markII píše:Nakousnu téma z techniky. U Zetoru25 vydaného ve čtvrtce se oproti jeho dvasemdesátinové verzi “ztratilo” dynamo z motorového prostoru. Na obrázku je namalován, na skutečném traktoru bylo taky ale ve stavebnici se na ně nějak nezbylo místo ( ve verzi 1/72 je to díl č.2) Kde se stala chyba?

Alfred Riedel píše:My si myslíme, že tam chyba není. Dynamo se neztratilo, podle nás u této, nejstarší verze nebylo. Pozdější varianty ho měly a mají ho i naše 3D modelace pozdějších variant.

Děkuji za odpověď, která se mi jeví trochu šalamounská. Pokud by na té krabičce bylo uvedeno, že se jedná o ranou verzi, kteráž to navíc měla světla nikoliv v předu u chladiče ale na úrovni přístrojové desky, pak si posypu popel na hlavu, a vůbec se nebudu zmiňovat o barevné kresbě na krabičce, která to dynamo má. Těch viditelných rozdílů v té ranné verzi je pochopitelně více, tak že to Vaše vysvětlení beru jako dobrý pokus ale s viditelnými trhlinkami. Samozřejmě i barevná schémata uvedená ve stavebnici odkazují na stroje, které s ranou verzí nemají nic společného. Shrnutí: pokud je to raná verze bez dynama pak minimálně máte chybu v umístění světel a v barevném schématu odkazujícímu na stroj z VELEHRADU. Nekritizuji, jen konstatuji. Já si s tím umím poradit a jsem rád, že jste tento diamant českého strojírenství 50-60 let. minulého století vydali v jinak velmi pěkně ztvárněné stavebnici v mém oblíbeném měřítku. Tak že za to vám děkuji.
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 11 bře 2023, 18:24

Radek A píše:Wow, na Mandžusko mám sice celý obtiskový aršík od Blue Ridera, ale když to máte takhle v jednom balíčku, asi stejně neodolám.

Mandžuské Ki-43 jsou hezké na pohled, ale ty thajské si zabojovaly. A bílí sloni mi přijdou boží (nebo úchylní, ještě jsem se nerozhodl)

pazz píše:A co březnové novinky? 10. už bylo včera :D

Bude až v pondělí, respektive měl by být. V pondělí, jak doufám, rozjedeme nový e-shop. Takže jsme news museli odložit. Ale modely na březen máme zabalené.

markII píše:Děkuji za odpověď, která se mi jeví trochu šalamounská. Pokud by na té krabičce bylo uvedeno, že se jedná o ranou verzi, kteráž to navíc měla světla nikoliv v předu u chladiče ale na úrovni přístrojové desky, pak si posypu popel na hlavu, a vůbec se nebudu zmiňovat o barevné kresbě na krabičce, která to dynamo má. Těch viditelných rozdílů v té ranné verzi je pochopitelně více, tak že to Vaše vysvětlení beru jako dobrý pokus ale s viditelnými trhlinkami. Samozřejmě i barevná schémata uvedená ve stavebnici odkazují na stroje, které s ranou verzí nemají nic společného. Shrnutí: pokud je to raná verze bez dynama pak minimálně máte chybu v umístění světel a v barevném schématu odkazujícímu na stroj z VELEHRADU. Nekritizuji, jen konstatuji. Já si s tím umím poradit a jsem rád, že jste tento diamant českého strojírenství 50-60 let. minulého století vydali v jinak velmi pěkně ztvárněné stavebnici v mém oblíbeném měřítku. Tak že za to vám děkuji.

No bible považuje Šalamouna za moudrého krále :D . Ale teď vážně. Nejsem odborník na Zetory a ohledně dynama jsem pouze citoval informaci, kterou jsem dostal od kolegů. O umístění světlometů nevím zhola nic. Takže věřím, že máte pravdu. Ohledně obrázku, to padá na mou hlavu, použil jsem ho, aniž bych věděl, že ten první čtvrtkový model má odlišnosti proti modelu 1/72 a když mne na to upozornili, tak bylo již pozdě. A děkujeme za toleranci.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 11 bře 2023, 18:42

markII píše:...se jedná o ranou verzi, kteráž to navíc měla světla nikoliv v předu u chladiče ale na úrovni přístrojové desky...

Na základě čeho si toto myslíte? Nerejpu, zajímám se.

Dále by mě zajímaly ty další viditelné rozdíly. Verzovat prvotní Zetory je opravdu velký problém, protože archivních podkladů je pomálu, dovolím si tvrdit, že co stroj to originál, který si každý zemědělec vytvořil podle svých preferencí. Čím déle traktor sloužil, tím víc se vzdaloval od podoby, kterou mu dala fabrika. Bohužel ani současní majitelé leckdy netuší, kterou verzi mají a některé renovace udělají, jak se zde s oblibou říká, kočkopsa. Modely 1/48 bych zařadil jako Zetor 25 early, další jako Zetor 25 late a zatím poslední co byl představen jako Zetor 25A.

Pokud k tomu máte ještě nějaká připomínky, podložené podklady, rád se přiučím.
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 11 bře 2023, 19:19

Charlie píše:
markII píše:...se jedná o ranou verzi, kteráž to navíc měla světla nikoliv v předu u chladiče ale na úrovni přístrojové desky...

Na základě čeho si toto myslíte? Nerejpu, zajímám se.

Dále by mě zajímaly ty další viditelné rozdíly. Verzovat prvotní Zetory je opravdu velký problém, protože archivních podkladů je pomálu, dovolím si tvrdit, že co stroj to originál, který si každý zemědělec vytvořil podle svých preferencí. Čím déle traktor sloužil, tím víc se vzdaloval od podoby, kterou mu dala fabrika. Bohužel ani současní majitelé leckdy netuší, kterou verzi mají a některé renovace udělají, jak se zde s oblibou říká, kočkopsa. Modely 1/48 bych zařadil jako Zetor 25 early, další jako Zetor 25 late a zatím poslední co byl představen jako Zetor 25A.

Pokud k tomu máte ještě nějaká připomínky, podložené podklady, rád se přiučím.

Jestli mohu navrhnout, přesuň me tu diskuzi stran ZETORU třeba sem viewtopic.php?f=158&t=148391, ať zbytečně nespamujeme vlákno určené jinému tématu. Každopádně jsme řešili absenci dynama ve čtrvtkovém měřítku, nikoliv startéru. Opět nechci nikoho chytat za slovo, ale dynamo ty traktory měly vždy (bez nich by to tak nějak nešlo), ale ranné verze postrádaly startér. [-X
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 12 bře 2023, 21:22

Info o chystané novince:

https://www.specialhobby.net/2023/03/pl ... 2-172.html
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alcatorda » 12 bře 2023, 21:29

Alfred Riedel píše:Info o chystané novince:

Zajímavé. Dle fotek to vypadá dobře ;-I a ve správném měřítku (:) I když to bude mrňka (:)
A Bayraktar TB2 ve dvaasedmě by jste neudělali?
Petr Říčař
https://twitter.com/ZDivocaci
https://www.facebook.com/KPMZamberk/
Hotové: F-35B, Marina Militare Italiana HET + M1117 (Takom + Trumpeter) 1:72 F-14A VF-143 "Pukin Dogs" 1:72
Alcatorda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 13 bře 2023, 09:32

Plánujete i čtvrtku?

Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Spitfire Mk.Vc (Eduard 1/48), Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 13 bře 2023, 16:52

Bayraktara 1/48 i 1/72 už vydala coby stříkaný kit ukrajinská konkurence, tak se obávám, že tady by SH přišlo s křižkem po funuse...
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 13 bře 2023, 18:28

jenom poznamka...upravte si pravopis, ceske 'Iranske' by melo byt s malym 'I' a dlouhym 'a' a v anglickem 'Rusian' na 'Russian'. Ono se to opravdu, jak v rustine, tak v 'englis' pise se dvema 's' ;)
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 13 bře 2023, 19:30

Velmi dynamický Viggen na našem blogu:

https://www.specialhobby.net/2023/03/sh ... micky.html

To Fise: díky

novakow píše:[Plánujete i čtvrtku?

PLT279, novinka na duben :wink:

Alcatorda píše:Zajímavé. Dle fotek to vypadá dobře ;-I a ve správném měřítku (:) I když to bude mrňka (:)
A Bayraktar TB2 ve dvaasedmě by jste neudělali?

Neudělali, protože, jak píše Thud, už ho udělali jiní.... My ho, doufám, že to nezakřiknu, od nich koupíme a přebalíme. Jak 1/72, tak 1/48...
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Tichý » 13 bře 2023, 20:45

Pane šéf, nový eshop vypadá velmi dobře, jen mám drobný dotaz - je možné, že se při designu úmyslně vynechala možnost přepínat jazyky? Eshop teď kopíruje nastavení mého PC, tj. mluví anglicky, což je vcelku fajn, nicméně ty ceny v Eurech a dolarech mě už tak úplně nezajímají ... máte nějaký návod jak ho dostat do češtiny a do korun?
Díky
J.T.
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 13 bře 2023, 20:56

Jan Tichý píše:Pane šéf, nový eshop vypadá velmi dobře, jen mám drobný dotaz - je možné, že se při designu úmyslně vynechala možnost přepínat jazyky? Eshop teď kopíruje nastavení mého PC, tj. mluví anglicky, což je vcelku fajn, nicméně ty ceny v Eurech a dolarech mě už tak úplně nezajímají ... máte nějaký návod jak ho dostat do češtiny a do korun?
Díky
J.T.

To chápu, že ceny v Eurech a dolarech Vás neberou, ale jak z toho netuším. Přehodím dotaz na ajťáka. Já tomu jednak nehovím, jednak jsem na dovče. Omlouvám se.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Tichý » 13 bře 2023, 23:06

Alfred Riedel píše:
Jan Tichý píše:Pane šéf, nový eshop vypadá velmi dobře, jen mám drobný dotaz - je možné, že se při designu úmyslně vynechala možnost přepínat jazyky? Eshop teď kopíruje nastavení mého PC, tj. mluví anglicky, což je vcelku fajn, nicméně ty ceny v Eurech a dolarech mě už tak úplně nezajímají ... máte nějaký návod jak ho dostat do češtiny a do korun?
Díky
J.T.

To chápu, že ceny v Eurech a dolarech Vás neberou, ale jak z toho netuším. Přehodím dotaz na ajťáka. Já tomu jednak nehovím, jednak jsem na dovče. Omlouvám se.

To se omlouvám já, že takhle vyrušuju na dovolené, je to jenom "novinka" nového eshopu, v tom starém to šlo v pohodě přehodit tlačítkem, a to tam teď chybí. Ale nespěchá to, stejně čekám na hasičského Guardiana :) Hezkou dovolenou!!
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12386 • Stránka 606 z 826 • 1 ... 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609 ... 826

Zpět na Diskuse